800 tl ye s8 almak istermiydiniz ?

.

• Kardeşim o kadar mı soyuluyoruz yaa...

Kullanılan: 1 11.1%
  • Amerika bizi kıskanıyor.

Kullanılan: 8 88.9%

• Kullanılan toplam oy
    9
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Ülkenin çivisi çıktı. Benim üniversitede 2. senem bitti. Kendime bu dijital pedlerden alayım dedim sürekli defter falan almamak ve bilgisayar programcılığında daha iyi algoritma çizmek için. O bile 500 tl falan olmuş. Telefon desen vergi uçuk. Araçlarda bile uçuk italyada 500 bin tl olan ferrari bizim ülkemizde 800 bin tl. Ülkede resmen adam şey ediyorlar.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben kalem ve portlar anlaminda dedim ayrica yurt disi fiyatlari o videolarda gordugun gibi ipad ile esit hatta daha ucuz hem bir bilgisayar sayilir
Değil iPad Pro 10.5 inç sadece 649 dolar surfacenin giriş seviyesi 128 gb SSD olan cihaz 799 dolar. Güç olarak yanlış hatıralmıyorsam iPad Pro'nun çok altında

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ülkenin çivisi çıktı. Benim üniversitede 2. senem bitti. Kendime bu dijital pedlerden alayım dedim sürekli defter falan almamak ve bilgisayar programcılığında daha iyi algoritma çizmek için. O bile 500 tl falan olmuş. Telefon desen vergi uçuk. Araçlarda bile uçuk italyada 500 bin tl olan ferrari bizim ülkemizde 800 bin tl. Ülkede resmen adam şey ediyorlar.
Bizim ülke araba üretmeyip araba fiyatına vergi kesen en nadide bir ülkedir. Vergilerin %100 ü geçtiği ender ülkeyiz biz :)
Lütfen bizi kıçı kırık vergisi olan italya ile kıyaslama bizim asgari ücretimiz bile 1600 liraya yaklaşıcak biliyo musunnnnn :))))))

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Bizim ülke araba üretmeyip araba fiyatına vergi kesen en nadide bir ülkedir. Vergilerin %100 ü geçtiği ender ülkeyiz biz :)
Lütfen bizi kıçı kırık vergisi olan italya ile kıyaslama bizim asgari ücretimiz bile 1600 liraya yaklaşıcak biliyo musunnnnn :))))))
Buna ne demeli ?
BAkgXv.jpg
Millet vekili maaşı 17 bin tl.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bu verdiginiz ornek sadece bir istisna yabancılarda bizim kadar alıyor sadece biz sürünerek alıyoruz.

Dolar-->3.6 vergi %20 maaşlar düşük olunca:(
Ya hocam benim yaşadığım yer çok fazla turizm getirisi olan bir yer. Her ülkeden adamla konuşuyorsun ediyorsun herşey bir yana bizim insanımız 12 ay boyunca çalışca bir yerde 12 ay sonunda yurt dışında 2 haftalık tatile zor çıkar ya.
Elin adamları her yıl 2 3 hafta tatile geliyor o kadar para harcıyor. Bu adamlar öyle zengin adamlarda değil sıradan bir A.b vatandaşı. Durumumuz içler acısı. Bide Türkiyede o kadar insan turzimden ekmek yiyor. Ama bizimkiler napıyor başkanlık sistemi olsunda a.b ile aramız bozulsun ülkelerine gitmeye çalışalım izin vermeyincede çemkirelik aramız iyice bozulsun ordaki Türklerde gaza gelip oy versin ama Türkiyedeki turizmden geçinen adam ne halt yiyorsa yesin biz aldık oyu zaten mantığı ile gidiyorlar. 3 Sene önce bu aylarda 20 bin tl çeken bar bu sene 5 6 bin tl zor çekiyor. O kadar insan kazandığının yarısını zor kazanır hala geldi. Millet bir müsteri için kavga ediyor komşusuyla. Sizler farkında değilsiniz ama biz sanayi ülkesi falan değiliz tam olarak. Turizm bittikten sonra bu ülkede kriz çıkar net bir şekilde söyluyorum. Bu ülkenin gidişi gidiş değil

M

Murat Burç

SDN Okuru
Buna ne demeli ?
BAkgXv.jpg
Neye göre hesaplıyormuş da en yüksek 4. asgari ücret bizdeymiş? Birim hesabına göre mi hesaplıyormuş o zaman en yüksek 4. asgari ücret bizde.

Bunun yaptığı orospluktur anasına sövmeye gerek yok. Asgari ücret 400 dolar. Beyaz yakalı şerefsizler işte.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Buna ne demeli ?
BAkgXv.jpg
Atatürk zamanında millet vekili maaşı öğretmen maaşını geçmesin demişti.
Yazık bunlara. O kadar madenci asgari maaş için ölüyor bunlar keyif çatıyor. Bu arada bu fotoğrafın gerçek veya yanlış olmasına gerekte yok

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Yazık bunlara. O kadar madenci asgari maaş için ölüyor bunlar keyif çatıyor. Bu arada bu fotoğrafın gerçek veya yanlış olmasına gerekte yok
Haberlere çıktı geçen hafta tüm televizyonda. Fotoğraftaki olayı google a yaz yine haberleri görürsün tamamen gerçek. 17 bin tl çok azmış adamlar millete çay kahve birşeyler ısmarlıyorlarmış. Adamların milletvekili restoranında fiyatlarını gördüm 3.5 tl ye pirzola yiyorlar ya :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Haberlere çıktı geçen hafta tüm televizyonda. Fotoğraftaki olayı google a yaz yine haberleri görürsün tamamen gerçek. 17 bin tl çok azmış adamlar millete çay kahve birşeyler ısmarlıyorlarmış. Adamların milletvekili restoranında fiyatlarını gördüm 3.5 tl ye pirzola yiyorlar ya :D
Devletin işlettiği kantinler çok ucuz olur zaten mesela askeri kantinler mesela üniversite kantinlerinde 3 kap yemek 2 TL diyorlardı bir yerde ne kadar doğru tam bilmiyorum doğrudur herhalde.

Reaksiyon puanı
5,164
Ülkenin en üst makamlarından biri millet vekilliği normalde olsa gözüm görmez alsınlar derim ancak...

Halk fakir asgari ücrete adam akıllı zam yok vergiler durmadan artıyor ve bu durumlar çerçevesinde tek millet vekili maaşları artıyor. İşte buna çok pis söverim....

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Devletin işlettiği kantinler çok ucuz olur zaten mesela askeri kantinler mesela üniversite kantinlerinde 3 kap yemek 2 TL diyorlardı bir yerde ne kadar doğru tam bilmiyorum doğrudur herhalde.
Üniversite yemekhanesinde yemek 3.5 tl. Kimyasal yemek gibi adamlar bir çorba getiriyor içinde sanki şeffaf kağıtlar var fabrika yemeği. Kantinin menüsü 7.5 tl bimden paketini 5 tl ye aldıkları tavuklardan vs. 3-5 tane koyuyorlar yanına biraz pilav ve salata. Devlet burs vermiyor bursu torpilliler alıyor anca.

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Türkiye terörle,iç ve diş tehtidlerle mücadele eden bir ülke petrol doğalgaz vs şeyler çıkmadığından mecburiyetten vergi almak zorundasın.Hastaneler yol vs şeyler yenileniyor ve arge çalışmalarına ciddi anlamdan önem veriliyor ve bunların bir maddi külfeti var ve benim tanıdığım birçok insan en son model telefonu kullanmak için borçlanıyo o telefonu alıyo mutlaka fiyatlar arz talep ilişkisine göre belli oluyor.En son diyeceğim şey beğenmeyen varsa güle güle Amerikaya...

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Türkiye terörle,iç ve diş tehtidlerle mücadele eden bir ülke petrol doğalgaz vs şeyler çıkmadığından mecburiyetten vergi almak zorundasın.Hastaneler yol vs şeyler yenileniyor ve arge çalışmalarına ciddi anlamdan önem veriliyor ve bunların bir maddi külfeti var ve benim tanıdığım birçok insan en son model telefonu kullanmak için borçlanıyo o telefonu alıyo mutlaka fiyatlar arz talep ilişkisine göre belli oluyor.En son diyeceğim şey beğenmeyen varsa güle güle Amerikaya...
Gidebilsek gideceğiz zaten ülkenin durumu ona da müsait değil anlaşmalı düzgün ekonomili bir yer olsa vizesiz zaten gideriz. Ülke ne o vizeyi karşılayacak parayı bırakıyor ne de imkan. Nasıl gidelim sen mi götüreceksin ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Elmasta ve yatta ÖTV yok telefonda yüzde 25 var. Buna ne dersin?
Beni bir kesime muhalif bir kesimin destekçisi olarak alma normal bazı şeylere kıt kanaat para yetiren bir vatandaşım. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

Reaksiyon puanı
5,164
Bazenleri yaptıklarımızla dünyanın en geri zekalı ülkesi oluyoruz.

Mesela normalde bir şehir planlaması 80 yıllık olur. Bizde nasıl 1 yıllık..

Belediye geliyor asfaltı döşüyor. Ardından bi güzel toparlıyor etrafı vs...

3 gün sonra yandaki boş araziye taşınmak istiyorlar haydee bi daha kaz

Sonra yolların her tarafı yama...

Ulen üstün zekalılarım benim asfalt dökmeden önce doğalgaz elektirik su borularını geçirsenize ne diye bi daha kazıyorsumuz.

Sonra yol yapıyoruz...

Böyle yenilemenin ben taa...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Evet arkadaşlar terör vatandaşı, devlet vatandaşı, hastane vatandaşı, yollar vatandaşı....
Ama vatandaş herşeye rağmen ay sonunu getiremediği asgarisini alır, oğlunu vatana kurban eder, vatan sağolsun der.
Böyle cahillerde çıkıp ''Biğinmiyin virsi gili gili İmirikiyi'' der.
Ulan az şu beyni çalıştırıp sorgula be. Vatandaşa kurşun gelirken adam çoçuğuna gemi alıyor hanzo

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Euro nun 1.2 olduğu zamanı hatırlıyorum su an 4 tl. Bu mu gelişme yenilenme allah aşkına :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kütüğüme de geçireyim mi ?
Abi sen şu yat ile elmasta 0 vergi cep telefonunda yüzde 25 vergi meselesini bi'açıklar mısın? Gerçekten benim aklım almıyor. Üniversitem için bir alet almam lazım çoğunda ÖTV çok yüksek almakta zorlanıyorum? Benim eğitim için kullanacağım cihazda vergi varda niye özel tüketim vergisi ile anılan vergi elmas ile yatta yok? Lütfen açıklar mısın?

Reaksiyon puanı
5,164
Bide bandrol verfisi kalkıyordu ne güzel amiraller en az 600tl ucuzlayacaktı dereken %6 zam geldi bunuda unutmayalım

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ben boşverin şunu. Birazdan hüloğğğ diye bağıracak şimdi dengesiz

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet arkadaşlar terör vatandaşı, devlet vatandaşı, hastane vatandaşı, yollar vatandaşı....
Ama vatandaş herşeye rağmen ay sonunu getiremediği asgarisini alır, oğlunu vatana kurban eder, vatan sağolsun der.
Böyle cahillerde çıkıp ''Biğinmiyin virsi gili gili İmirikiyi'' der.
Ulan az şu beyni çalıştırıp sorgula be. Vatandaşa kurşun gelirken adam çoçuğuna gemi alıyor hanzo
zamanında yaşıtlarım okuldan kaçıp internet kafelere giderken ben ders çalışırdım şimdi o arkadaşlarım 1400 liraya çalışıyor ve ay sonunu getirme dertinde insan ne yaparsa kendine yapar amerikada japonyada okuldan kaçan öğrenci yok.Ülkesine faydalı olabilmek için hepsi it gibi ders çalışıyor.Bizde 16 yaşındaki genç 1400 lirayla geçinirim ya nolcak etrafında da görüyor bir kaç insan ama evliliği ev kirasını coluğu cocoğu düşünmüyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Gidebilsek gideceğiz zaten ülkenin durumu ona da müsait değil anlaşmalı düzgün ekonomili bir yer olsa vizesiz zaten gideriz. Ülke ne o vizeyi karşılayacak parayı bırakıyor ne de imkan. Nasıl gidelim sen mi götüreceksin ?
buyur git

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
zamanında yaşıtlarım okuldan kaçıp internet kafelere giderken ben ders çalışırdım şimdi o arkadaşlarım 1400 liraya çalışıyor ve ay sonunu getirme dertinde insan ne yaparsa kendine yapar amerikada japonyada okuldan kaçan öğrenci yok.Ülkesine faydalı olabilmek için hepsi it gibi ders çalışıyor.Bizde 16 yaşındaki genç 1400 lirayla geçinirim ya nolcak etrafında da görüyor bir kaç insan ama evliliği ev kirasını coluğu cocoğu düşünmüyor.
Biz okumuyor muyuz ? Bu kesin bir de özel okulda okumuştur ana baba parası sağlam gibi :D

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşın samimiyeti (kelime bulamadım yav) yok işine gelen sorulara cevap veriyor. Sorduğum soruda bir art niyet de yoktu üstelik.
Cevap verip seviyenizi düşürmeyin.

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Neye göre hesaplıyormuş da en yüksek 4. asgari ücret bizdeymiş? Birim hesabına göre mi hesaplıyormuş o zaman en yüksek 4. asgari ücret bizde.

Bunun yaptığı orospluktur anasına sövmeye gerek yok. Asgari ücret 400 dolar. Beyaz yakalı şerefsizler işte.
Hocam cidden göstermelikte olsa ban ye allah için ben kullansam fişimi keserler anında :D
Ulan senin ben valla bana suresiz ban verin dicem şimdi lan dallama sana diyoz ki oyle laf sallama ile devir donmuyo adam ol sozun dinlensin ayni marka ornekte oldugu gibi kendi para birimlerince 700 dolara ip 7 plus satiyor hemde bunu alan kisi asgari ucretiyle bu telefondan 4 tane alabiliyor bizim asgari ucretimiz ile birlikte bu telefonu almak icin adamin 5 ay hicbir sey yememesi gerekiyor sende bayila bayila coluk cocugunun rizkini bu somuruculere veriyorsan sende bu ulkeye kazik cak
Ben boşverin şunu. Birazdan hüloğğğ diye bağıracak şimdi dengesiz
Makarna komur hulooooog biz adamin kiliyiz kili
tak aks

nerede ne okuduğumu ne iş yaptığımı söylemeyeyim üzülürsün kardeşim
Aynen yancı olmadığımız tanıdıklarımız olmadığı için öyle yerlere giremeyip devletin adaletsizliğine üzülürüz
Yav beyler bisey dicem ben niye bu mesajları yanlışlıkla üst üste atıyorum acemiligime verin .

buyur git

Bak bunu burdan alın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...