Acer-Xp driverları lazım

AdReNaLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan kullandığım acer aspire 6930g vista işletim sistemli ben bunu xpye çevirmek istiyorum fakat driverları lazım özellikle çipset ve anakart için bulduğum linkler intel tarafından kaldırılmış yardımınızı bekliyorum

everest sistem raporu:
Kod:
--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------

Sürüm                                             EVEREST v5.30.1900/tr
    Karşılaştırmalı Test Birimi                       2.4.273.0
    Anasayfa                                          http://www.lavalys.com/
    Rapor Türü                                        Rapor Sihirbazı [ TRIAL VERSION ]
    Bilgisayar                                        ADRENALIN
    Oluşturan                                         Burak
    İşletim Sistemi                                   Microsoft Windows Vista Home Premium 6.0.6001 (Vista RTM)
    Tarih                                             2010-02-28
    Saat                                              21:23

--------[ Özet ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar:
      Bilgisayar Türü                                   ACPI x86 tabanlı bilgisayar  (Mobile)
      İşletim Sistemi                                   Microsoft Windows Vista Home Premium
      OS Servis Paketi                                  [ TRIAL VERSION ]
      Internet Explorer                                 7.0.6001.18000
      DirectX                                           DirectX 10.1
      Bilgisayar Adı                                    ADRENALIN
      Kullanıcı Adı                                     Burak
      Oturum Etki Alanı                                 [ TRIAL VERSION ]
      Tarih / Saat                                      2010-02-28 / 21:24

Anakart:
      CPU Türü                                          Mobile DualCore Intel Core 2 Duo, 2000 MHz
      Anakart Adı                                       Acer Aspire 6930G
      Anakart Çipseti                                   Intel Cantiga GL40/GM45/GM47/GS45/PM45
      Sistem Belleği                                    [ TRIAL VERSION ]
      BIOS Türü                                         Phoenix (03/10/09)

Görüntü Birimi:
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            ATI Mobility Radeon HD 4650 (M96)
      3D-Hızlandırıcı                                   ATI Mobility Radeon HD 4650 (M96)

Çokluortam:
      Ses Bağdaştırıcı                                  ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller
      Ses Bağdaştırıcı                                  Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3]

Depolama :
      IDE denetleyici                                   Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
      Depolama denetleyici                              Microsoft iSCSI Başlatıcısı
      Disk Sürücüsü                                     ST9320320AS  (320 GB, 5400 RPM, SATA-II)
      Optik Sürücü                                      Optiarc DVD RW AD-7560S  (DVD+R9:6x, DVD-R9:6x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
      SMART Sabit Disk Durumu                           OK

Bölümler:
      C: (NTFS)                                         [ TRIAL VERSION ]
      D: (NTFS)                                         71478 MB (71373 MB boş)
      Toplam Boyut                                      [ TRIAL VERSION ]

Giriş:
      Klavye                                            Launch Manager
      Fare                                              HID uyumlu fare
      Fare                                              PS/2 Uyumlu Fare

Ağ:
      Birincil IP Adresi                                [ TRIAL VERSION ]
      Birincil MAC Adresi                               00-00-00-00-00-00
      Modem                                             HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP

Çevre Birimleri:
      USB1 denetleyici                                  Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3]
      USB1 denetleyici                                  Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3]
      USB2 denetleyici                                  Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-3]
      USB2 denetleyici                                  Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-3]
      USB-Aygıt                                         Acer Crystal Eye webcam
      USB-Aygıt                                         Realtek USB 2.0 Card Reader
      USB-Aygıt                                         USB Bileşik Aygıt
      USB-Aygıt                                         USB İnsan Arabirim Aygıtları
      Akü                                               Microsoft AC Bağdaştırıcısı
      Akü                                               Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili

