Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar?

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
İntihar eden öğretmenler de mi iş beğenmiyordu peki? AVM'ye gidenlerden yola çıkarak 80 milyon hakkında yorum yapmak mantıklı mı?
Bu ülkede milyonlarca yabancı iş bulup ekmeğini kazanıyor ama bir öğretmen kendi ülkesinde iş bulamıyor ve intihar ediyor, pek mantıklı değil, arkasında başka nedenler olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşkur kuyrukları niye bu kadar uzun acaba ?
Siz o kuyruğa girdiniz mi hiç.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bu ülkede işsizlik falan yok,iş beğenmemek var ve tembellik var, açlık var ama insanların karnı değil de gözü aç olanlar var. Avrupa ülkelerinde bile olmadığı kadar avm var ve hepsi iş yapıyor, yemek bölümlerinde sıra/yer bulmak sabır ister, beyaz eşya, 3-5 senede , telefonlar 2 senede, arabalar 3 senede, mobilyalar 4-5 senede değiştirilir oldu ama lafa gelince millet aç, millet perişan.
Allah sizi islah etsin. Gerçekten gece gece inanılmaz sinirlendirdiniz beni. Üniversite mezunu arkadaşlarım orada burada asgari ücretle, günlük yövmiyeyle çalışıyor. İş beğenmemezlik bu değil mi? Şimdi ben 4 yıl bir mühendislik okudum diyelim, ancak iş bulamıyorum. Gittim bir mağazada satış danışmanlığı yapıyorum varsayın. Sizce de ben işsiz değil miyim? Boşa mı okudum? Yazıklar olsun zihniyetinize. Bu kadar körü körüne bir şey savunulmaz. İnsanların psikolojisi bozuluyor, gelecek kaygısı hemen hemen her gençte var ama siz burada işsizlik yok naraları atıyorsunuz... Daha fazla yazıp sinir bozmak istemiyorum.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
İntihar eden öğretmenler de mi iş beğenmiyordu peki? AVM'ye gidenlerden yola çıkarak 80 milyon hakkında yorum yapmak mantıklı mı?
Sen bir intihar vakasına bakarak yorum yaptın ama

Allah sizi islah etsin. Gerçekten gece gece inanılmaz sinirlendirdiniz beni. Üniversite mezunu arkadaşlarım orada burada asgari ücretle, günlük yövmiyeyle çalışıyor. İş beğenmemezlik bu değil mi? Şimdi ben 4 yıl bir mühendislik okudum diyelim, ancak iş bulamıyorum. Gittim bir mağazada satış danışmanlığı yapıyorum varsayın. Sizce de ben işsiz değil miyim? Boşa mı okudum? Yazıklar olsun zihniyetinize. Bu kadar körü körüne bir şey savunulmaz. İnsanların psikolojisi bozuluyor, gelecek kaygısı hemen hemen her gençte var ama siz burada işsizlik yok naraları atıyorsunuz... Daha fazla yazıp sinir bozmak istemiyorum.
Sakin ol ve burada atar yapacağına nasıl daha yaratıcı olurum ona uğraş, üni bitirmişsin iş bulamıyorsan kendini sorgula ve yargıla.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sen bir intihar vakasına bakarak yorum yaptın ama

Sakin ol ve burada atar yapacağına nasıl daha yaratıcı olurum ona uğraş, üni bitirmişsin iş bulamıyorsan kendini sorgula ve yargıla.
Aynen, ben daha bitirmedim. Bu arada hadi oradan işine bak ya.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Bu ülkede işsizlik yok kardeşim babam elaman bulmak için kafayı yiyor zaman zaman 100 tl yomye az mı? Günlük asgari ücret 80 tl felan mesai parası da var yemek bizden.. sigorta var ama işçi yok.. tamam kriz var ama işverenlerin sorununu da konuşun rica ediyorum.... kriz var doğru... meşhur bir iş adamı vardı rahmetli oldu adını unuttum... adamın işçileri çok seviyor diye duydum.. adama soruyorlar nasıl zengin oldunuz adam da çok ama çok çalışarak diyor... bende şu notu düşmek istiyorum.. işçinin çok olduğu ülkede işçinin değeri düşer... tabi bekara karı boşamak kolaydır diyenleri duvar gibi oldum.. katma değer üreten ve bilgi üreten herkes kazanabilir.. bugün iktidarda muhalefette söylüyor ürerim üretim diye
.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Bu ülkede işsizlik yok kardeşim babam elaman bulmak için kafayı yiyor zaman zaman 100 tl yomye az mı? Günlük asgari ücret 80 tl felan mesai parası da var yemek bizden.. sigorta var ama işçi yok.. tamam kriz var ama işverenlerin sorununu da konuşun rica ediyorum.... kriz var doğru... meşhur bir iş adamı vardı rahmetli oldu adını unuttum... adamın işçileri çok seviyor diye duydum.. adama soruyorlar nasıl zengin oldunuz adam da çok ama çok çalışarak diyor... bende şu notu düşmek istiyorum.. işçinin çok olduğu ülkede işçinin değeri düşer... tabi bekara karı boşamak kolaydır diyenleri duvar gibi oldum.. katma değer üreten ve bilgi üreten herkes kazanabilir.. bugün iktidarda muhalefette söylüyor ürerim üretim diye
.
Yıllarca üniversiteyi işçilik yapmak için mi okuyor insanlar.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
.
Günlük 100 lira para mı beyefendi? Şaka mısınız? Kapıdan adımını atsan 50 liran gidiyor bu ülkede. Siz 100 lirayı çok büyük bir para olarak yazdığınız için bu cevabı yazdım bu arada. Yazıktır, insanların hiç mi bir hobisi, zevki olmasın bu ülkede. Tek sorun karnını doyurması mı? Çok mu görülüyor insanımıza? İşte tam burada ayrılıyoruz. İnsanlar neden okuyor mesela? Hayalini gerçekleştirmek için. O mesleği seçtiği, kendine uygun gördüğü için. Peki kaç kişi mezun olup iş bulabiliyor? Siz bir insanı üniversiteye kabul ediyorsanız otomatik olarak onu farklı bir vasıfa sokmuş oluyorsunuz, insanın beklentisi otomatik olarak değişiyor. Ülkenin bu mezunları kaldıracak gücü ve iş yeterliliği yoksa ki gördüğümüz kadarıyla yok neden her yere deli gibi üniversite açılıyor kardeşim? Niye üniversiteye elini kolunu sallayan girebiliyor peki? O da çok ayrı bambaşka bir konu.

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Günlük 100 lira para mı beyefendi? Şaka mısınız? Kapıdan adımını atsan 50 liran gidiyor bu ülkede. Siz 100 lirayı çok büyük bir para olarak yazdığınız için bu cevabı yazdım bu arada. Yazıktır, insanların hiç mi bir hobisi, zevki olmasın bu ülkede. Tek sorun karnını doyurması mı? Çok mu görülüyor insanımıza? İşte tam burada ayrılıyoruz. İnsanlar neden okuyor mesela? Hayalini gerçekleştirmek için. O mesleği seçtiği, kendine uygun gördüğü için. Peki kaç kişi mezun olup iş bulabiliyor? Siz bir insanı üniversiteye kabul ediyorsanız otomatik olarak onu farklı bir vasıfa sokmuş oluyorsunuz, insanın beklentisi otomatik olarak değişiyor. Ülkenin bu mezunları kaldıracak gücü ve iş yeterliliği yoksa ki gördüğümüz kadarıyla yok neden her yere deli gibi üniversite açılıyor kardeşim? Niye üniversiteye elini kolunu sallayan girebiliyor peki? O da çok ayrı bambaşka bir konu.
Karşınızdakilere laf anlatamayacağınızı biliyorsunuz değil mi?
Hiç boşuna dilinizi yormayın :)

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Yıllarca üniversiteyi işçilik yapmak için mi okuyor insanlar.
Ben işçi olun demiyorum katma değer üretin dedim... valla üniversite öğrencileri l katma değer üretsin. Diyorum Valla zekasını kullanan köşeyi dönüyor... armut duş ağzıma düş mantığıyla hareket edersek biz hayatta kalkınamayız... ahanda buraya yazıyorum 100 lerce iktidar gelip geçsin biz katma değer üretmezsek... hep kaybederiz..... zaman zaman hakkı alkan da çok çalışmak diyor... hakkı abide üniversite mezunu ama...

Benim de hayallerim var mesala hakim olmak adaletli vicdanlı hakim olmak ama engelli olduğum için gerçekleşmeyecek bir hayal... okuyamadım diye değil yolda bile uzaylı görmüş gibi bakanlar yüzünden... bende çok ama çok isterim ki insanlar hayallerine kavuşsun.... hayaller paris gerisi nokta nokta 100 tl yi sadr örnek olsun diye dedim... bende biliyorum 50 tl adım atsan ama benimki çözüm önerisiydi şaka yapcak olsam. Şahan Gökbakar gibi espiri yapardım ama hiç içimden gelmiyor.... hakimlik hayalim depreşti ?

