Abdulhamit'in Kurtlarla dansı Devam Ediyor..

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Osmanlın en sır padişahı Sultan Abdulhamid. Kimilerine göre kızıl sultan kimilerine göre Osmanlı’nın 33 sene daha yaşamasını sağlayan bir dahi idi. Sultan Abdulhamit hakkında bilinmeyenleri öğrenmek daha doğrusu gerçek Sultan Abdülhamit’i öğrenmek için Abdulhamit’in Kurtlarla Dansı kitabini mutlaka okuyun. Abdulhamit’in Kurtlarla dansını 2009′un ortalarında okuma fırsatı buldum. Sultan Abdülhamit bizlere hep sır bir padişah olarak tanıtılmıştı ders kitaplarında. Peki gerçekten kimdi Sultan Abdülhamit, gerçekten eli kanlı bir kızıl sultan mıydı ? Yoksa devleti için herşeyi yapabilecek olan bir kahraman mı ? İşte bu kitap sizlere gerçek Sultan Abdülhamit’i tanıtacak. Onu ne kadar yanlış anlatıldığnı ispatlayacak bir kitap .

Abdulhamit’in Kurtlarla Dansı’nda nelerden bahsediliyor. Osmanlınıyı Yıkmak için yabancılarla işbirliği yapan basını nasıl susturduğunda.
Yıkılmak üzere olan bir imparatorluğu zekice hamleler yaparak 33 yıl daha nasıl yaşattığından ..
Kendisine yapılan suikastten nasıl kurtulduğundan ..
Abdülhamit’in dine bakış açısındann ..
Sultan Abdülhamit’in kültür ve sanata verdiği önemden …
En güzelini en sona sakladım. Sultan Abdülhamit Filistin’i isgal edip Orada İsrail Devleti kurmak isteyen yahudilere öyle güzel bir ders veriyorki anlatmadan geçemeyeceğim..
Yahudiler Osmanlı’nın bitap düşmüş halinden faydalanarak avrupalılarında desteğini alarak o zaman Osman’lının elinde olan Filistin topraklarını almak isteyen hatta bu istek karşısında Osman’lının bütün borçlarının silineceğini söyleyen yahudilere “Bu topraklar kan ile alındı. Para İle satılmaz diyerekten “ çok sert bir cevap vermiştir..İşte bu nedenledirki Filistin halkı Türkiye’ye her defasında şükranlarını bizlere bildirmektediler..
Lafı uzatmayacağm. Abdulhamit’in Kurtlarla dansını herkese öneriyorum ve bir müjde daha veriyorum. Abdulhamit’in Kurtlarla Dansı 2 Kitabi çıktı. İlki kadar güzel bir kitap olduğuna inaniyor ve hemen şipariş veriyorum. İnternet üzerinden online olarak satın almak için aşağıdaki siteleri güvenle kullanabilirsiniz..
ktimas987.jpg

Herkese iyi okumalar dilerim . Umarım kitabı beğenirsiniz..

Kaynak

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bu kitap'ı okumayı düşünüyorum Elimdeki kitaplar bitince Alıcam bu kitap'ı Bir kaç arkadaşım güzel diyor :)

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Araştırma ödevim için okumalıyım:)

maydanoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Abdülhamit 33 sene baskı ve yıldırma ve korku yaratarak devleti idare etmiştir.

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İlk kitabı okumuştum, ilk fırsatta bu kitabı da alacağım...

erigit25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ilgi çekici bir kitap önce ilkini bulup okuyacağım sonra da bunu

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Abdülhamit 33 sene baskı ve yıldırma ve korku yaratarak devleti idare etmiştir.

Hangi yıldırım ve baskılar dostum? Abdülhamit'in zamanını iyi bilmiyorsun heralde bir yandan ingiltere bir yandan Fransa Hasta adam osmanlının iç işlerine müdahale ediyor ve doğuda devamlı Rusya korkusu var İngiltere Ermenileri, Kürt aşiretlerini ve arapları devamlı Ayaklandırıyor Ve her savaşta osmanlının iç işlerine müdahale ediyor Ve Abdülhamit'in Bu senelerde Baskı ve şiddet dediğin şeyler Ermeni çetelerini Türklere zarar vermemesi için yapılmış şeylerdir. Lütfen Kendi tarihimizi karalamayalım Padişahların çok yanlışı olmuştur ama hiç bi padişah vatana millete ihanet veya Halk zulüm yapmamıştır.

maydanoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hangi yıldırım ve baskılar dostum? Abdülhamit'in zamanını iyi bilmiyorsun heralde bir yandan ingiltere bir yandan Fransa Hasta adam osmanlının iç işlerine müdahale ediyor ve doğuda devamlı Rusya korkusu var İngiltere Ermenileri, Kürt aşiretlerini ve arapları devamlı Ayaklandırıyor Ve her savaşta osmanlının iç işlerine müdahale ediyor Ve Abdülhamit'in Bu senelerde Baskı ve şiddet dediğin şeyler Ermeni çetelerini Türklere zarar vermemesi için yapılmış şeylerdir. Lütfen Kendi tarihimizi karalamayalım Padişahların çok yanlışı olmuştur ama hiç bi padişah vatana millete ihanet veya Halk zulüm yapmamıştır.

burnunun şeklinden ötürü. Karga ile ilgili yazmayı ve karikatürüleri yasaklamıştır. Hakkında konuşulanları öğrenmek için halkın arasına jurnalci ajanlarını yerleştirmiş.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
burnunun şeklinden ötürü. Karga ile ilgili yazmayı ve karikatürüleri yasaklamıştır. Hakkında konuşulanları öğrenmek için halkın arasına jurnalci ajanlarını yerleştirmiş.

