ACR-Telefon Konuşmalarını Kaydetme

meyagci99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Merhaba SDNForum sakinleri :) Uzun zamandır uygulama tanıtımı vb. şeyler yapmamıştım. Bakıyorum da yapmayalı 1 yıl olmuş :)

iOS' den Android' e geçmemle birlikte yeniden başlayayım dedim. Android' in uygulama zenginliğinden faydalanayım biraz :)

Bu konum "Yav rootsuz benim telefon ama ben konuşmaları kaydetmek istiyorum nasıl olacak bu iş, olur mu rootsuz ??" diyenler için ilaç niteliğinde. Cevabım tabii ki evet !

ACR adlı uygulama ile telefonunuzda Root erişimine ihtiyaç duymadan gelen/giden aramaları kaydedebilirsiniz. Uygulama Play Store' da ücretsiz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nll.acr

Resimlerle destekli bir şekilde nasıl kullanılacağını anlatmaya başlıyorum. Umarım açık ve net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Uygulamayı ilk açtığımızda karşımıza aşağıdaki ekran gelir:

1-)Tümü-Gelen-Giden-Önemli şeklinde kategorize edilmiş arabalarınız bu ekranda bulunur.

2-) Toplam dosya sayısı ve bu dosyaların telefonunuzdaki toplam alandan ne kadarını kapladığı.

3-) Yandan sürüklenerek açılan menümüz. Birçok Android uygulamasında olduğu gibi.

4-) Klasik şeyler. Arama, Sıralama, Uygulama İçi Satın Alım.

3. maddeki menümüzde neler varmış bakalım:

5-) Uygulamanın aktif-pasif olma durumu.

6-) Çöp Kutusu: Sildiğimiz ses kayıtları buraya gider. Benim gibi "Ama ben direkt silinsin istiyorum" diyenlerden misiniz ? O halde yazıyı okumaya devam edin :)

7-) Ayarlara bakacağız yazının ilerleyen bölümlerinde.

8-) Bu da diğer uygulamalarda gördüğümüz klasik şeyler: Yapımcının diğer uygulamaları, oy ver, arkadaşlarına öner, mail at..

Son olarak ayarları da inceleyelim (Dil ayarları gibi klasik şeylere girmiyorum.):

Genel (Neyin ne olduğunun açıklaması zaten yazıyor. Ben sadece birkaç şeyin üzerinde durmak istedim. Neyi niçin kapalı/açık tutmamiz gerektiğiyle ilgili.)

9-) Uygulamaya şifre koyabiliyoruz anlaşılabileceği üzere :D

10-) Bu seçeneği kapalı tutuyorum. Zaten arama esnasında kaydediliyor diye uyarıyor bizi. Onun dışında üstte bildirim gözükmesine lüzum yok bence. Bildirim kirliliği :D

11-) Yukarıda belirttiğim gibi. Çöp kutusuna gitmesin mi istiyorsunuz ? O halde bu seçeneği kapalı tutun :)

12-) Bunu kapalı tutmak en mantıklısı bence. ACR' nin içinde dursun sesler. Neden müziklerimizin arasına parazit yapsınlar ki ?

Kayıt Ayarlarından bir görüntü:

Desteklenen Bulut Servisleri:

Uygulamayı çalışma anında incelemiyorum. Zaten siz konuşurken arkaplanda kaydediyor. Gösterilecek bir şey yok bence ?

Yazının sonuna geldik :) Bazı şeyleri göstermedim farkındayım. Çünkü uygulamanın içinde fazla seçenek var. Yazıyı boşuna uzatmak istemedim. Sadece önemli şeyleri ele aldım.

Ama anlamadığınız bir kısım mı var ? çekinmeyin ve sorun. Yardımcı olmaya çalışırım :)

SDNForum' da ilk paylaşımım oldu :) Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. "Bir sonraki anlatiminda anlatirken şöyle yap, Bence resimlerin üzerinde şunu yapma" vb. yorumlarınızı da lütfen eksik etmeyin ki hatalarımı görebileyim :)

İyi Forumlar..