ABD seçimleri bugün. Tahminleri görelim

Kim kazanır Trump mı, Biden mi?

• Trump

• Biden

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Trump ile Biden birbirinden farkı yok. Amerikanın bölgede Türkiyenin aleyhine olan planları var. Biden da gelse Trump da gelse bu devlet politikası değişmez ABD'nin.
Ama Trump değil de Biden gelirse kısa vadede Türkiye aleyhine olacağı doğrudur. Halkbank ve S400 lerle başlayarak bir yaptırım dalgası gelebilir.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Biden kazanacak. Gerçi trumpta kazansa fark etmez. Tüm dünya ocaktan sonra yeni bir abd görecek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biri 77 diğeri 74 yaşında, bir gözü toprağa bakıyor. Neden genç adaylara yol vermiyorlar..
Demek ki onlarda bizim toplum gibi düşünüyorlar. Çoluk çocuğa emanet etmek istemiyorlar (!)

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
Trump ölücekti çizgi film teori atmıştı ismini unuttum artık ölse de bir şey farketmez büyük ihtimal biden seçilecek

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Bizim iktidar destekçileri denize düşmüş yılana sarılmış adeta. Ellerinden gelse trump gizli müslümandır gerçek adıda davut turandır diyecekler. Ben bu tipleri gördükçe gülüyorum

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,871
Biden'e oy verenler umarım kendisinin Türk düşmanı olduğunu biliyordur.

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781
1561801200959-erdogan-trump.jpg

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Amerika Birleşmemiş Devletlerindeki seçimden banane.Her biri kendini güçlü ve iyi olarak görür.Ama zamanında ve de şimdi yaptıkları şeyleri saysam bitmez.
Ülkenin bayrağındaki her bir yıldız kaç eyalet olduğunu gösterir.Ama yaptıkları her suçu yıldız olarak koysalar bayraklarına sığdıramazlar.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Şu notuda düşeyim Jeo Biden'ın Türkiye için düşündükleri ve söyledikleri çevredeki Kürtler PYD-YPG-PKK hakkındaki ifadeleri sonrası halen Joe Biden kazansın diyen diyebilen Devletine olan sevgisini Vatanseverliğini yerliliğini milliliğini bir sorgulasın bence...
yanlız adam orada amerikan olsaydım demiş. dikkatinizi çekerim

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
İkiside çok kötü Biden bize yaptırım yapmak için fırsat kolluyor. Türkiye dış politika da çok kötü bir ülke umarım onların yaptırımlarıyla baş edebiliriz.

Reaksiyon puanı
16,128
Mesaj otomatik birleştirildi:

ikiside yaramaz adamlar...

Reaksiyon puanı
5,164
Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Üyesi Bülent Arınç Biden demişti...

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
İkisinide sevmem ama sarı Trump çıkarsa gülerim? Trumpu tutuyorum Biden kazanabilir:)

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Not2: Şunuda paylaşam bazı akıllılar Joe Biden gelirse Erdoğan'a karşı Muhalefeti destekleyecem flan dedi yaptırım yapacak iyice Erdoğan zora sokar gider diye düşünüyor yaa. Ben tam tersi olacağını söylüyorum. Erdoğan'ın gitmesini isteyenlerde inşallah Trump gelsin demeliler :)

Eğer Joe Biden kazanır ve Türkiye'ye yaptırım kararları alırsa ve açıkça Türkiye'yi tehtitlere başlarsa dolar flan istere 20 TL olsun gene Hükümet devrilmez ( Yüzde 55 üstü ile seçim kazanır gene. ) Çünkü dünyada neredeyse bütün ülkelerde böyledir Dış düşman seni açıkça tehtit ettimi halk daha çok kenetlenir gözü görmez olur. Mesela Venezuellada durumlar ne halde seçim oldu Madura kazandı Amerika darbe yapmaya çalışıyor açıkça muhalefeti destekliyor halk genede devirtmiyor hükümeti yarın gene seçim olsa gene Madura kazanır. İran'a Amerikanın yaptığı yaptırımın ambargonun haddi hesabı yok yarın seçim olsun gene aynı kişiler kazanır. Sistem böyle.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
"Muhalefete destek verip Erdoğan'ı devireceğim" dediği için olabilir mi?!
Peki senin Türklük gururun buna elveriyor mu?

