Abd'de Okul Öncesi Dikkat Testi

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
school_bus.jpg

Otobus Hangi Yone Gidiyor?
Unutmayın, sadece tek bir yön tercih etme hakkınız var? Ve nedenini de açıklamanız lazım...

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
sol.kapılar diğer tarafta olduğu için.

ama başlık çok saçma.abd liler akıllı insanlar değilki!gidip görürseniz çok daha iyi anlarsınız.bu soruya bakıpta aa nekadar zekiler dememek lazım...

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ama başlık çok saçma.abd liler akıllı insanlar değilki!gidip görürseniz çok daha iyi anlarsınız.bu soruya bakıpta aa nekadar zekiler dememek lazım...

Biraz önyargılı olmadı mı?

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
senin başlığın çok abd yanlısı olmadımı? 12-13 yaşlarında çocukların bizim 2-3 yaş çocuklarıma hediye aldığımız,sopasından tutup ittirip ses çıkartan tekerleklerle sokaklarda dolaştıklarını gördünmü hiç?ayrıca abd nin üniversiteleri haricinde tüm eğitim sistemini hiçkimse beğenmez.üniversitelerinde de genelde yabancılar okur zaten.

ben çok akıllı bir millet olmadıklarını düşünüyorum.biraz sert konuştum galiba :D heralde abd yi sevmememizden kaynaklanıyo :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bu soruyu daha önce bir slaytta görmüştüm ve slayt şöyle bitiyordu; "Bilemediniz değil mi? Ama 5 yaşındaki ABD'li ana okulu çocukları bunun cevabını bildi".. Şaka değil ben kendim gördüm bu slaytı. Direkt mort etmeye yönelik.

İşte o yüzden yer6 arkadaşımızın söylediği doğru. :) Yani ABD'liler kendilerinin süper, diğer milletlerin salak olduğu fikrine sahipler biraz. Buradan pek zeki olmadıklarını anlayabilirsiniz.

Ayrıca onların pek de zeki olmadıklarının başka bir kanıtı da, yine kendi hazırlamış oldukları bu sorudur. Çünkü o kareler o yaştaki çocuklar için pek ala "kapı" hissi uyandırabilir. Çünkü çocuk, içinde hiç bir aksesur olmayan basit bir kareye "pencere" gözüyle bakabileceği gibi, "kapı" gözüyle de bakabilir. Biliyorsunuz, büyük otobüsler üç kapılıdır.

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım sana tek bir soru sorucam. Birazdan telefonun çalsa ve telefondaki sana amerikan malı son model bir araba hediye kazandınız, arabanız şu an evinizin önünde alıp kullanabilirsiniz dese ve karşılığında hiç birşey istemese, napardın yada onlara cevabın ne olurdu? Samimi bir şekilde cevaplamanı istiyorum...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Arkadaşım sana tek bir soru sorucam. Birazdan telefonun çalsa ve telefondaki sana amerikan malı son model bir araba hediye kazandınız, arabanız şu an evinizin önünde alıp kullanabilirsiniz dese ve karşılığında hiç birşey istemese, napardın yada onlara cevabın ne olurdu? Samimi bir şekilde cevaplamanı istiyorum...

Eğer bana soruyorsan herhalde bu hoşuma giderdi. Ama bir kaç mühendis zeki olduğu için buradan tüm ABD halkının zeki olduğu sonucunu çıkaramayız değil mi? :) Ya da ABD'li otomobil firmalarında ABD'li olmayan mühendislerin daha yoğun çalıştıkları ihtimalini de unutamayız herhalde? :)

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer bana soruyorsan herhalde bu hoşuma giderdi. Ama bir kaç mühendis zeki olduğu için buradan tüm ABD halkının zeki olduğu sonucunu çıkaramayız değil mi?
Elmacık senin zekana hayran kaldım, biraz da tersini düşünsen???

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Mekanikdesign kardeşim zaten kimse "ABD halkının hepsi geri zekalıdır" demiyor ki. Zira aynı şey bizim milletimiz için de geçerkli. Çünkü ne teknolojide onları yakalayabilmişiz ne başka alanlarda. Ancak bu onların millet olarak süper zeka olduklarını göstermiyor ki. Bilakis, teknoloji alanında hiç bir şeyi orijinalde kendileri yapmıyorlar. Dikkat edersen tıpçıları yabancı, uzaycıları yabancı, mühendisleri yabancı, genetikçileri yabancı.. Orijinalde bu tür işleri ABD'li olup da kendileri yapan kimse yok.

Bu elbette kimsenin onları aşağılamasını gerektirmiyor; bilakis zeki insanları bir araya getirip onlara bir takım işler yaptırma konusunda başarılı olduklarını gösteriyor. Zaten ben de onları aşağılamıyorum; ancak "bakın biz süperiz, bizim 5 yaşındaki çocuklarımız bile sizden daha zeki" şeklindeki anlayışlarını eleştiriyorum.

Şimdi anlaştık mı? Amerika'nın aptallığı yüzünden birbirimize girmeyelim kardeşim değmez. :)

ksksersey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sol.kapılar diğer tarafta olduğu için.

peki ya trafik ingilteredeki gibi soldan ilerliyorsa ne olacak, o zaman sağ tarafa doğru ilerliyor otobüs :)