Bunlar asılsız hikayeler Tabikide kendi hakkında yapılan şeyleri yasaklıcak sonuçta o bi Padişah Dostum Bu zamanlardaki gibi düşünce özgürlüğü yoktu osmanlıda zaten olamazdıda olsa 600 yıl boyunca o devlet ayakta duramaz hergün ayrı bir ırktan isyan çıkardı Kendisiyle bir padişah dalga geçtirmez Bunun kadar doğal birşey yok Ama padişahın halkın arasına ajan sokucağına inanmam bunlar hikaye...

Abdülhamit'in bir sözü vardı tam hatırlamıyorum ama kendisi bile belirtiyordu

Etrafımızda Dost yoktu ama Düşman çoktu diye bir söz aslında osmanlının o zamanki durumunu ne kadar belli ediyor...

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bazı arkadaşlar ders kitaplarınad anlatılanları inanıyor sanırım hala :)

Gerçek Abdülhamit'i tanımak isteyenler okusun diyorum ben :) Beğeneceğinize inanıyorum

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
hadi ordan sende.(biraz erbakan gibi mi oldu ne:) ) nerde kaynağın hani isbatın.

suat parlar bayraksız istila.
bugünlerde bunu okuyorum. osmanlıdan günümüze askeri darbeleri ve askeriyenin marifetlerinin anlatıyor. abdülhamid han hususunda suat parlar ile mustafa armağan arasında kaldım. birisi göklere çıkarıyor biri yerlere sürtüyor. bu hususu mustafa armağana soracağım bir ara burç fm'de programında.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Cennet Mekan Atamız Abdulhamit Han Hz. ağız atan şahıs önceden tescillidir...
Dikkate almayın...
Tarih ders kitaplarında anlatıldığı gibi değil... Uyanık olun vede farklı kaynaklardan öğrenin...
İşin özeti budur:
http://www.youtube.com/watch?v=WxInGz6nTUc

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Listemdeki Kitaplar Bitsin Kesinlikle Alıyorum

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
suat parlar bayraksız istila.
bugünlerde bunu okuyorum. osmanlıdan günümüze askeri darbeleri ve askeriyenin marifetlerinin anlatıyor. abdülhamid han hususunda suat parlar ile mustafa armağan arasında kaldım. birisi göklere çıkarıyor biri yerlere sürtüyor. bu hususu mustafa armağana soracağım bir ara burç fm'de programında.

Ne göklere çıkartmak doğru ne de yerlere indirmek. Hiç bir lider yaşadığı tarihte zaten, çok sevilmez. Sonuçta o kişinin kararlarını sen çekiyorsun. Belki bir lider geleceğe yatırım için çok vergi alıyor. Ama ahali onun için kanımızı emdi der. Sonuçta biz artık tarih sahnesine çok uzaktan bakıp, olayların sonuçlarını görerek o kişilere vay be diyiyoruz.

Abdülhamid gibi o dönemdeki her padişahın kellesi her an tehlikede. Daha çocukken yaşam savaşına giriyorlar. Harem'de bir gecede onlarda çocuk ölüyor. Haremdeki çocuk anneleri Valide Sultan olabilmek için, her türlü entrikayı gerçekleştiriyorlar.

Osmanlı'da düşünce özgürlüğü yoktu diyen arkadaş içinde. Fatih Sultan Mehmet dönemini araştırsın. En değersiz insanların bile fikrinin sorulduğu bir ortam oluşturmuştu. Hiç bir şiir yasaklanmadı, onu kötüleyen yazılar bile yayınlandı. Hatta kendi kendini eleştiren yazılar bile yazdı. Öte yanda İmparatorlukta hiç de isyan filan olmadı.

Eski bir söz derki, halka kum gibidir, onu ne kadar çok sıkarsan parmaklarının arasında o kadar fazlası kayıp gider. İyi bir yönetici, gerektiğinde sert olmalıdır gerektiğinde ise hoşgörülü. İkisinden birisi fazla gelirse eğer, ya kellesi gider ya da ülkesinin kontrolünü kaybeder.

maiwesiyah

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bir olayı yada kişiyi anlayabilmek için o dönemin şartlarıyla değerlendirmek gerekir,
hiç kimse sadece melek yada sadece şeytan değildir
okumakta fayda var tşkrler paylaşım için