Son düzenleme:

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben işçi olun demiyorum katma değer üretin dedim... valla üniversite öğrencileri l katma değer üretsin. Diyorum Valla zekasını kullanan köşeyi dönüyor... armut duş ağzıma düş mantığıyla hareket edersek biz hayatta kalkınamayız... ahanda buraya yazıyorum 100 lerce iktidar gelip geçsin biz katma değer üretmezsek... hep kaybederiz..... zaman zaman hakkı alkan da çok çalışmak diyor... hakkı abide üniversite mezunu ama...

Benim de hayallerim var mesala hakim olmak adaletli vicdanlı hakim olmak ama engelli olduğum için gerçekleşmeyecek bir hayal... bende çok ama çok isterim ki insanlar hayallerine kavuşsun.... hayaller paris gerisi nokta nokta 100 tl yi sadr örnek olsun diye dedim... bende biliyorum 50 tl adım atsan ama benimki çözüm önerisiydi şaka yapcak olsam. Şahan Gökbakar gibi espiri yapardım ama hiç içimden gelmiyor.... hakimlik hayalim depreşti ?
Geçmiş olsun, Allah bundan geri koymasın. İnşallah daha başka, daha güzel hayalleriniz gerçek olur. :)

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Hoop noluyoz laaa. İşten yeni geldim. 13 saat çalıştım da geldim. Her tarafım egzoz dumanı kokuyor. Ben üniversite mezunu tarih öğretmeniyim. Haftalık 550 liraya kuryelik yaparak çalışıyorum günde 13 saat ve asgari ücretten daha az. Birisi iş beğenmiyor filan demiş kime ne oluyor? Açım laaa açç yarın dişçiye 300 lira para vericem benim 200 liram var nereden bulcam diye düşünüyorum parayı millet hala iş bepenmiyor diyor. 16 sene okudum ben aloooo asgari ücretten daha az para almak için mi? 8 saatten fazla çalışmak yasak ülkede mesaiye girer hani benim mesaim? Sigorta yok la sigorta hepsini geçtim sigortam bile yok. O iş beğenmiyor diyen arkadaşda para çok anlaşılan bana 200 tl göndersin hep dişçiye para vereyim hemde 100 lira cebimde param olsun. Siz hala milleti iş beğenmiyor sanın. Oturduğunuz koltuktan pencereden dışarı bakın kendi duvarlarınızın arkasından milleti yargılayın. Çok gerildim birilerini arayıp borç isteyim bari dişçiye para vermek gerekiyor...???

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
İşçi olmayı küçümseyenler sürünmeye mahküm dür, yazmış birisi ben işçi olmak için mi üni okudum diyor, olma sana illa işçi ol diyen yok sen direk işveren ol tutan mı var, neden gelip burada ağlıyorsun o zaman. Bu zihniyetten hiçbir halt olmaz.
Ben 50 yaşındayım bu ülkede devlet memuruna kız vermezlerdi aç diye, ek iş yapmazsa açtı zaten, şimdi bakın o devlet memurları ne durumda, sz gençler Hiçbir şey görmediniz, benim babam ve eniştem 1980 li yıllarda libyaya işçi olarak gitmişti, düşünün libyaya. Gerisini anlatmaya gerek yok. Ülkemizin kıymetini bilelim ve sahip çıkalım, aynı zamanda da iyi yöneticilerimizin de öyle.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Yalandır o yaw, her gün bir simit yesek 2×4=8 8×30=240 bir de su 2×4=8 8×30=240 240+240=480.(Simiti de lüksünden hesapladım hee??) Sokakta yaşarız. Kira fatura da yok. Kıyafet anlamsız. İki de paraya kıyarsak 500 tlye kaparım bunu. Vay be ekonomi müthiş?????
Asgari ücreti 2300 olarak alırsak (4 kişilik bir aile)
Kira Masrafı yok ( otogarda konaklanılabilir)
Gıda masrafı günlük kişi başı 2tl ayda 240tl (günlük kişi başı 500ml su ve 1 ekmek)
Ulaşım masrafı yok ( otostop çekilebilir)
Giyim masrafı yok (eski kıyafetler giyilebilir)

Asgari ücret neyinize yetmiyor ??? (!)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu ülkede işsizlik falan yok,iş beğenmemek var ve tembellik var, açlık var ama insanların karnı değil de gözü aç olanlar var. Avrupa ülkelerinde bile olmadığı kadar avm var ve hepsi iş yapıyor, yemek bölümlerinde sıra/yer bulmak sabır ister, beyaz eşya, 3-5 senede , telefonlar 2 senede, arabalar 3 senede, mobilyalar 4-5 senede değiştirilir oldu ama lafa gelince millet aç, millet perişan.
Millet iş beğenmek zorunda mı? Hayır. Sen milletin neyi ne sıklıkla değiştirdiğine karışabilir misin? Hayır.
Gram altın olmuş 710 TL sen diyorsun milletin parası var.
Türkiye'deki gelir adaletsizliğini bilmiyorum deme.1 kişi güzel hayat sürüyorsa bunun acısını 10 kişi çekiyor.
İnsan görmek istediğini görür. Ben her gün evimin önündeki çöpten sadece kendisi veya çocuğuyla birlikt çöp toplayan 5 kişi görüyorum her Allah'ın günü.
Bu adam asgari ücretli de olsa bir işte çalışmaz mı? Adam evsiz veya tembel değil. Adam çalışıyor. Çöp topluyor, kağıt topluyor. Sen bu adama iş beğenmiyor diyorsun.

Millet iş beğenmek zorunda mı? Hayır değil. Devlet kademesi zevk ve sefa içerisinde yaşarken
kimse asgari ücrete yani 363 dolara çalışmak zorunda değil.
3.5 çeyrek altın alınıyor asgari ücret ile sadece o kadar. Şimdi dersin ekmeği dövizle mi allıyorsun diye. Al sana gerçek para altın. Lafa gelince dünya lideri ülke, amerika, almanya kıskanıyor. Hesap kitap yapınca ne kadar fos olduğumuz ortaya çıkıyor. Bizde asgari ücret alan adam sayısı da yüksek. Diğer ülkelerde çok küçük bir azınlık asgari ücretee çalışır.
.
Katma değer katma değr. Boyuna katma değer goygoyu?
Eğitimi kalitisizleştir ve öğrenciler arasındaki ekonomik farkları eğitime acımasızca yansıt. Sonra birilerinden gelişim ve katma değer bekle.
Bu bizden önceki hayırlı nesil bugüne kadar ne yapmış da bu nesilden katma değer bekleniyor?

Bu ülkede milyonlarca yabancı iş bulup ekmeğini kazanıyor ama bir öğretmen kendi ülkesinde iş bulamıyor ve intihar ediyor, pek mantıklı değil, arkasında başka nedenler olabilir.
O milyonlarca yabancı sigortasız çalışıp iş bulduğu. Halkın işini elinden aldığı için millet iş bulamıyor. Geç o işleri

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
.
Aynı sorunu bizde yaşıyoruz. Eleman bulamıyoruz. Okulla alakası olmayan çapulcu bile okuyor. Gelecekte esnafların hali ne olacak bilemiyorum. Esnaf olup zanaatkar olmadıktan sonra da birşey olmaz. Allah sonumuzu hayretsin.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Aynı sorunu bizde yaşıyoruz. Eleman bulamıyoruz. Okulla alakası olmayan çapulcu bile okuyor. Gelecekte esnafların hali ne olacak bilemiyorum. Esnaf olup zanaatkar olmadıktan sonra da birşey olmaz. Allah sonumuzu hayretsin.
Millet sizin köleliğinizi yapmak zorunda mı kardeşim zorunda mı?
Sen ye, sen iç, sen yaşa. Asgari ücreti bile verirken elin titresin(Kaldı ki sigortasız işçi çalıştıran bir çok şerefsiz esnaf var Allah onların binbir türlü belasını versin), sonra dön millt iş beğenmiyor.
Beğenmek zorunda değil. Bunu öyle veya böyle anlayacaksınız.

Gerekirse batacaksınız, sürüneceksiniz ama bu rezil düzen değişecek. Vallahi de değişecek billahi de değişecek. Bu sistem batmaya mahkumdur.

Okulla alakası olmayan çapulcu bile okuyor
Bir adam eeşşek gibi asgari ücrete mesaileri ihlal edilerek çalışmak zorunda değil. Kimse sizin köleniz olmayıp bir çıkış yolu arıyor diye millete çapulcu diyemezsiniz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sen ve senin gibiler anca yakınır ve ağlar ama harbiden bu ülke ve millet için katma değer üreten üretmeye çalışan ülkesine milletine faydalı olmaya çalışan pırıl pırıl gençlerimiz var, umarım sende tez zamanda onlardan biri olursun.
Dediklerim ağlamaksa, hüngür hüngür ağlamaya razıyım çünkü bunlar gerçekler. Sen ister kabul et ister etme.
Katma değer katma değer. Bundan önceki nesil ne katma değer üretti? Ne yaptı neyi becerdi? Hiçbirşey.
Ben bu ülke için katma değer üretmem. Niye üreteyim. Birileri zengin olsun diye mi?
Adil düzen kurulur sonra gör bak millet nasıl o diline pelesenk ettiğin katma değeri nasıl üretiyor.
Eğitimi değersizleştir, ekonomiyi boz, sonra birilerinin katma değer üreterek bunu düzeltmesini bekle. Oldu canım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Oto Sanayide çekirdekten yetme ustaların kazandığı parayı Allah biliyor.
Hani şu milleti dolandıran oto sanayidekiler. :D Milletin dolandıra dolandıra ırzına geçen bir kesimi barındıran oto sanayiciler.

Hocam bizde dört dörtlük yaşamıyoruz. Çırak yok. Babam 50 yaşında. Adam her yere kendi gidiyor. ( su tesisatı ile uğraşıyor.) Yanında bir de ortağı var. Emeğin değeri yok bu ülkede. İşçilikten para kazanıyoruz. İşi yapıyoruz eyivallah ama ondan sonra da yaptığımız işin parasını da anında ödemiyorlar. Hesap defterinde hala 4.ayda yapılmış işin parasını alamamışız.
Gelişmiş ülkelerde elektrik bağlamak, su tesisatı yapmak bunun gibi işler çok paradır. Ülkemizde para etmemesine ben birşey yapamam.
Diyorsun ki biz de dört dörtlük yaşamıyoruz. E tamam da senin düzgün yaşamadığın yerde çırağa ne vaat ediyorsun da genç birisini yanına bağlamayı hak görüyorsun?

Gösteriş toplumunda genç bir insan görür, ister, onda var bende niye yok der. O rahat çalışıyor ben neden rahat çalışmıyorum der. Sen kimseye sen bu hayata mahkumsun diyemezsin o adam buradan kurtulmak ister.
Bugünün dünyasında bugün yaşayan bir Allah'ın kulu bir gencin bu düşüncelerini değiştirmez. Değiştiremez mümkün değil.
Adam o insan ben başka birşey miyim der.

4. ayda yapılmış işin parasını alamamışız demişsiniz. Biz de öyle çok para alamadık sattığımız şeylerde. Yıllarca adam 20 TL parayı vermedi.
Ben borçtan çok korkarım mesela. Hemen veririm. Millette bu korku yok.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
O adil düzeni kim kuracak.

Ayrıca her ülkenin zengini olmalıdır olacakta, inşallah sayıları artar ve istihdam alanları yaratırlar ve herkes ekmeğini kazanır, hiçbir zaman sermaye karşıtı olmamak lazım.
Zenginler gerekli istihdam alanını yaratamadığı için bu haldeyiz :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
O adil düzeni kim kuracak.

Ayrıca her ülkenin zengini olmalıdır olacakta, inşallah sayıları artar ve istihdam alanları yaratırlar ve herkes ekmeğini kazanır, hiçbir zaman sermaye karşıtı olmamak lazım.
Sermayenin dümdüz karşısındayım. İsteyen bana kominist diyebilir.
O adil düzeni kim kuracak diyorsun. O bu şu biri kuracak ama önce bu adil düzeni halk isteyecek. Yönetimde o gün kimin olduğu önemsiz yeter ki bu iş düzelsin.
Türkiye'de sermayeleşmek işçiyi sömürmek hakkına tecavüz etmek olarak algılanıyor. Zengin olacak diyorsun. Birisi sürünürken birisi zengin olamaz.
Bu ülke sözde müslümandır ama gösterişi sever, hak yemeyi sever, kibirlidir de.