DMI:
      DMI BIOS Sağlayıcısı                              
      DMI BIOS Sürümü                                   
      DMI Sistem Üreticisi                              Acer
      DMI Sistem Ürün Adı                               Aspire 6930G
      DMI Sistem Sürümü                                 Not Applicable
      DMI Sistem Seri Numarası                          [ TRIAL VERSION ]
      DMI Sistem UUID                                   [ TRIAL VERSION ]
      DMI Anakart Üreticisi                             Acer
      DMI Anakart Ürün Adı                              Makalu
      DMI Anakart Sürümü                                Not Applicable
      DMI Anakart Seri Numarası                         [ TRIAL VERSION ]
      DMI Kasa Üretiçisi                                Acer
      DMI Kasa Sürümü                                   N/A
      DMI Kasa Seri Numarası                            [ TRIAL VERSION ]
      DMI Kasa Fiyat Etiketi                            [ TRIAL VERSION ]
      DMI Kasa Türü

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu makinaya xp kurarsan yazık edersin, Win 7 kur derim. :)

AdReNaLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 de aklımdan geçmiyor değil ama hem elimde cdsi bulunduğundan hemde daha hızlı ve sorunsuz kullanmak için xp dedim.donanım pek ilgi alanım değil xp kurarsam niye yazık olur? :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
win7 de aklımdan geçmiyor değil ama hem elimde cdsi bulunduğundan hemde daha hızlı ve sorunsuz kullanmak için xp dedim.donanım pek ilgi alanım değil xp kurarsam niye yazık olur? :)

Gerekli verimi alamazsın, özellikle oyun oynuyorsan DX10un nimetlerinden faydalanamazsın. :)

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
xp kurarsan yazık olmaz ama keyloger in tavsiyesine uyman daha yararlı olacaktır çünkü.
acer 5517 model laptopum vardı vista ile beraber geldi. senin gibi xp ye dönmek istedim donanım sürücülerini sorunsuz yükledim bir şekilde ama acerin kendine has programları var

linki veriyorum incelemen için
http://ptf.com/acer/acer+aspire+5715/

bu listedeki hiç bir programın xp desteği yok. laptopun özelliklerini kullanamayacaksın.

ha önemli değil dersen ben sana driverleri bir şekilde bulur yollarım

AdReNaLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımlar için saolun bunu hatırlattığınız iyi oldu.xpde dx10 da dahil birçok özelliği kullanamayacaksam win7 yüklemeye çalışayım.peki win7 içinde xpde olduğu gibi driver aramam gerekiyor mu?

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Google'a Acer yazıp ilk çıkan siteye girip Servis Destek diyerek sol menüden driver download a girerek ve modelini seçerek temin edebilirsin.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
win7 %80 oranında driverleri içinde barındırıyor.. kuramazsa bile win7 vista varyasyonu olduğu için yukarda bahsettiğim programlar ve sürücüleri uyuşuyor..

AdReNaLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win 7 Kur Rahat La :)
Zaten bu gidişle win7 kuracağım. :)

Google'a Acer yazıp ilk çıkan siteye girip Servis Destek diyerek sol menüden driver download a girerek ve modelini seçerek temin edebilirsin.
yardımın için sağol dediğin yere girdim baktım xp driverları bulunmuyor,vista ve win7 için var.

win7 %80 oranında driverleri içinde barındırıyor.. kuramazsa bile win7 vista varyasyonu olduğu için yukarda bahsettiğim programlar ve sürücüleri uyuşuyor..
yardımın için sağol uyuşmasa bile MirAge42'nin dediği yerde win7 için driverları varmış zaten bir sorun çıkartacağını sanmıyorum.

samedo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bencede win7 kur bende acer 5715z modeli var win7 ile hız 2 kat arttı diyebilirim makinada tık yok gayet stabil bunun nedenide xpdeki birçok servisin win7den kaldırılması o yüzden daha hızlı dene istersen...

alper4850

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende aynı pcyi kullanıyorum. vista adamı öldürür maalesef win 7 tavsiye ederim. müşteri hizmetlerine mail attım sanırım lisanslı win7 20-25 dolar kargo ücretiyle ücretsiz yükseltilebiliyo. araştırırsan faydalı olur senin için...