ABD seçimleri bugün. Tahminleri görelim

Kim kazanır Trump mı, Biden mi?

• Trump

• Biden

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Jeo Biden Demokrat bu arada. Cumhuriyetçi olan Trump.
Demokratlar bizim Türkiyenin CHP si gibi :D Trump Dindar milliyetçi muhafazakar flan. Her gittiği yerde duasını yapar İncil okur. Papazlara büyük saygısı vardır. Diğerleride Dini siyasete alet ediyorsun der Trump destekçileri cahil yobaz derler. Trumpta bunlar iktidar olursa din elden gidecek flan der :D Kiliseleri kapatacaklar der Siyaset böyle yani Amerikada...

Reaksiyon puanı
10,315
Demokratlar bizim Türkiyenin CHP si gibi :D Trump Dindar milliyetçi muhafazakar flan. Her gittiği yerde duasını yapar İncil okur. Papazlara büyük saygısı vardır. Diğerleride Dini siyasete alet ediyorsun der Trump destekçileri cahil yobaz derler. Trumpta bunlar iktidar olursa din elden gidecek flan der :D Kiliseleri kapatacaklar der Siyaset böyle yani Amerikada...
Biz böyle bir ülkeyi nereden hatırlıyoruz?! :D

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Abi sen kimi destekliyorsun?

Bunu sorman bile hata :( Seyyah Reisin desteklediği adam çok açık. :) ( İkiside başımıza bela diyecektir ama Joe Biden'in lafları üstüne halen onu destekleyemez bir vatan millet sevdalısı...

1604429539440.png

Reaksiyon puanı
5,164
Jeo Biden Demokrat bu arada. Cumhuriyetçi olan Trump.
Bence onlarda siyaset bizdekinden daha farklı. Biden en yüksek orandan vergi veren şirketlere olan %4 lük vergi indirimini kaldırmak istiyor. Bu para ile şehirciliğe 400milyar dolar aktaracağını söylüyor.

Trump ise vergi indirimini devam ettireceğini, bu sayede Amerika'nın dış borcunun neredeyse tamamını oluşturan özel şirketlerin borcunı eritmeyi planlıyor.

Yani adamların bir gelecek planı var. Bizdeki gibi Erdoğan gitsin yeter kafası yok ...

Ayrıca Amerikada (büyük ölçekli) ne AKP gibi sağ bir parti nede chp gibi sol bir parti var. Zaten sadece 2 büyük parti var ki biri merkez sağ da diğeri ise merkez solda konumlanıyor.

Yani sağa yakın olanlar en fazla bizdeki Yavaş gibi. Sola yakın olanlar ise İmamoğlu gibi.

Tabi her yerde olduğu gibi Amerika'dada istisnalar var. Bu istisnalarım en büyüğü Mike Pompeo. İnanılmaz sağ bir adam. Türkiye içinde çok zararlı tabii.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Bence onlarda siyaset bizdekinden daha farklı. Biden en yüksek orandan vergi veren şirketlere olan %4 lük vergi indirimini kaldırmak istiyor. Bu para ile şehirciliğe 400milyar dolar aktaracağını söylüyor.

Trump ise vergi indirimini devam ettireceğini, bu sayede Amerika'nın dış borcunun neredeyse tamamını oluşturan özel şirketlerin borcunı eritmeyi planlıyor.

Yani adamların bir gelecek planı var. Bizdeki gibi Erdoğan gitsin yeter kafası yok ...

Ayrıca Amerikada (büyük ölçekli) ne AKP gibi sağ bir parti nede chp gibi sol bir parti var. Zaten sadece 2 büyük parti var ki biri merkez sağ da diğeri ise merkez solda konumlanıyor.

Yani sağa yakın olanlar en fazla bizdeki Yavaş gibi. Sola yakın olanlar ise İmamoğlu gibi.

Tabi her yerde olduğu gibi Amerika'dada istisnalar var. Bu istisnalarım en büyüğü Mike Pompeo. İnanılmaz sağ bir adam. Türkiye içinde çok zararlı tabii.
Öncelikle Mete Yarar'ın Mesih Tanrıyı kıyamete zorlamak kitabını okumanızı tavsiye ederim. Popmpişko evet inanılmaz sağ bir adam ama aynı zaman da Hristiyanlığın müjdeciler kolundan. Ve o kol aynen Trump da onlardan insanlığın başına bela.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Bizim ülkeyi geç bizim ülkede muhalefet mi var siyasetçimi var Allah aşkına. Adamların dünya görüşü olarak diyorum ben Trump Erdoğan gibi bir lider diğeride Kemal Kılıçdaroğlu gibi.

Siyaset böyle olmalı aslında ben bunu öneriyorum diğeri ben bunu yapacam halk karar vermeli bizde ise sen bunu neden yapmadın şunu neden böyle yaptın. Körüyü neden yaptın yola ne gerek var şu vergiyi kaldır veya Bu paralar nerde şu neden olmadı. Ben iktidar olursam şunu yapacam şunu düzeltecem şu vergiyi kaldırıp şuradan para bulacam demek yok...

