Activision Blizzard’ı satın almak isteyen diğer şirket belli oldu!

Bu konuyu okuyanlar

E

Enes K.

SDN Okuru
Microsoft tarafından satın alınan Activision Blizzard'ın bir başka ünlü oyun şirketinin de radarındaymış. İşte o firma...

Bildiğiniz gibi oyun dünyası, Microsoft’un yaptığı ve tarihin en büyük satın alımlarından biri olarak kayda geçen Activision Blizzard hamlesini konuşmaya devam ediyor. Maliyeti 70 milyar doları bulan bu satın alım sonrası Activision Blizzard cephesinden ilk açıklama geldi. Şirketin bir süre daha CEO’luk görevini üstlenecek olan Bobby Kotick, şirketi satın almak isteyen diğer bir dev firmayı açıkladı.

EA, Activision Blizzard’ı satın almak istemiş!​

Bildiğiniz üzere sektörün dev firmalarından biri olan Microsoft, Bethesda satın alımının yankıları yeni yeni dinmişken, bir başka dev oyun firması olan Activision Blizzard’ı da bünyesine kattı. Microsoft, Xbox Game Studios bünyesine bir başka oyun firmasını daha dahil ederken, rakip firamalar da bu hamle karşısında oldukça şaşkın görünüyor. Ünlü Japon firması Sony’nin hisseleri, bu satın alımın ardından gün içerisinde yüzde 15’e varan düşüşler yaşadı.

activision game awards, the game awards adayları


Satın alım süreciyle ilgili Activision Blizzard cephesinde sessizliği bozan ilk isim şirketin mevcut CEO’su Bobby Kotick oldu. Satın alım ve geçiş süreci sonlandığında koltuğunu Xbox’ın patronu Phil Spencer’a devredecek olan Kotick, Microsoft’un kendilerini satın almak isteyen tek firma olmadığını, buna karşın Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Xbox CEO’su Phil Spencer ile yaptıkları görüşme sonrasında kararlarını verdiklerini açıkladı.

xbox-cephesinden-playstationin-game-pass-cabalarina-ilk-yorum2.jpg


İşte Kotick’in yaptığı açıklamalar:
“Şirketin satın alımıyla ilgili görüşmeler yapınca, sektörde büyük bir firma olarak anılsak da rakip şirketlere bakınca ne kadar farklı bir dünyada yaşadığınızı fark ediyorsunuz. Ancak Electronic Arts ile anlaşmaya varmış olsaydık, bu bize ileride ihtiyaç duyacağımız şeyleri sağlamayacaktı. Bizimle partnerlik yapacak şirketleri değerlendirdiğimizde, bütün yollar en sonunda Microsoft’a çıkıyordu. Onlar, bizim için yeni jenerasyon oyunlar geliştirmek için önemli olan bütün önemli teknolojilere sahipti.”​

Her ne kadar Kotick teklif veren diğer firmalarla ilgili bir açıklamada bulunmasa da ismi anılan ilk ve tek diğer firma Electronic Arts oldu. Buna karşın EA’nin teklifinin ne kadar olduğu da belirtilmedi.

Kaynak: Activision Blizzard'ı satın almak isteyen diğer şirket belli oldu!
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst