Activision Blizzard Bomba Gibi!

Bu konuyu okuyanlar

GurenGursel

Profesör
Katılım
15 Kasım 2007
Mesajlar
1,165
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Activision ve Blizzard'ın planları oldukça güçlü görünüyor. İki devin birleşmesinin sonucunda ortaya çıkan manzara oldukça etkileyici!

Vivendi'nin Activision ve Blizzard'ı birleşmesi için yaptığı çalışmalar hızla devam ederken, gelecekte planları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Vivendi Games, dahilinde bulunan Blizzard'la birlikte toplamda 1.7 milyar dolarlık bir bütçeye sahip.

Bu birleşme sonucu alınan kararlarda Activision doğruda Activision Blizzard yapısının içine dahil olacak ve hala oldukça popüler olan oyunlarını yeni şirketle birlikte ilerletecekler. Bu oyunların çok göze batanları da Guitar Hero, Call of Duty ve Tony Hawk serileri olarak gösterilebilir.

Gereğinden Büyük Bir Birleşme Gibi Duruyor!


Aslında evet... Oldukça başarılı ve güçlü iki firmanın birleşmesine çok gerek var mıydı diye düşünebilirsiniz. Ama burada asıl nokta EA Games'in oldukça fazla büyümüş olması. Activision'da büyük bir hamle yaparak gücünü kat ve kat arttırmaya çalışıyor. Blizzard gibi efsanevi bir marka ile birleşmesinden dolayı muhtemelen yaptığı en iyi işlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Vivendi'nin bu yeni şirketin yüzde 52 hisselerine sahip olduğunu düşünürsek ortada ilginç bir yönetimsel durum söz konusu. Vivendi yönetimi ve Activision yönetimi bir arada bu şirketi yönlendirecekler. Fakat aslında çok sesli bir ortamda çıkacak oyunların kalitesinin ne kadar iyi olacağı tartışmaya açık bir konu. İlerleyen günlerde gelecek oyunlarda bu büyük birleşmenin sonuçlarını açık bir şekilde görebileceğiz.

Kaynak: WoWInsider
Yazan: Güren Gürsel
SDN - http://shiftdelete.net
 

Wolker

Profesör
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
daimi bir WoW oyuncusu olarak yeni gelecek adımları heyecan ve merakla bekliyorum , blizzard yaş tahtaya basmaz derim başkada birşey söylemem :)
 

Son mesajlar

Üst