Abdüllatif Şener'den bomba açıklamalar

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in dün yeni siyasi bir parti için çalışmalara başladığı haberleri çıkmıştı. Şener bugün de NTV’nin canlı yayınına katıldı ve hem yeni siyasi hareket hakkında bilgi verdi hem de Ergenekon soruşturmasını yorumladı. İşte Şener’in sözleri:

YENİ SİYASİ PARTİ GELİYOR

Türkiye’nin yeni merkez bir siyasi oluşuma ihtiyacı var. Mevcut siyasi partiler yenilenme iradesini göstermiyor. Siyasi görüntü yenilenmeli, boşluk doldurulmalı. Bu yeni oluşumun yapılanabilmesi için çalışma başlatacağım.

“ERGENEKON HAKKINDA KONUŞMAK ZOR”

Bunun ne olup olmadığıyla ilgili değerlendirme yapmak zor. Henüz iddianame yok. Bu gelişmelerle ilgili konuşmayacağım..

Ben kabinedeyken Ergenekon gibi bir oluşumdan haberdar değildim.

BİR RÖVANŞ MI ?

Şu anda çok bilinmeyen var. Ama ne olup bittiğini iyi görmek lazım. Yorum yapmak doğru değil. TBMM’de 4 tane grubu bulunan parti var. Bunlardar biri iktidar partisi, CHP, MHP ve DTP. Bu bilinmezlik ortamında değerlendirme yapmak doğru değil..

Ömrü terörle mücadelede geçenler, terörle suçlanıyor. Suçlamalar doğru değilse, durum çok vahim..

“HERKES ZARAR GÖRÜYOR. SEÇİM GEREKLİ !”

Bu süreç herkese zarar verir. Bu ülkede bu süreçte herkes ve her kurum zarar görüyor. Bu süreçten kim kazançlı çıkar bunu sormak gerekiyor.

İddianame bir yılda hazırlanamayan dava acaba kaç yıl sürer? Ben yakın zamanda bir seçime ihtiyaç vardır diye düşünüyorum. Normalleşmeye katkı açısından ihtiyaç vardır.

Şu anda adı konmamış bir ekonomik kriz var.

ERGENEKON HABERLERİ VE BİR KISIM MEDYAYA ELEŞTİRİ

Bu olayla ilgili yalan yanlış haberler yayanlar var. Temel sorun budur. Bazı basın yayın organlarında, bazı ipuçları ele geçirilmiş gibi kamuoyunu yanlış yönledirme yapılıyor.

“ŞENER CUMHURBAŞKANI OLUR” PLANINA YORUM..

Böyle bir oluşum, beni cumhurbaşkanı olarak düşünüyormuş. Bunun doğru olacağını hiç düşünmedim.

Bu niyetle ortaya çıkmış bir hareket olmuş olsa bile, beni cumhurbaşkanı olarak düşünmesi mümkün değil. Bu olsa olsa birilerinin hayali olabilir.

Bu oluşum benden başka cumhurbaşkanı bulamadı mı?

DEMOKRASİ VURGUSU

Türkiye darbelerin olmadığı bir ülke değil. Fakat zaman zaman çatışma ortamı derinleştikçe insanlar “darbe olur mu” diye soruyor. Türkiye demokrasi içinde sorunları çözebilir.

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=389477

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Abdüllatif Şener'in milletveklili bile çıkaracağını sanmam.