Haber ABD Yardım Bahanesiyle Savaş Gemisi Gönderiyor!

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Çarpıtmayın kardeşim. Uçak gemisinde bin personel bulunan tam teşekküllü hastane bulunuyor. Aklınızdan ne geçiyor merak ediyorum
Allah bildiği gibi yapsın böyle düşünüyorsan ne diyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

ABD kötü niyetle gelecek olsa en baştan gelirdi zaten.
Belli olmaz kardeşim zaman gösterecek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Örnek vereyim pavyona umre/hac kıyafeti ile gitmek gibi birşey.

Savaş gemisi ile gelen ülkeye güvenmeyin derim

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
mesaj ruslara burası NATO demek istiyor sırada amerika var düşüncesi hakim ateş cemberi sessiz kalmış...

YYILMAZZ

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
Türkiye NATO üyesi saldırı NATO'ya karşı kabul edilir NATO'yu küçümseme.
Nato yu kim küçümsemiş ? Ben sadece bize kılıf giydirmeyin demek istedim Amerika'nın gövde gösterisi yapacağı bir ülke değil burası burası ne Amerikan ne rus mandası i̇yi olduğumuz askeri işbirliği ayrı bir şey askeri konuda notunun parçasıyız sadece askeri konuda diğer konularda biz NATO değiliz biz Türkiye cumhuriyetiz

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Nato yu kim küçümsemiş ? Ben sadece bize kılıf giydirmeyin demek istedim Amerika'nın gövde gösterisi yapacağı bir ülke değil burası burası ne Amerikan ne rus mandası i̇yi olduğumuz askeri işbirliği ayrı bir şey askeri konuda notunun parçasıyız sadece askeri konuda diğer konularda biz NATO değiliz biz Türkiye cumhuriyetiz
sen NATO ne anlamıyorsun Amerika bize güç gösterisi yapmıyor Rusya,K.Kore,Çin ve İran'a yapıyor...

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,961
Savaş gemisini gönderince ne olacak ki? Ne olacağını zannediyorsunuz. Gemiyle uğraşmanıza gerek yok. Zaten Anadolu'nun içinde üsleri var.

monuroruc

Asistan
Reaksiyon puanı
206
Telefonunu çıkar diyen dayılar gibi bazı arkadaşlar. Amerika saldıracak olsa gemiyi beklemeyip en basitinden İncirlik Üssünden uçakları kaldırır. Biraz mantıklı düşünüp öyle yazın.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Mersin'de durumlar nasıl? Direniyor musunuz?

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
ABD'nin bu gemiyi göndermesi manidar. Ve gereksiz !( ABD'nin her işinin arkasını düşünmek lazım. )

Krizi fırsata çeviriyor resmen.

Hatay Limanına demirleyip bunu hem Rusya'ya hem Suriye'ye hemde İran'a tehtit uygulayacaktır. Ayrıca bahane ile YPG'yi dahada palazlandıracaktır.

Geminin için şavaş uçağı dolu. Zaten dünyanin en büyük SAVAŞ GEMİLERİNDEN 1 tanesi. Ayrıca yanında onu korumak ile görevli ufak gemiler dolu 2500 kadar asker ile. Amaç yardım etmekten çok farklı gibi böyle olunca.

Geminin maliyeti bizim yıkılan tüm binalarımızı tamir etsek zararımızı tazmin etsek genede ondan ucuz. Ayrıca nükleer güç ile çalışıyor. Ve Allah bilir Nükleer başlıkta taşıyor...

Bu gemi ne alaka depremzedelere yardım için ! Yollayacaksa Rusya gibi yardım ekibi veya seyyar hastane yada nakit yardım yollasa ya ! Savaş gemisi yollamak art niyet gibi.

Senin burada işin ne TRT Çocuğa falan çıksana ya millet bi rahatlasın.
ABD tarafından depremlerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek için uçak gemisinin Türkiye’ye gönderilmesi, güvenlik endişeleri açısından tartışma konusu oldu.

ABD’nin deprem yardımı bahanesiyle uçak gemisi gönderme talebine tepki: ‘Silah gücüyle desteğe gelinmez’

Anadolu Ajansı, ABD Savunma Bakanlığı’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye gönderildiğini bildirdi.

Konuya ilişkin emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ve emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Cumhuriyet’e konuştu. Uçak gemisinin Türkiye’nin talebine göre hareket edeceğini belirten Gürdeniz, “Eğer Ankara, ABD’den ek deprem desteği talep ederse uçak gemisinin Pentagon tarafından Akdeniz’de Türkiye’ye yaklaşma emrinin verileceği belirtiliyor. Burada çok güçlü bir ‘eğer’ var” dedi. Geminin halihazırda Güney Ege’de bulunduğunu anlatan Gürdeniz, “Buradan İskenderun Limanı’na saatler içerisinde gidebilir. Depremle mücadele görevi ve depolanmış malzemesi olmayan bu geminin mevcut konjonktürde İskenderun Körfezi’ne girmesi kamuoyunun hassasiyeti nedeniyle fayda sağlamaz” ifadelerini kullandı.

Deprem yardımı için savaş uçağı gönderme fikrine sanırım kimse olumlu tarafından bakmıyordur.

Sıkıntı yok. İçinde bol bol erzak, personel ve hastanesi var. Zaten savaşta açamazlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Senin burada işin ne TRT Çocuğa falan çıksana ya millet bi rahatlasın.

Sıkıntı yok. İçinde bol bol erzak, personel ve hastanesi var. Zaten savaşta açamazlar.

LÜTFEN OKUDUĞUNUZU AZCIK ANLAMAYA ÇALIŞIN.

Çok zor değil. Türkçe yazıyorum. Türkçe okuduğunu bile anlayamıyorsan YAZMA.

Not: Cevap yazdım sana ama Kusura bakma benim hatam yaşın 17 imiş. Trt çocuk izleyip buraya gelirsen olacağı bu işte.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822

Not: Cevap yazdım sana ama Kusura bakma benim hatam yaşın 17 imiş. Trt çocuk izleyip buraya gelirsen olacağı bu işte.
Kardeşim en fazla algı yaparlar ilerisi içinde başka planları olur o kadar yani.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751

Sesli harfler seni neden rahatsız etti? Kullanmama gibi bir alışkanlığın var da…

“azcık”

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Kardeşim en fazla algı yaparlar ilerisi içinde başka planları olur o kadar yani.

Ben farklı bir şey mi söylüyorum ? Psikolojik baskı diyoruz zaten oraya gelmesi. Hem bizim için hem komşu ülkeler ve Rusya için.

Zaten saldırmak istese adamların Yunanisan'da 4-5 tane askeri üstü var. Veya Girit adasında devasa bir yapılanması var.

Türkçe anlamayan insanların nazını niyazını çekiyoruz birde. Katılmıyorsan katılma geç git birde alıntılayıp laf atıyorlar çok bilyormuş gibi.

Ben askeri uzmanların emekli paşaların görüşleri üzerinden düşüncemi yazıyorum 15- 17 yaşında çocuk geliyor trt çocuk kafasıyla laf yetiştiyor. Birisi çıkıyor sapan ile vururuz diyor öbürü saçma başka bir şey diyor. Bu ülkede Z kuşağı çok sıkıntılı ne yazık ki. Hadi hayırlısı diyelim...

Son düzenleme: