80 gb samsung hdd (lütfen yardım)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar benim 200 gb samsung marka hdd var alalı 3 yıl falan oldu bugün pc yi açınca pc açılmadan mavi bir ekran hemen gelip gidiyo ve pc yeniden başlıyor bende virüs olabilir diyerekten windows sildim kurdum ses kartı ekran kartını falan tanıttım gayet normaldi fakat sata hdd yi tanıttım pc yi yeniden başlattım ve mavi ekran gene geldi anladımki sorun hdd ten hdd nin kablolarını sökünce pc açılıyor fakat takınca açılmıyor dayanamadım bir windows daha kurdum çaresizlikten ama gene aynı sorun bu sorunu 1 yıl önce falan gene yapmıştı nasıl düzelmişti hiç bilmiyom ne olur arkdaşlar birisi yardımcı olsun 6 saattir uğraşıyom
banghead.gif
ama pc den fazla anlamadığım için bir şey yapamıyorum.

Birde abimdede var pc oda xp kullanıyor ondada sata hdd var o otomatik tanıyor neden ben driverle tanıtıyom
confused.gif

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
abindeki pc de kurdugu cd sata driver eklenmiş hali olabilir

sorunu tam anlamdım

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
hayır ekli değil çünkü ikimizde aynı cd lerden var :) benim sorunumda kısaca sata hdd yi tanıtınca pc açılmıyor mavi ekran hemen gelip gidiyo ve pc yeniden başlıyor sata hdd yi sökünce açılıyor yani birde 80 gb normal hdd var windows onda kurulu

elagancem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mavi ekran sadece hddden kaynaklanmıyor olabilir ramlerinde sorun varsa o yüzdende verebilir mavi ekran.ramden degilse hddyi komple bicimlendir ham olsun sonra işletim sistemini kur düzelecegine inanıyorum.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
remlerde sorun olsa sata olan hdd mi sökünce pc açılıyor

hdd biçimlendiremem çünkü 200 gb hemen hemen dolu 3 yıllık program vs. ayrıyyeten sata hdd i biçimlendirme gibi bir imkanım yok çünkü pc açılışta görüyor fakat açılmıyor

elagancem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mavi ekranda yazanları bi yazarsan daha iyi anlayalım olayı.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar ilginizden dolayı çook sağolun

elagancem kardeş yazıları okuma gibi bir fırsat vermiyor hemen mavi ekranı görmemle yeniden başlaması bir oluyor :sweatdrop:

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Mavi ekran'da hemen yeniden başlamaması için açılırken F8'e basıp "sistem hatasında yeniden başlatmayı devredışı bırak" benzeri seçeneği kullanılması gerekir.

Ayrıca: Biosta sata modu ile ilgili bir ayar olmalı onu kurcala istersen. Ne olduğunu tam hatırlamıyorum.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
dediğin gibi f8 e basım ve bir hayli uzun yazıyo

Bir sorun algılandı bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek için windows kapatıldı.

ORIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bu durdur hatasını ekranda ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatınbu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin

tüm donanım ve yazılımların doğru yüklenmesini sağlayın bu yeni bir kurulumsa gereksinim duyabileceğiniz wndows güncelleştirmelerini donanım veya yazılım üreticinizden isteyin

sorun devam ederse yeni yüklenen tüm donanım veya yazılımları devre dışı bırakın veya kaldırın önbelleğe alma veya gölgeleme gibi BIOS bellek seçeneklerini devre dışı bırakmak için güvenli modu kullanmanız gerekirse bilgisayarı yeniden başlatın f8 tuşuna basarak önce gelişmiş başlama seçeneklerini sonra güvenli modu seçin

teknik bilgiler demiş :)

***STOP : 0X00000D1 0X0000003 GİBİ yazılar var
***viamraid.sys adres gibi yazılar var ne yapmalıyım arkadaşlar çok çaresizim sürücünün doğru olduğundan eminim çünkü 2 adet cd si var yedeklemiştim yeniden kuruyom genede olmuyor

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Başka bir bilgisayara elindeki hdd'yi bağla.Verileri yedekle,sonra buna format at.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar sorunumu hallettim hepiniz çook sağolun gerçekten güzel bir site imiş kendimi msn de zannetttim :) anında cevap bu siteye emeği geçen site sahiplerine ve üyelerine gerçekten ne desem az hepinizden Allah razı olun.

Sorunuma gelince nasıl hallettim bende bilmiyorum :) saatlerce karıştırmadığım kurcalamadığım yer kalmadı sadece en son yaptığım işlem asrock anakart sitesinden yeni driverler indirdim fakat bendeki driverlerle sürümü aynı idi birde viamraid.sys dosyasını c:/windows/system32 içine direk kopyaladım düzeldi tabi bunlardan dolayı olup olmadığınıda bilmiyorum :)

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Geçmiş olsun başlık kısmına da bir düzenleme gelirse sorun yaşayıp arayanlar kaynak olarak kullanabilir bu konuyu.

Mesela başlık sonuna parantez içinde çözüldü gibi ;)

pirireis_90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş mavi ekranın anlamı iç donamımlarda yani kasanın içindeki donanımlarda temassızlık var demektir yani hemen hdd deme ram de olabilr ekran kartıda olabilir ama ben çogunlukla ram ile karşılaşıyorum ram yerini değiştir

aasbike

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ArkadaŞim benzer bİr sorun bendede oldu bİlgİsayari yenİ almiŞtim , kendİ elİmde bulunan bİr hdd vardi onuda taktim bİlgİsayar sÜreklİ kendİnİ resetlİyor servİse gÖtÜrdÜm senİn hdd sorunlu dedİler baŞka bİlgİsayarda ÇaliŞiyor. Sonradan gÜÇ kaynaĞi kapasİtesİ yetmİyormuŞ gÜÇ kaynaĞini deĞİŞtİrerek ÇÖzdÜm.