Andromedavor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,339
Çay simit hesabı yapacaklarına ellerindeki İphoneleri çıkarsınlar önce. Bu ülkede herkes aç ama kimse lüks yaşamından taviz vermiyor maşallah. Aç olanlar sokakta kağıt topluyorlar ve kesinlikle bu forumda yazmadıkları muhakkak. Boş yapmayın.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Çay simit hesabı yapacaklarına ellerindeki İphoneleri çıkarsınlar önce. Bu ülkede herkes aç ama kimse lüks yaşamından taviz vermiyor maşallah. Aç olanlar sokakta kağıt topluyorlar ve kesinlikle bu forumda yazmadıkları muhakkak. Boş yapmayın.
Taviz vermek zorunda mı? Siz kimsinizde milltin nelere harcama yaptığına karışıyorsunuz?
2500 TL asgari ücret ve 2500 TL'ye TCL PLex var. 2000 TL aşağısı istisnalar dışında foseptik çukuru.
Birinin tüm maaşını orta segment bir telefona vermesi size göre normal herhalde.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bana göre şuan hiç bir şey normal değil. ve en normal olmayanı Iphone 11 ile yoksulluk ve açlık edebiyatı yapmak sanırım. Herkes aç ama bakıyorsun 10 milyon iphone satılmış alanlar kim İnstada story atan gençler. işsiz güçsüz aç olan gençler
Türkiye'd yılda taş çatlasın, dünya yıkılsın yılda 15 milyon telefon satılıyor.
Pazar payının yarısı direk Samsung'da. Apple'ın pazar payı yüzde 25 civarı. Benim anladığım Türkiye'd her yıl 50 milyon telefon satılıyor.

2020 verisine baktım. Apple'ın pazar payı %15.
Bu demekki her yıl 66 milyon telefon satılıyor Türkiye'de.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Eee açlık sınırı 2400TL'de şimdi 2000TL emekli ücreti olanlar var ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
kendini yalanlayan sensin. Taş çatlasın 15 milyon diyorsun sonra a baktım 66 milyon diyorsun. Ben istatistikci değilim örnek verdim zaten. Konu İphone değil unuttuysan. sıkışınca oraya buraya çek. Cımbızlı heberlere atladığını bilmeyen yok zaten. özür dile.
Ben dalga geçiyorum. Dalga geçtiğimi de anlamamışsın. :D
2017 tarihli bir haberde 2016'da Türkiye'de 12,5 milyon telefon satıldığı söyleniyor. Türkiye'de kaç milyon telefon satıldı?
Telefon fiyatlarının artması sebebiyle düşmesi lazım diyelim ama biz arttı diyelim. 2019'da 20 milyon telefon satmış olsun.
Apple'ın pazar payı %15

Senin hesaba göre bu ülkede 66 milyon telefon satılması lazım :D :D

ayrıca bu bir istatistiki haber. Burası siyaset yeri değil ama böyle haberlere atlayıp hükümeti eleştirmeye siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Tersleyen olursa o siyaset yapmış oluyorl
Ne demek siyaset yeri değil? Ülkedki açlık ve yoksulluk sınırı açıklanmış. Ne yapayım bunun hakkında kkonuşmayayım mı ?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,398
tabii bilmiyorsun ama sen muhalif tarafta olduğun için sen yemediğin için bilmessin
Bu ne demek oluyor? Bizim adam ayırdığımızı mı ima etmeye çalışıyorsunuz? Bu forum üzerinde öyle bir hisse kapılan arkadaşlarımız varsa o düşünceleri akıllarından çıkarsınlar.

He bu arada çok mu siyaset yapacaksınız, yapabilirsiniz çünkü konuyu ilgili bölüme taşıdım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Aynen aynen dalga geçmişsin anlayamamışım! sabah sabah ne alıyorsunuz acaba.
Siyaset yeri değil tabiki siyaset için siyaset bölümü var. Kaç kişi ban yiyiyor siyaset bölümü haricinde siyaset yapmayın diye.tabii bilmiyorsun ama sen muhalif tarafta olduğun için sen yemediğin için bilmessin
Zamanında Erdoğanın resmini profil fotoğrafı yaptım diye 4 ay yedim sonradan 1 ayla kurtardım sen diyorsun ki ban yemiyorsun. :D :D :D

Andromedavor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,339
Bu ne demek oluyor? Bizim adam ayırdığımızı mı ima etmeye çalışıyorsunuz? Bu forum üzerinde öyle bir hisse kapılan arkadaşlarımız varsa o düşünceleri akıllarından çıkarsınlar.

He bu arada çok mu siyaset yapacaksınız, yapabilirsiniz çünkü konuyu ilgili bölüme taşıdım.
Teşekkür ederim. öyle bir şey yok ama bende az da olsa bir izlenim vardı bunun nedeni dilara kaya gibi içerikçilerin cımbızla haber seçip siyasi duruşlarını artık bilmemiz. Tarafsızlık herkes için en iyisi olacaktır.