Reaksiyon puanı
5,164
Öncelikle Mete Yarar'ın Mesih Tanrıyı kıyamete zorlamak kitabını okumanızı tavsiye ederim. Popmpişko evet inanılmaz sağ bir adam ama aynı zaman da Hristiyanlığın müjdeciler kolundan. Ve o kol aynen Trump da onlardan insanlığın başına bela.
Dünyanın sonunun getirilmesine inanan bir grup var trump ın kabinesinde ama trump bunlardan değil. O sadece parasına bakar. Dini bile para için kullanır. Daha geçen siyahilerle sıkıntı yaşadığında kiliseye gidip incile el basmıştı. Orada bile oranım dini sorumlusu ile kavga etmişti. Trump'ı artık herkes böyle kabul etti.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Ancak Trump da ne hikmet ise o grubun en büyük destekçilerinden

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
şeytannın çocukları kazanır her zaman isim önemli değil formaliteden seçim yapılır tüm dünyada seytanın hizmetkarları her zaman kazanır bu dünya genelinde son seçimler kova çağı başladı temzilik yapılıyor tüm dünyada oyun baştan kurulacak 1000 yıllık hüküm geliyor
uyanan kazanır uyumaya devam eden paraya, mevkiye, güçe tapanlar ise yok olur

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bu arada Joe Biden Katolik miş. Ve Amerika'da daha önce sadece 1 tane Katolik Başkan olmuş. Trump ve destekçileri koyu Protestan ve Amerika'da Katalik nufusu yüzde 15-20 bandında iken Protestan nufusu yüzde 40-45 bandında imiş.

Not: Birde Tüm dünyada Seçimler Pazar günü olurken Amerikada Hristiyanlar için Pazar günü kutsal olduğu millet kiliseye gittiği için Salı günü yapılıyormuş ne kadar ilginç geldi bana. Laiklik böyle bir şey demek ki....

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Son Dakika: Washington'da kalabalık bir grup slogan atarak Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Delege sayısı
Trump: 212
Biden: 223

Son düzenleme:

gr9nole

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
Trump alır demiştim saat 4 tr bu gece kim kazandı?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Kritik eyaletleri Trump almıştı son izlediğimde, herhalde kazanan da o olacak... :)

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Joe Biden, Arizona eyaletinde seçimi kazanarak toplam delege sayısını 236'ya yükseltti! Trump ise şu ana kadar 213 delege kazandı. 270 delegeye ulaşan aday seçimi kazanacak.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Son gelişmelere göre Jeo Biden kazandı seçimi heralde... Çok büyük mucize olmazsa.
Oradada aynı Türkiye gibi oldu :) Zenciler yaktı Trump'u...

Bu arada CNN-Türk'te Doğu Perinçek konuşuyordu. Joe Biden'ı seçilmesine Yunanlılar çok sevindi diyor. Ermeniler çok sevindi libyada karşımızda ki darbeci Hafter sevindi. İsrail çok sevindi diyor. Hatta Suriye- Irakta ki Kürtler bile çok sevindi diyor. PKK -PYD- YPG çok sevindi diyor. En çokta FETO sevindi diyor.
( SEçim önceside Hepsi onları destekliyordu. )

Sizcede garip değil mi bu sevinen isimlerin hepsi Türkiye düşmanı ve karşısında konum alan insanalar. Alenen TÜrkiye'ye düşmanlık bestelen aleyghine çalışan isimler.

Birde Türkiye içinden sevinen muhalif bir kesim var çok ilginç değil mi sizcede ? Üstteki adamların sevindiği şeye sevinmek bana garip geliyor... Onların bir çıkarı var ondan seviniyor anlarımda bizim Muhaliflere ne oluyor onu anlayamadım :(

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Son gelişmelere göre Jeo Biden kazandı seçimi heralde... Çok büyük mucize olmazsa.
Oradada aynı Türkiye gibi oldu :) Zenciler yaktı Trump'u...

Bu arada CNN-Türk'te Doğu Perinçek konuşuyordu. Joe Biden'ı seçilmesine Yunanlılar çok sevindi diyor. Ermeniler çok sevindi diyor. İsrail çok sevindi diyor. Hatta Suriye- Irakta ki Kürtler bile çok sevindi diyor. PKK -PYD- YPG çok sevindi diyor. Hatta FETO bile çok sevindi diyor.
( SEçim önceside Hepsi onları destekliyordu. )

Sizcede garip değil mi bu sevinen isimlerin hepsi Türkiye düşmanı ve karşısında konum alan insanalar. Alenen TÜrkiye'ye düşmanlık bestelen aleyghine çalışan isimler.

Birde Türkiye içinden sevinen muhalif bir kesim var çok ilginç değil mi sizcede ? Üstteki adamların sevindiği şeye sevinmek bana garip geliyor... Onların bir çıkarı var ondan seviniyor anlarımda bizim Muhaliflere ne oluyor onu anlayamadım :(
Çünkü Joe Biden Türkiye'ye karşı Trump gibi yumuşak davranacağını düşünmüyorum, Joe Biden'in kazanması Türkiye açısından kötü olacağından dolayı bize karşı olan ülkeler bu duruma seviniyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Çünkü Joe Biden Türkiye'ye karşı Trump gibi yumuşak davranacağını düşünmüyorum, Joe Biden'in kazanması Türkiye açısından kötü olacağından dolayı bize karşı olan ülkeler bu duruma seviniyor.
Elin Ermenisi Yunan'ı PKK'lısı sevinir zaten ona bir şey demiyomda. Sonuçta onlara destek çıkacak arkalarında duracak Türkiye'ye yaptırım yapacak diye sevinir onlar.

Bİzim içimizde sözde Türk olan insanlar neden sevinir ? Benim sorum bu .