Ama doğru ya, Tayyip ERDOĞAN gitsin de gururun, Türklüğün falan filan ne önemi var!!! :)
Siz bunu becerebileceğine inanıyor musunuz. İkisi de birbirinde beter o ayrı ama.
İnsan olarak kendine dezenfektan enjekte et diyen geri zekalı da kazansın istemiyorum yahu

Reaksiyon puanı
10,315
Bu arada seçimleri Trump'ın alacağını garanti edebilirim! :)
Sandıkta değil ama...
Federal başsavcılığa Trump'ın adamını atadılar.
Sonuçlar sandıkta ne olursa olsun, mahkemeye gidilecek ve mahkeme de Trump'ı yeniden başkan seçecektir. Geçmişte bu çok yaşanan bir durumdu. Yine öyle olacak. :)

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Genel oylamada Biden önde olabilir ama seçim sistemlerinden dolayı Trump'ın daha fazla millet vekili alıp seçileceğini düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
10,315
Siz bunu becerebileceğine inanıyor musunuz. İkisi de birbirinde beter o ayrı ama.
İnsan olarak kendine dezenfektan enjekte et diyen geri zekalı da kazansın istemiyorum yahu
Yahu bizim için ne fark eder?
Biri geri zekalı, biri bunak. Al birini vur ötekine...

Ama bunların da bir önemi yok aslında. Çünkü Amerikayı başkanlar yönetmiyor. Amerikayı eskiden siyonist aileler (Roshilde ve Rockfellere gibi) yönetiyordu, sonra pentagon devreye girdi onları önemli oranda ekarte etmeyi başardı. Şimdi söz Pentagon'un. Farkındaysan Trump'ın aldığı bir çok kararı uygulamadılar değil, tınmadılar bile.

Yalnız benim Biden'ı istemeyişimin tek nedeni Türkiyeye müdahil olma konusundaki pervasızlığı, saygısızlığı. Tayyip ERDOĞAN'ı seversiniz, sevmezsiniz bu ayrı ama, Trump onu överken benim devletimin başkanını övüyor olmasıyla gururumu okşuyor. Bilmem anlatabildim mi?! :)

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Yahu bizim için ne fark eder?
Biri geri zekalı, biri bunak. Al birini vur ötekine...

Ama bunların da bir önemi yok aslında. Çünkü Amerikayı başkanlar yönetmiyor. Amerikayı eskiden siyonist aileler (Roshilde ve Rockfellere gibi) yönetiyordu, sonra pentagon devreye girdi onları önemli oranda ekarte etmeyi başardı. Şimdi söz Pentagon'un. Farkındaysan Trump'ın aldığı bir çok kararı uygulamadılar değil, tınmadılar bile.

Yalnız benim Biden'ı istemeyişimin tek nedeni Türkiyeye müdahil olma konusundaki pervasızlığı, saygısızlığı. Tayyip ERDOĞAN'ı seversiniz, sevmezsiniz bu ayrı ama, Trump onu överken benim devletimin başkanını övüyor olmasıyla gururumu okşuyor. Bilmem anlatabildim mi?! :)

Haklısınız. Benim Trump antipatim şuradan geliyor. Yani afedersiniz ama yani gerçekten kendine dezenfektan enjekte et diyen adamdan ne olacak. Yoksa Biden daha iyi diye değil.

Ekli dosyalar

• tempFileForShare_20201103-115057.jpg
    tempFileForShare_20201103-115057.jpg
    85.4 KB · Görüntüleme: 121
Reaksiyon puanı
5,164
Ben Biden diyorum.

Bülent Arınç bu konu ile ilgili Trükiye her zaman demokratlarla daha iyi anlaşmıştır. Biden ile zamanında 1.30 saat kadar görüştüğüm olmuştu. Trump'tan çok daha iyi anlaşılabilir biri. Bazenleri siyasiler iç siyaset için bişeyler söyler demişti.

Programın linki burda 40. Dakika 40. Saniye den itibaren bu konu konuşuluyor.

Son düzenleme: