Arkadaşlar merhaba.Bugün kendime Edimax EW-7228APn model bir ap aldım.Ap nin arka kısmında 5 tane bölüm bulunmakta.Buyrun buradada resmi var.Elimdeki kablolu modem Airties RT-102.Ap nin arkasında bulunan 5 bölümden bir tanesine bir ucu kasaya bağlı olan mavi bir kablo taktım.(daha öncede kablolu modemin ethernet bölümündeydi).Daha sonra kutunun içinden çıkan iki ucu aynı mavi kablodaki gibi olan beyaz kablonun bir ucunu ap nin arkadasındaki ikinci girişe,diğer ucunu kablolu modemdeki ethernet girişine taktım.Daha sonra Cd yi takarak kurulum yaptım.Şu anda hem kablolu modemin 4 ışığı yanıyor hemde ap nin iki ışığı yanıyor.Ve görüldüğü üzere şu an internete bağlıyım.Ancak telefondan Wi-Fi ı açıp bağlandığım zaman bağlantı yok uyarısı alıyorum.Telefonun üst bölümünde çubukların hepsi yanıyor.Adimax AP ' ye tıklıyorum Durum:Bağlandı,Güvenlik:Aç,Sinyal Kuvveti:Mükemmel,Bağlantı Hızı:65Mbps,IP Adresi:***.***.2.3 yazıyor ancak dediğim gibi internete bağlanmak istediğimde bağlantı yok uyarısı alıyorum.Arkadaşlar lütfen yardımcı olun çıkamadım bu işin içinden.Hayır Ap yimi yanlış bağlayıp,kurdum yoksa telefonda mı bir şeyi ayarlamam gerekiyor anlamadım hiç bir şey.Şimdiden herkese çok teşekkür.Bu arada telefonda gözüken IP adresinin sonu 2.3 kablolu modemimin Ip adresinin sonu 2.1 belki bununda bir etkisi vardır diye paylaşmak istedim.
Not:IP adresi vermenin sakıncalı olup olmadığı konusunda bir fikrim olmadığı için sonlarındaki farklılığı tarif ettim eğer çözüm için gerekliyse söylenmesi durumunda yazabilirim..
Not:IP adresi vermenin sakıncalı olup olmadığı konusunda bir fikrim olmadığı için sonlarındaki farklılığı tarif ettim eğer çözüm için gerekliyse söylenmesi durumunda yazabilirim..