Abdüllatif Şener meclis konuşması

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

AKP iktidarına yönelik eleştirilerde buluna Şener, İHA ve SİHA'ların özel sektörde olmasının yanlış olduğuna dikkat çekerek, Baykar dahil tüm ana firmaların devletleştirilmesi gerektiğini belirtti.

CHP'li Abdüllatif Şener , "Bayraktar'ların İHA'larıyla ilgili firması da dahil savunma sanayiyle ilgili tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım. Yoksa, bu ülke başını savaştan çıkaramaz. İnsanlığın en büyük tutkularından biri kâr tutkusudur. Şimdiden uyarıyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener , konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin konumunu değerlendirmek istiyorum. Şu anda, hükümetin izlediği milli savunma sanayii politikaları topyekûn yanlıştır. Türkiye'ye zarar verecek niteliktedir. Bakın tank palet fabrikasının, yandaşlara peşkeş çekilmesi yanlıştır.

Özel sektör bağlantılı, özel sektör bağlantılı olmaktan da öte doğrudan Cumhurbaşkanı'nın bu ülke adına karar verme yetkisine sahip bir ismin akrabalarının bu sektöre girmesi bu ülke için bir felakettir.

Bayraktar'ların İHA'larıyla ilgili firması da dahil savunma sanayiyle ilgili tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım. Yoksa, bu ülke başını savaştan çıkaramaz. İnsanlığın en büyük tutkularından biri kâr tutkusudur. Şimdiden uyarıyorum."