ABD’den Türkiye Uyarısı: 'Seyahat Etmeyin, Korona ve Terör Riski Arttı'

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063

ABD Dışişleri Bakanlığı, corona virüsü vakalarının arttığı Türkiye’ye ilişkin seyahat uyarısı yayınladı. Uyarıda “Covid-19 ve terör riski nedeniyle Türkiye’ye seyahat etmeyin” denildi.​

1629153399253.png

ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta Aruba, Esvatini, Fransa, Fransız Polinezyası, İzlanda, İsrail , Laos ve Tayland'ı da “tüm seyahatlerden kaçının” tavsiyesinin verildiği “yüksek riskli ülkeler” listesine dahil etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı corona virüsü salgını sebebiyle aralarında Türkiye, İtalya , İspanya , Fransa, Ukrayna , Macaristan , Rusya gibi Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 61 ülke için geçtiğimiz haziran ayında “seyahat etmeyin” uyarısını bir basamak düşürerek “seyahatinizi gözden geçirin” olarak değiştirmişti.

Not: Bayram değil seyran değil Amerika neden böyle bir karar aldı acaba ! Vaka sayılar 18-25 bin banında gezerken hadi Korona riski dedin bir nebze anlarım ama Turist olan bölgelerde herkesa aşılantı. TERÖR RİSKİ arttı ne alaka ? Eskiden Amerika böyle kendi hakını uyardımı devamında Türkiye terör saldırıları olur sağda solda bombalar patlardı. Yakın zamanda dikkatli olmak lazım bazı sinir uçları kaşınacak galiba...

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
Maalesef haklı. Bütün bunların bitmesi için 2023 ü bekleyemicem artık

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Maalesef haklı. Bütün bunların bitmesi için 2023 ü bekleyemicem artık

Yaa neresi haklı bu kadar mı gözünüz kör oldu devletinize karşı. Amerika'da koronadan ölen insan sayısı bizim 10 katımız neredeyse üstüne günlük vaka sayısıda fazla. Ayrıca Türkiye'de nerde TERÖR SALDIRISI oluyor son zamanlarda Terör riski var kesinlikle Türkiye'ye gitmeyin nedir...

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
Yaa neresi haklı bu kadar mı gözünüz kör oldu devletinize karşı. Amerika'da koronadan ölen insan sayısı bizim 10 katımız neredeyse üstüne günlük vaka sayısıda fazla. Ayrıca Türkiye'de nerde TERÖR SALDIRISI oluyor son zamanlarda Terör riski var kesinlikle Türkiye'ye gitmeyin nedir...
Terör kısmında zaten saçma karar almışta covid kısmında haklı olduğunu düşünüyorum bence.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
1,768
Durduk yere bunu dediklerine göre terör saldırısı planlıyorlar başka açıklama bulamadım

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Korona konusunda haklı olabilirler. Kabilde uçaklara bindirilen afganlar Türkiyeye'de getirilmez umarım. Eğer Türkiyeye afgan sığınmacı girişi olursa terör riski artar.

Afganistan'dan kaçan adam zaten TERÖRDEN kaçıyor. Üstüne Türkiye'ye gelip terör saldırısı yapması AKIL KARI bir iş değil. Ancak bir ülke kışkırtacak flan veya yönlendirmesi ile olur yoksa neden yapsın. Türkiye ile Afgan'ın derdi ne neden terör saldırsı yapsın Türkiye'ye...

Ve Amerika'nın durduk yere bu uyarıyı vermesi bana kasıtlı gibi geliyor. Bazı örgütleri harekete geçirip aaa bakın Türkiye'de terör azdı dedirtecekler gene. Tam Turizm sektörünün en yoğun olduğu dönemli art niyetli bir söylem olarak geldi bana Türkiye'ye GİTMEYİN demek.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Afganistan'dan kaçan adam zaten TERÖRDEN kaçıyor. Üstüne Türkiye'ye gelip terör saldırısı yapması AKIL KARI bir iş değil. Ancak bir ülke kışkırtacak flan veya yönlendirmesi ile olur yoksa neden yapsın. Türkiye ile Afgan'ın derdi ne neden terör saldırsı yapsın Türkiye'ye...

