A71 alınır mı ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
2600 TL'ye Mix 2S vardı. Videomda bvdüm övdüm övmez olaydım onu alabilirdiniz 3200 olmuş. Ha yine alınır 3200'e bile.

Xioami Mİ8, Mix 2S bunlar A71'den daha iyi cihazlar.

MOBİL KRALI

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Reis bütçe max 3000 tl ablam daha da üzerine çıkamaz çıkabilse zaten S10 Lite önerirdim video konusunda ise manzara videosu çeker instagram'a story atar video konusunda bir kısıtlama yok anlayacağın
Hocam sana şöyle söyliyim kamera hastalarına batarya dayanmıyo A71 batarya 4500 iken X2 4000?

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
Reis bütçe max 3000 tl ablam daha da üzerine çıkamaz çıkabilse zaten S10 Lite önerirdim video konusunda ise manzara videosu çeker instagram'a story atar video konusunda bir kısıtlama yok anlayacağın
O zaman A71 olur ya fazla kasmaya gerek yok. Zaten kalite düşecek Instagram'a atarken.

MOBİL KRALI

Asistan
Reaksiyon puanı
65
3000 bandında telefon arıyon 128 GB da azmı diyon. Bence bu fiyata çok iyi.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
3000 bandında telefon arıyon 128 GB da azmı diyon. Bence bu fiyata çok iyi.
az demiyorum foto ve video manyağı olduğu için 128 gb hemen dolar mı diyorum yoksa 128 gb çok çok iyi bir depolama seçeneği zaten micro sd girişi de artısı
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://forum.shiftdelete.net/konular/nanokatalog-ve-istanbul-bilisim-iflas-etti-aman-dikkat.651983/

Bence düşmez, şimdiki ekonomi ile artmazsa iyi.
bu haber ocak ayının haberi ama

MOBİL KRALI

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Ben en küçükran civarı olan bir tablet kullanıyorum onu bırakı onun iki katı ekranlı tableti kullanmaya başladım hayatta kullanamam diyordum ( clash of clanş daha iyi oynanıyo diye?) bir haftaya alıştım.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hep 4K video ve 64 MP fotoğraf çekmezse dolmaz ki gereksiz zaten ikisi de günlük hayatta. Şahsen ben Mi 9T'de 48 MP'yi hiç kullanmıyorum.
Mİ9T'de bende hiç foto veya video çekmiyorum 48 mp modunu da hiç kullanmadım galerimde de en baba 200 tane falan foto var

M

Murat Burç

SDN Okuru

Bende X2'den yanayım ama gittigidiyor hariç hiçbir yerde yok bir de ithalatçı garantili olarak satılıyor
Mi8 ile Mix 2S vardı dün sorsan veyta 2 gün önce alırdın ikisi de pahalılanmış.

Bak. Açık konuşayım. Bütçeniz aşırı az. Evet 3000 tl az ve çok fazla şey istiyorsunuz. Hele video işin abartı noktası.

Kurcalamayın Mi 9T'nin videosunu beğeniyorsa Mi9T alın. Realme XT de olur.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
A71 bence X2 zorlamaya gerek yok daha tam gelmedi ülkeye. Ekrana alışır ya ekran/kasa oranı yüksek nasıl olsa.
ekran kasa oranı yüksek evet ama ekranı benim Mİ9T'den daha büyük yani Mİ9T'nin boyutu bile fazla geliyor 6.7 inç ekrana alışır mı bilmiyorum
X2 gelmedi madem o zaman gittigidiyor'da ne işi var ?

Reaksiyon puanı
8,192
ablam güncelleme almayan telefonu ne yapsın ?
Millet Android 10 kullanırken ablam 8.0 Oreo sürümü mü kullansın ?
Android 8'in kötü bir şeyi yok ki. Şu an Play Store'de Android 4 ve 5 bile uygulama desteğine sahip. Ayrıca bilindik bir markanın çok satan ürünüyse ileride Rom kurabilirsin.

MOBİL KRALI

Asistan
Reaksiyon puanı
65
A71 bence benim önerilerim bu kadar tercihini açıklarsın sonra şimdiden hayırlı olsun?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Android 8'in kötü bir şeyi yok ki. Şu an Play Store'de Android 4 ve 5 bile uygulama desteğine sahip. Ayrıca bilindik bir markanın çok satan ürünüyse ileride Rom kurabilirsin.
ablam bizim gibi telefondan anlamıyor hocam gelmişsin ileride ROM kurabilirsin diyorsun ablam onunla uğraşmak bile istemez gerçi bende ROM kurmaktan anlamam çünkü bu konu beni aşıyor

Reaksiyon puanı
8,192
Anladığım kadarıyla 3000TL'ye çok güzel kamerası olan , OIS desteği olan , bataryası iyi olan , güncelleme desteği uzun , ekranı ideal boyutta , oyunlarda sorun çıkartmayacak bir telefon arıyorsun. O bütçeye bunların hepsini bulunduramazsın.

Samsung A71 o fiyatta alınacak gayet güzel bir cihaz fazlasını arıyorsan bütçeni de arttırmalısın.

ablam bizim gibi telefondan anlamıyor hocam gelmişsin ileride ROM kurabilirsin diyorsun ablam onunla uğraşmak bile istemez gerçi bende ROM kurmaktan anlamam çünkü bu konu beni aşıyor
Tamam madem 3000TL'ye müthiş harika bir telefon istiyorsun , üstüne İstanbul Bilişimden almak istiyorsun karışmıyorum. Ben yorumumda ablan rom kursun demedim her postta telefonlar hakkında yorumunu gördüğüm için telefon konusunda çok bilgilisin herhalde sen kurabilirsin yani zor bir şey değil.

MOBİL KRALI

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Anladığım kadarıyla 3000TL'ye çok güzel kamerası olan , OIS desteği olan , bataryası iyi olan , güncelleme desteği uzun , ekranı ideal boyutta , oyunlarda sorun çıkartmayacak bir telefon arıyorsun. O bütçeye bunların hepsini bulunduramazsın.

Samsung A71 o fiyatta alınacak gayet güzel bir cihaz fazlasını arıyorsan bütçeni de arttırmalısın.
???

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
3 aydır benim Mİ9T'yi kullanıyor kamerasını da video performansını da beğenmedi sen gelmişsin Mİ9T öneriyorsun şahsen ben ablam ile aynı telefonu kullanmak istemem
Ya ben daha önce demiştim zaten 3000 civarında Nova 5T dışında 9t'den iyi kamera yok. Bir de Mi 9 Lite çok az iyi. Bir de Meizu 16TH

M

Murat Burç

SDN Okuru
3 aydır benim Mİ9T'yi kullanıyor kamerasını da video performansını da beğenmedi sen gelmişsin Mİ9T öneriyorsun şahsen ben ablam ile aynı telefonu kullanmak istemem
Realme X2 varken XT kim ?
Ablam iyi bir telefon almak istiyor ve almışken güncel bir telefon olmasını istiyor anlatabiliyor muyum ?
Neyin atarı bu? Ha?

XT ile X2 kopya cihazlar. İşlemci, şarj hızı ve ön kamera dışında fark yok.

Tutturmuşsun video istiyorum video istiyorum. İstemekte sıkıntı yok. Mi9T'nin videosunu beğenmedim diyorsun. Aynen, zamanında orta segmentde dolar 4-5 iken 3300 TL'ye sattığı A8+ 2018'e 4K video koymayan Samsung kalkıcak orta segment işlemcili cihazına iyi video çektirtecek.

Mi 9T videosunu beğenmediyse hiç bir orta segmentin videosunu beğenmeyecek bu kadar basit.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
ablamın beklentilerini yazdım sizce A71 ablamın ihtiyaçlarını karşılar mı ?
bir tek video ile bitmiyor ki hızlı olsun donmasın kasmasın istiyor benim ablam bir telefonu cortlayana kadar kullanır o yüzden iyi bir telefon almak istiyor
Hız olarak karşılar fakat video stabilizasyonu olarak karşılamıyor hatta video stabilizasyonu olarak o bütçedeki hiçbir güncel cihaz karşılamıyor.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hız olarak karşılar fakat video stabilizasyonu olarak karşılamıyor hatta video stabilizasyonu olarak o bütçedeki hiçbir güncel cihaz karşılamıyor.
benim ablam içerik üreticisi olmadığı için çok iyi video çekmeyiversin ama işini görsün en azından tost makinesi gibi çekmesin

sinan sivrikaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleyküm beyler
Aranızda A71 kullanan ve memnun olan var mı ablam 3 yıldır Xperia XA kullanıyor telefon miyadı doldu artık yeni bir telefona geçmesi gerekiyor sizce A71 alınır mı ?
artıları ve eksileri neler tavsiye eder misiniz ?
iyi forumlar
Hocam alınmaz a70 ide a51 ide kullandım hiç güzel değil sonunda xıomi mi 9t aldım hem performans hem fiyat hem kamera harika

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
video için S veya Note serisi alması gerekiyor değil mi ?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
V30+, Galaxy S8, Nokia 8, Mi Mix 2 (IOS sevmediğini biliyorum fakat bu butcede video olarak birde 6S+ var diğer) daha stabil olur videoda.
benim ablam içerik üreticisi olmadığı için çok iyi video çekmeyiversin ama işini görsün en azından tost makinesi gibi çekmesin

video için S veya Note serisi alması gerekiyor değil mi ?
Evet, Galaxy cihazlari icin öyle fakat eskileri de iş görür.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Atarı bende anlayamadım arkadaşın. Ele otursun performansı iyi olsun kamerası süper olsun diyor , dediğine göre iPhone Xs , Samsung S10 gibi modellere ihtiyacı var onların fiyatları yüksek diye başka alternatif öneriyoruz lafı yine biz yiyoruz :D
Şu insanlardaki çok bilmişliği anlayamıyorum.

Daha düne kadar kamerası ile prim yapan Huawei amiralleri bile videoda felçti felç. Apple'ın 2 model önce çektiği videoyu Mate 20 Pro çekemiyordu. Ama bizim milletimiz android orta segmentlerinden ne bekliyor anlayamıyorum.

Bekleyin herşeyi bekleyin ama video beklemeyin. Olur tabi ki olur. Yüksek ışık+ tripod veya gimballa iyi video çekersin. Bugün eli ağzı düzgün gimbal 500 TL.
Ayrıca android cihazla instagrama video atacam diyorsun Note 10 falan üzeri alacasın ki kamerada instagram modu olsun veya özel optimizasyon olsun instagramın androide garezi var.

Ne çekeceksin diyoruz manzara çeker onu çeker bunu çeker. Çeker çeker de nereyede atacak? İnstagrama atacak ise zerre önemi yok.

Bir başka neden de video sabitleme. Şimdi muhtemelen videoların beğenilmeme sebebi sarsıntılı olması. Ya gimbal alacaksın ya da ağlayacaksın başka çaren yok. O fiyata düzgün sarsıntısız video çeken cihazı bulman çok zor. 10 Tane cihaz sayarım hepsi eski amiral gemisi. Mümkün değil orta segmentte süper stabil videolar çeken cihaz.
Meizu 16TH, LG V30, LG G7, Mix 2S, Mİ8. Bunların video kalitesi son üçlünün zaten 4K 60 FPS video çekmesinden OİS'inden belli. Hepsinde OİS var hepsinde 800 serisi amiral işlemci var.
10 tane cihaz sayarım dedim bak 6.sı gelmiyor aklıma.
Amiral Amiral Amiral. Video çekeceksen amiral şart.

Alayının 64 ve 48 MP sensörü var ama günün sonunda iyi video çekmek istiyorsan bu orta segmentlere tripod vermek zorundasın yukarıdakiler yine bir nebze kurtarıro OİS+ EİS ile.

Ben bunlarla video çekemezsin demiyorum. Ben bunlardan daha küçük sensörlü 5T ile de video çektim kanaldaki benim olduğum videoların tamamı 5T ile. Sanırım son 5 videodaki kutu açılımları 7T ile.
Ben 7T ile bile kriz geçiriyorum hafif ışık azalıyor kaldırıp atasım geliyor. Bu cihazda bile oneplusun salaklığı olarak 60 FPS'de eis çalışmıyor ve 60 ile 30 arasında BARİZ video stabilizasyon farkı var.

Buraya dikkat edin ben hayal satmıyorum boşa umut vermiyorum orta segmentde cihazı zorladığınız şartlarda iyi videoyu U N U T U N.

İnstagramda iyi kaliteyi unutun instagramın androide garezi var. Amiraller için bile optimizasyon yapmıyorlar.
Benim bu atarım 3000 tl az diyorsun 3000 tl'ye çok şey istediğini bende biliyorum fakat almışken iyi ve güncel bir telefon almak istiyor
Ben değil ablam beğenmedi dedim yav nasıl desem süper video çekmesini beklemiyorum ama çektiği videonun en azından ablamı tatmin etmesini istiyorum

3000 TL az. Az arkadaşım ne bekliyorsunuz siz? Dolar kurunu açın bakın 6.84 olmuş. Sen iyi bir cihazda olması gereken bütün özellikleri toplamışsın.
Meizu 16TH al diyoruz güncelleme almayacak diyorsun Mix 2S, Mİ8 diyoruz çıkamam diyorsun. A71 3200 tl 3200 tlye mix 2s var? Videoysa kralı onda. A71 de değil. Ama rica ediyorum benim tavsiyelerimi dinleme yarın dönüp dolaşır kırık çıkık bir yerini bulur bana sen aldırdın diye sataşırsın.
Mi 9T videosunu beğenmedi diyorsun yahu o cihaz segmentinin iyi video çeken cihazlarından onu beğenmediyse neyi beğenecek?

İnsanlar öneri yapıyor şu şöyle bu böyle diyorsun. Bir şeyi de sineye çekeceksin her şey olmaz.