O insanların arasında taliban militanları olabilir. Işid militanları olabilir. Başka terör örgütlerinin militanları olabilir. Sonuçta alnında yazmıyor ne olduğu.
Ve Amerika'nın durduk yere bu uyarıyı vermesi bana kasıtlı gibi geliyor. Bazı örgütleri harekete geçirip aaa bakın Türkiye'de terör azdı dedirtecekler gene. Tam Turizm sektörünün en yoğun olduğu dönemli art niyetli bir söylem olarak geldi bana Türkiye'ye GİTMEYİN demek.

Belki türkiyeye sığınmacı adı altında militan göndercek amerika nasıl bilebiliriz?

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Amerika nüfusununda 3-4 katı daha fazla olduğunun farkında mısınız acaba? Terör riskinden kastı Türkiye'ye Taliban sempatizanı Afganların girmiş olabileceğindendir diye düşünüyorum.

Daha iyi, Turizm sektörü bırak azaltmayı, ekonomi düzelene kadar tamamen kapatılmalı. Ülkemiz için utanç kaynağı resmen. Ülkeye gelenler öyle İstanbul'u gezeyim, Anadolu'yu gezeyim, diye mi geliyor sizce? Gelenlerin %90'ı Avrupa ülkelerinde düşük, işçi sınıfı insanlar kolay yoldan paralarını otellerde, tatillerde ezmek için geliyorlar nasıl olsa Euro, TL'nin 10 katı. Zaten bu ülkenin Turizm'inin de kolay yoldan parasını ezmek isteyenlere açıldığı 1000 yıllık kilisenin, camiye çevrilmesinden belliydi. Şu an ülke insanımızın asık suratını, yorgunluğunu görenler bir daha gelmek istemez.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Daha iyi, Turizm sektörü bırak azaltmayı, ekonomi düzelene kadar tamamen kapatılmalı.

:D Aynen efsana çözüm önerisi gene tam sana yakışacak bir şekilde. Hatta Otelleri tatil merkezlerini yakalım yıkalım tamamen kapatalım tam olsun... Zihniyete gel helee ya. Kimden öğreniyon bu çözümleri :D Orada çalışan milyonları veya o sektördeki turizimci insanları batıralım tam olsun dimi.

Belki türkiyeye sığınmacı adı altında militan göndercek amerika nasıl bilebiliriz?

Mesele o zaten gönderse gönderse gene Amerika destekli terorist gelir ve gene Amerika terör riski var diyor. Her zaman ki gibi ikili oynuyor diyom zaten. Aynı YPG-PYD-PKK ya silah verip sonra Türkiye'nin yanındayız demesi gibi. DEAŞ ile Türkiye mücadele ederken sürekli önünü kesmeye çalışıp sonra Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız demesi gibi. Türkiye'ye silah ve İHA - SİHa vermeyip teroristlere tam techizat vermesi gibi...

Not: Siz halen Türkiye'ye saldırma ve burdan bile Hükümete vurma çabasındasınız. Amerika'ya tek kelime eden yok maaşAllah. Afganistan'ı karıştıran o oradan çıkan o mültecileri miletin başına bela eden o YPG-PYD-PKK'yı besleyen o ortadadoğuyu karıştıran o üstüne Türkiye güvenilir değil Terör var Seyahat etmeyin diyor.

Amerika nüfusununda 3-4 katı

Bunu inkar eden mi var ? Ama ölüm sayısı bizim neredeyse 10 katı olduğu gerçeğini değiştirir mi ?

Son düzenleme:

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Not: Siz halen Türkiye'ye saldırma ve burdan bile Hükümete vurma çabasındasınız.

iftira atıyorsun. Ben türkiyeye saldırmıyorum. Afgan mültecilerin arasında teröristler olabilir bu nedenle mümkünse mülteciler alınmasın(zaten fazlasıyla mülteciye biz bakıyoruz) alınırsada kamplardan çıkarılmasın diye düşünüyorum. Bu düşüncemin zıttını yaparsa hükümet bende hükümet eleştiririm. Ama senin işin gücün algı, iftira.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
iftira atıyorsun. Ben türkiyeye saldırmıyorum. Afgan mültecilerin arasında teröristler olabilir bu nedenle mümkünse mülteciler alınmasın(zaten fazlasıyla mülteciye biz bakıyoruz) alınırsada kamplardan çıkarılmasın diye düşünüyorum. Bu düşüncemin zıttını yaparsa hükümet bende hükümet eleştiririm. Ama senin işin gücün algı, iftira.

Afganlar alınsın diyen mi oldu ? Afganların konu ile alakası bile yok. Konu başlığı ABD'nin Durup duruken Türkiye'ye seyahat etmeyin demesi. Bunu eleştirmek yerine bin dereden su getiriyorsunuz.
Türkiye Afgan mültecileri alacaz flan dedi de benim mi haberim yok ? Zaten Afganistan ile bizim sınırımız bile yok Uluslararası anlaşmalara göre flanda biz mülteci yada sığınmacı almayız.

Benim burnuma gelen kötü koku şu. Gene Amerika bu uyarıyı verip üstüne yakın zamanda 1 Suriyeli 2 Afgan çıkıp terör saldırısı yapacak aa bakın Türkiye'de terör var yönetim istifa hükümet istifaya getirecekler konuyu...

Son düzenleme:

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Afganlar alınsın diyen mi oldu ? Afganların konu ile alakası bile yok. Konu başlığı ABD'nin Durup duruken Türkiye'ye seyahat etmeyin demesi. Bunu eleştirmek yerine bin dereden su getiriyorsunuz.
Türkiye Afgan mültecileri alacaz flan dedi de benim mi haberim yok ? Zaten Afganistan ile bizim sınırımız bile yok Uluslararası anlaşmalara göre flanda biz mülteci yada sığınmacı almayız.

Benim burnuma gelen kötü koku şu. Gene Amerika bu uyarıyı verip üstüne 1 Suriyeli 2 Afgan bulacak terör saldırısı yaptıracak aa bakın Türkiye'de terör var yönetim istifa hükümet istifaya getirecek konuyu...

Sende afganlar alınsın demedin hükümette afganlar alınmalı gibi şeyler demedi bende zaten böyle bir şey dendiğini iddia etmedim. Afganistandan halihazırda Türkiyeye girmiş afgan mülteciler zaten var. Yukarıda tekrar okursan, "umarım kabilde uçaklara doldurulan afganlar Türkiyeye sokulmaz, eğer sokulursa terör riski artar" dedim. Afganların konuyla alakası var çünkü Türkiyedede afgan mülteciler var ve bunların arasında terör militanları olabilir, terör faliyetleri gerçekleştirebilirler. Ben bunları söylüyorum sen bana Türkiyeye saldırma çabasındasın diyorsun.

Benim burnuma gelen kötü koku şu. Gene Amerika bu uyarıyı verip üstüne 1 Suriyeli 2 Afgan bulacak terör saldırısı yaptıracak aa bakın Türkiye'de terör var yönetim istifa hükümet istifaya getirecek konuyu...

Bu afganların içerisinde eğer terör militanları varsa, Talibancı, ışidçi varsa ve eğer bunlar Türkiyeye girerse Amerika yaptırtmasa dahi bu gurupların terör eylemi yapabilme potansiyeli çok yüksek.Ve bu konuda bir güvenlik zafiyeti oluşursa illaki hükümet eleştirilir. Bak Amerika yaptırtmasa dahi yaparlar. Yine söylüyorum asla ve asla afgan sığınmacı alınmamalı. Sınırın her noktası çok iyi bir şekilde kontrol edilmeli. (İran sınırından geçebiliyorlarmış)

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Benim burnuma gelen kötü koku şu. Gene Amerika bu uyarıyı verip üstüne yakın zamanda 1 Suriyeli 2 Afgan çıkıp terör saldırısı yapacak aa bakın Türkiye'de terör var yönetim istifa hükümet istifaya getirecekler konuyu...
Terör sadece Türkiye'de olmuyorki, Fransa'da kaç tane patlama oldu, terör saldırısı oldu, hiç Fransa hükümeti istifa dedi mi ABD?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Terör sadece Türkiye'de olmuyorki, Fransa'da kaç tane patlama oldu, terör saldırısı oldu, hiç Fransa hükümeti istifa dedi mi ABD?

Demez zaten. Mesele o ya :D
Sen Amerikan Başkanının çıkıp Macron'u artık darbe ile değil muhalefeti destekleyerek devirecez dediğini duymadığın gibi Fransaya seyahat etmeyin veya hükümet istifa dediğinide duymazsın...
Bu laflar ABD çıkarlarına ters davranan ve kendi ülkesinin çıkarlarını koruyan isimlere karşı uygulanıyor sadece. YPG-PYD-PKK'yı vurduk diye mali yaptırım yediğimiz gibi veya sırf kendimizi savunmak için S400 aldık diye yaptırım yediğimiz gibi. İHA- SİHA yaptığımız için ticari ambargo yediğimiz gibi.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Demez zaten. Mesele o ya :D
Sen Amerikan Başkanının çıkıp Macron'u artık darbe ile değil muhalefeti destekleyerek devirecez dediğini duymadığın gibi Fransaya seyahat etmeyin veya hükümet istifa dediğinide duymazsın...
Bu laflar ABD çıkarlarına ters davranan ve kendi ülkesinin çıkarlarını koruyan isimlere karşı uygulanıyor sadece. YPG-PYD-PKK'yı vurduk diye mali yaptırım yediğimiz gibi veya sırf kendimizi savunmak için S400 aldık diye yaptırım yediğimiz gibi. İHA- SİHA yaptığımız için ticari ambargo yediğimiz gibi.
Çünkü Doğu tarzı, ümmetçi siyaset yapıyoruz da ondan. Mesela ABD'nin uğraştığı siyasetçilere bak, hepsi en az 10 yıldır ülkesini yönetiyorlar. Örneğin Putin kaç yıldır yönetiyor. Veya Esada bak, babadan oğula ülke yönetiyorlar :D, adamın yakınındaki kişiler en refah hayatı yaşıyorlar, muhalefet edenler nerede acaba? Bu saydığım siyasetçilerin ülkesindeki halkta büyük çoğunlukla perişan. Şimdi Macron'u devirseler ne olacakki, adamlar her 5 sene de farklı birisini deniyorlar zaten, bizde ki siyasetse ölene kadar yönet, ben gidersem ülke batar tarzı.

NATO ülkesi olarak NATO'nun rakibi ülkeden silah almışız, adamlar tabii kızacak. Ülkede darbe girişimi olmuş, bir sürü yerli, yabancı gazeteci tutuklanmış. Peki bunca şeyden sonra dış ilişkileri toparlamak için ne yapıldı? Brunson'u vermeyiz dediler, dolar çıktı verdiler. Yine akıllanmayıp, Libya'ya el atıyoruz. Suriye ilişkilerini toparlamak için Esad'la görüşüldü mü?

Son düzenleme:

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Çünkü Doğu tarzı, ümmetçi siyaset yapıyoruz da ondan. Mesela ABD'nin uğraştığı siyasetçilere bak, hepsi en az 10 yıldır ülkesini yönetiyorlar. Örneğin Putin kaç yıldır yönetiyor, Rusya'daki milyarder oligarklar ile bizim ülkedeki inşaatçılar benzer değil mi? Veya Esada bak, babadan oğula ülke yönetiyorlar :D, adamın yakınındaki kişiler en refah hayatı yaşıyorlar, muhalefet edenler nerede acaba? Bu saydığım siyasetçilerin ülkesindeki halkta büyük çoğunlukla perişan. Şimdi Macron'u devirseler ne olacakki, adamlar her 5 sene de farklı birisini deniyorlar zaten, bizde ki siyasetse ölene kadar yönet, ben gidersem ülke batar tarzı.

NATO ülkesi olarak NATO'nun rakibi ülkeden silah almışız, adamlar tabii kızacak. Ülkede darbe girişimi olmuş, bir sürü yerli, yabancı gazeteci tutuklanmış. Peki bunca şeyden sonra dış ilişkileri toparlamak için ne yapıldı? Brunson'u vermeyiz dediler, dolar çıktı verdiler. Yine akıllanmayıp, Libya'ya el atıyoruz. Suriye ilişkilerini toparlamak için Esad'la görüşüldü mü?
Hocam akışına bırakın. Daha forumda bile ortak noktaya varılamıyor. Bu ne demek oluyor? Demek ki biz de bazı şeyleri hak ediyoruz demektir. Ülkenin geçmişine bakarsan koca bir karanlık görürsün. Hangi ülke görülmüş ki karanlıktan aydınlığa ulaşan? Hiç. İlk önce temel sağlam olmalı. Ee temeli olmayan bir yerin insanı nice olur? Bi de bu yönden yak. Ben bırakıyorum forumu. Sana ve diğerlerine kolay gelsin

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Çünkü Doğu tarzı, ümmetçi siyaset yapıyoruz da ondan.

Amerika çıkarlarını değilde kendi ülkenin çıkarlarını korumanın adı ne zamandır Ümmetçi siyaset olmuş !

Amerika PYD-YPG-PKK'yı beslesin sen vurunca suçlu biziz dimi !

Sen libya ile anlaşma yap deniz yetki alanı belirle ama elin darbecisi gelip o hükümeti devirecez o anlaşmayıda yırtacaz desin sen orada kendi ülkenin haklarını savunmaya git ve üstüne Doğu tarzı siyasetçi ol. Size göre siyaset Amerikaya yalakalık üstüne mi yapılmalı ? Veya Amerika çıkarlarına göre mi yapılmalı Yoksa Türk devletinin çıkarlarına göre mi ! 15 senedir hava savunma sistemi istiyoz satmıyorlar ama HAVA SAVUNMA SİSTEMİ alınca suçlu sen oluyon. Saldırı değil bak SAVUNMA SİSTEMİ...

Amerika YPG-PYD'yi destekliyorsa onlar terör örgütü değildir mi desin mesela devlet ? Veya Suriye'ye girip onları vurmasın bazıları gibi Suriye'de ne işimiz var mı desin ? Libyada hakkımızı savunmaya gittiğimizde ne işimiz var libya'da mı desinler...

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Amerika çıkarlarını değilde kendi ülkenin çıkarlarını korumanın adı ne zamandır Ümmetçi siyaset olmuş !

Amerika PYD-YPG-PKK'yı beslesin sen vurunca suçlu biziz dimi !

Sen libya ile anlaşma yap deniz yetki alanı belirle ama elin darbecisi gelip o hükümeti devirecez o anlaşmayıda yırtacaz desin sen orada kendi ülkenin haklarını savunmaya git ve üstüne Doğu tarzı siyasetçi ol. Size göre siyaset Amerikaya yalakalık üstüne mi yapılmalı ? Veya Amerika çıkarlarına göre mi yapılmalı Yoksa Türk devletinin çıkarlarına göre mi ! 15 senedir hava savunma sistemi istiyoz satmıyorlar ama HAVA SAVUNMA SİSTEMİ alınca suçlu sen oluyon. Saldırı değil bak SAVUNMA SİSTEMİ...

Amerika YPG-PYD'yi destekliyorsa onlar terör örgütü değildir mi desin mesela devlet ? Veya Suriye'ye girip onları vurmasın bazıları gibi Suriye'de ne işimiz var mı desin ? Libyada hakkımızı savunmaya gittiğimizde ne işimiz var libya'da mı desinler...
Hocam ben de Türkiye Cumhuriyetinin çıkarlarını savunuyorum elbette ama uyguladığımız dış politikanın iyi olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir ülke iç sıkıntılar yaşarsa, "Darbe, kriz, ayaklanma, terör" gibi dış ülkelerde doğal olarak güvensizlik duymaya başlar. İlk 10 yılda gayet güzel gidiyorduk, AB üyeliği şansımız vardı sonra siyaset Doğu tarafına kaymaya başladı, "Siyonist İsrail, ABD'nin oyunları, Ümmet, Dolar lobisi" gibi söylemler çoğaldı. Biz F-35'lerden vazgeçip S-400 aldık, acele etmeyip dış ilişkileri toparlamaya çalışsaydık belki de hem F-35 hem de Patriot olacaktı. Belki de şu an dış ilişkiler daha da bozulmasın diye aktif etmiyorlardır bile S-400'ü.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Hocam ben de Türkiye Cumhuriyetinin çıkarlarını savunuyorum elbette ama uyguladığımız dış politikanın iyi olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir ülke iç sıkıntılar yaşarsa, "Darbe, kriz, ayaklanma, terör" gibi dış ülkelerde doğal olarak güvensizlik duymaya başlar. İlk 10 yılda gayet güzel gidiyorduk, AB üyeliği şansımız vardı sonra siyaset Doğu tarafına kaymaya başladı, "Siyonist İsrail, ABD'nin oyunları, Ümmet, Dolar lobisi" gibi söylemler çoğaldı. Biz F-35'lerden vazgeçip S-400 aldık, acele etmeyip dış ilişkileri toparlamaya çalışsaydık belki de hem F-35 hem de Patriot olacaktı. Belki de şu an dış ilişkiler daha da bozulmasın diye aktif etmiyorlardır bile S-400'ü.

Düzelmeyecekti ilişkiler işte AB'yede almayacaklardı. Ne yaparsan yap almıyorlardı. HAYAL yazdıklarının çoğu.
Sen ABD'nin YPG'ye devlet kurdurma planını bozmayacan diyor adam. Bozarsan yaptırımı yersin. Doğu akdenizde ben petrol arayacam sen girmeyecen diyor girersen yaptırımı yapıştırıyor. Sen silah üretmeyecen veya almayacan kapımda dilenecen sadece diyor. Patriot hiçbir zaman vermeyeceklerdi. PKK'yı vurma diye adamlar 40 yıl İHA - SİHA bile vermedi. Besledi büyüttü örgütü hatta.

Şunu anlayın artık ABD bize müttefik veya dost ülke değil. Olmayacakta.

Not: Muhalefetin dış politikası ney mesela bu arada ! AKP'nin her yaptığı yanlış demekten başka dış politikaları mı var . Ve ne tesadüf söyledikleri bütün sözler ABD'nin işine yarayan Türkiye çıkarına ters politik söylem.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Düzelmeyecekti ilişkiler işte AB'yede almayacaklardı. Ne yaparsan yap almıyorlardı. HAYAL yazdıklarının çoğu.
Sen ABD'nin YPG'ye devlet kurdurma planını bozmayacan diyor adam. Bozarsan yaptırımı yersin. Doğu akdenizde ben petrol arayacam sen girmeyecen diyor girersen yaptırımı yapıştırıyor. Sen silah üretmeyecen veya almayacan kapımda dilenecen sadece diyor. Patriot hiçbir zaman vermeyeceklerdi. PKK'yı vurma diye adamlar 40 yıl İHA - SİHA bile vermedi. Besledi büyüttü örgütü hatta.
Diyorum ya düzgün Anayasa inşa etme yolunda devam etseydik, ülkeyi biraz daha demokratikleştirip, basın özgürlüğünü arttırsaydık. Şansımız vardı. 407 oyla Türkiye'nin AB başvurusunu onaylamışlar. Biz Doğu ve Batı dünyası arasında köprü gibiyiz, olurda Rusya, ABD petrol almak istese, veya Suriye, Irak, İran'a karşı hareketlenmek isteseler bizim üslerimizi kullanmak zorundalar. Yani bizlerle iyi geçinmeye mahkumlar anlayacağın. Tabii iyi geçinmek yerine kendi istedikleri liderleri başa geçirmek isteyebilirler de. YPG devlet kurunca ne yapacak mesela, sadece çölde petrolleri var, anca ABD karlı çıkar. Trump'ın bir lafıyla ABD askerleri çekildi, sonra hemen oradaki Kürtler, YPG, ABD'yi eleştirmeye başladı.
Şunu anlayın artık ABD bize müttefik veya dost ülke değil. Olmayacakta.

Not: Muhalefetin dış politikası ney mesela bu arada ! AKP'nin her yaptığı yanlış demekten başka dış politikaları mı var . Ve ne tesadüf söyledikleri bütün sözler ABD'nin işine yarayan Türkiye çıkarına ters politik söylem.
Marshall planından faydalanmadık mı? Muhalefetin planı belli, Suriye'den, Libya'dan çekilecekler, S-400'leri kullanmayacaklar, IMF'ten borç alacaklar, mültecileri yollayacaklar. En azından iktidar tarafı böyle düşünüyor. 5 senelik süreçte iyi, kötü gelişmeler mutlaka yaşanacaktır. Ben yine de vatandaş olarak kendi görüşümü belirtirim.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
YPG devlet kurunca ne yapacak mesela,

Ne demek ne yapacak :D YPG-PYD-PKK hepsi bir ve o bölgede KÜRT devleti istiyorlar. Suriye ve Irak'ta ne kadar kürt var sanki 3-4 bilmedin 5 milyon. Ama senin ülkende 15 milyon var. Diğer tarafta İran topraklarında birde çok sayıda kürt 5-6 milyonda İran'da vardır. Orada bir devlet olsun bu sefer sana saldırmaya ve kaşımaya o bölgeyi koparmaya çalışacaklar. O kadar bilmeden konuşuyorsunuz ki ne olacak ki canımlar flan...

Aynen S400 ü almasak gül gibi yaşayıp gidecektik. Aynen İMF senin kara kaşına kara gözüne faizsiz verecek o krediyi :D veya mülteciler hadi git deyince gidecek. Daha kendi halkı CHP yi benimsemiyor oy vermiyor dünya devletleri yardımcı olacak dimi ona ! İktidar oldu bu adamlara dokunmayalım diyecekler. Off off HAYAL HEPSİ.
Libya'ya asker çıkarmasak her şey bizim lehimize olcaktı zaten mavi vatan kendiliğinden gelcektı bak zamanında EGE nasıl gelidyse dimi 12 ada geldiği gibi. Kıbrısa 2 devlette neymiş flan off off ülkede gerçekten Bilinçli ve Kaliteli muhalif seçmen yok. Tek dertleri gitsinde nasıl giderse gitsine dönmüş. Bu sorunların hiçbirine çözüm öneriside yok muhalefetin. Boş laf söylemlerinin çoğu karşılığı yok.

Bu arada ABD'nin terör kolidoru yani orada kukla devlet kurmada ki amacı PYD'yi Akdenize ulaştırmaktı. Biz girdikte yollarını kestik. Yoksa oradan denize ulaşıp gemilerle petrolü taşıyacaklardı. Hİç Türkiye üstünden geçirmeden.

Son düzenleme:

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Ne demek ne yapacak :D YPG-PYD-PKK hepsi bir ve o bölgede KÜRT devleti istiyorlar. Suriye ve Irak'ta ne kadar kürt var sanki 3-4 bilmedin 5 milyon. Ama senin ülkende 15 milyon var. Diğer tarafta İran topraklarında birde çok sayıda kürt 5-6 milyonda İran'da vardır. Orada bir devlet olsun bu sefer sana saldırmaya ve kaşımaya o bölgeyi koparmaya çalışacaklar. O kadar bilmeden konuşuyorsunuz ki ne olacak ki canımlar flan...

Aynen S400 ü almasak gül gibi yaşayıp gidecektik. Aynen İMF senin kara kaşına kara gözüne faizsiz verecek o krediyi :D veya mülteciler hadi git deyince gidecek. Daha kendi halkı CHP yi benimsemiyor oy vermiyor dünya devletleri yardımcı olacak dimi ona ! İktidar oldu bu adamlara dokunmayalım diyecekler. Off off HAYAL HEPSİ.
Libya'ya asker çıkarmasak her şey bizim lehimize olcaktı zaten mavi vatan kendiliğinden gelcektı bak zamanında EGE nasıl gelidyse dimi 12 ada geldiği gibi. Kıbrısa 2 devlette neymiş flan off off ülkede gerçekten Bilinçli ve Kaliteli muhalif seçmen yok. Tek dertleri gitsinde nasıl giderse gitsine dönmüş. Bu sorunların hiçbirine çözüm öneriside yok muhalefetin. Boş laf söylemlerinin çoğu karşılığı yok.

Bu arada ABD'nin terör kolidoru yani orada kukla devlet kurmada ki amacı PYD'yi Akdenize ulaştırmaktı. Biz girdikte yollarını kestik. Yoksa oradan denize ulaşıp gemilerle petrolü taşıyacaklardı. Hİç Türkiye üstünden geçirmeden.
Gören de zannedecek sanki 2. Abdülhamit gibi zor zamanda en iyi şekilde yönetiyorlar :D. Sonuç ortada ama. Ülke çıkarlarını koruyorlar diyorsunuz 5 milyon mülteci var, ülke yol geçen hanına dönmüş, sürekli şehit veriyoruz. Ülkede açlık var. Yahu salatalığın kilosu 8 TL olmuş, ambargo olsun, yaptırım olsun ama salatalığın 8 TL olması ve lükse girecek olması kadar saçma bir şey olabilir mi? Dış siyasetin başarısızlığını ekonomi üzerinde görebiliyoruz. Ayrıca muhalefet gelirse terörle mücalede konusunda geri adım atacaklarını sanmıyorum, sol seçmeninin oylarını tutmak için yapıyor olabilirler.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Ayrıca muhalefet gelirse terörle mücalede konusunda geri adım atacaklarını sanmıyorum, sol seçmeninin oylarını tutmak için yapıyor olabilir

Halen bak sen bile KESİN MÜCADELE ederler diyemiyon. Büyük ihtimal ederler heralde ederler edecektirler heralde geri adım atmayacaklardın sanki flan gibi laflar ediyon bunlara mı oy verecek bu halk. Siyasette net olmak lazım.

YPG-PYD terör örgütü değil diyenlerin bizim Suriye'de ne işimiz var diyenlerin HDP'yede 2-3 bakanlık veririz ne olacak canım diyenlerin veya HDP'li belediye PKK'ya yardım ederken yakalansa bile kayyum atanmasına karşı çıkanların ben mücadele etmeyeceğini düşünüyorum. Bu kadar basit. HDP'den 3-5 oy gelecek diye ağız dolusu eleştiremiyorlar bile iki kelime lafı söyleyemiyorlar .

Söylediklerinde hadi haklısın diyeyim ÇÖZÜM NEY ! Sürekli şikayet çözüm yok. iktidar değişsin 1 tane bile şehit gelmeyecek garantisini ver bana hemen oyumu vereyim ! Veya biz şu yöntemle şu yolla Ülke düze çıkacaz mali açıdan ilerliyecek diye en ufak bir söylem var mı ! Sürekli boş eleştiri ve çözümsüz şikayet.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Söylediklerinde hadi haklısın diyeyim ÇÖZÜM NEY ! Sürekli şikayet çözüm yok. iktidar değişsin 1 tane bile şehit gelmeyecek garantisini ver bana hemen oyumu vereyim ! Veya biz şu yöntemle şu yolla Ülke düze çıkacaz mali açıdan ilerliyecek diye en ufak bir söylem var mı ! Sürekli boş eleştiri ve çözümsüz şikayet.
Aynen %20 oy alan ana muhalefet hangi parayla, hangi kaynakla çözüm üretecek bunu düşündünüz mü acaba? Çözüm üretti diyelim, oy gelmezse ne olacak? O kadar planlara, vaatlere harcanan para, bütçe, insan kaynakları boşa gidecek ki muhalefet insan kaynağı olarak çok eksik. Hiç açık bir şekilde muhalefete katkıda bulunacağım, muhalefeti tam destekliyorum diyen bir iş adamına, ünlüye rastladın mı?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Hiç açık bir şekilde muhalefete katkıda bulunacağım, muhalefeti tam destekliyorum diyen bir iş adamına, ünlüye rastladın mı?

Zaten muhalefet düzgün olsa HALK olacak arkasında. Ve artık muhalefet değil iktidar olmuş olacaklar.

AKP 2002 de iktidar olurken arkasında iş adamları mı vardı TV kanalları mı vardı ünlüler mi vardı ?

Ondan önce Ecevit - Erbakan veya Süleyman Demirel'de bu söylediklerin mi vardı !

Daha eskilere gidelim Turgut Özal - Adnan Medreste veya Mustafa Kemal Atatürk para ile mi geldi iktidara yoksa HALK DESTEĞİ ile mi ? Halka umut olarak ışık tutarak mı ?

Mustafa Kemal Atatürk te CHP gibi davranıp sabah akşam Saray böyle saray şöyle padişah böyle diye eleştirip ÇÖZÜM SUNMASAYDI alternatif olmasaydı halkta karışılık bulurmuydu mesela ? Sadece ölümüne eleştirseydi.