8 Mbit Bağlantı Kopma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dirent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba;
Akşam belli bir saatten sonra en fazla 10 dakikada bir kopma sorunu yaşıyorum. Bazen 1-2 dakikada bir kopuyor. Teknik desteği aradım, onlar da hızımı 4Mbit'e düşürdüler. Böylelikle kopma sorunu ortadan kalktı ama hızım alt ve üst komşumun rahatlıkla elde ettiği hızın yarısı kadar oldu.
Komşu referansına dayanarak kopma sorunumun giderilmesinin çözümünün bu olmaması gerektiğini düşünüp tekrar teknik desteği aradım ve hızımı eski haline getirdiler, ama kopmalar da geri gelmiş oldu.

1- Arada telsiz vb aygıtlar yok. Paralel hat yok.
2- Splitter arızası yok. (hattı direk bağladığımda da kopma meydana geliyor.)
3- Bina içi tesisat sorunu yok. (Hat, direk tek kablo ile aşağıdaki kutuya bağlı.)
4-Hat kesilince Modem üzerindeki ADSL ışığı yanıp sönüyor.

Teknik destek ile ilgili detayları atlamak istiyorum ama dayanmak mümkün değil. Teknik desteğin yaptırdığı hız testi sonucu olan 3,2 Mbit'e "bu gayet iyi ve normal bir değerdir beyefendi" diyen mi ararsın,
"Tam 8Mbit almak istiyorsanız dilekçe verin santrali değiştirsinler 109 lira ödeyin." diyen mi ararsın...

56k, Dial-up zamanından beri internet kullanıyorum, ilk defa sorun yaşıyorum. TTNET'le sorun yaşayanları şimdi gayet iyi anlıyorum.
TTNET'in bu forumdaki sorun giderme performansına bakarak son umut olarak konu açma ihtiyacı duydum.
Umarım sorunum çözülür.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Benim de 1 aydır aynı sorunum var. İlk zamanlar dakikada 4-5 kez kopuyordu. Benim hızımı da 4 Mbit'e düşürdüler fakat kopmalar kesilmedi. Eskisi kadar çok kopmuyor artık. Tekrar aradım bu sefer modeminiz bozuk dediler. Başka modem taktım yine değişmedi. Sizinle aynı şekilde üst komşum 8 Mbit'le gayet güzel bağlanıyor. Onun da kopma sorunu vardı düzelttiler. Yani gerçek bezdirdiler beni. Şu Turkcell Superonline bir yaygınlaşsın, ücreti fazla da olsa ttneti kesinlikle bırakacağım. (Şimdi yine kesildi.) Soruna o kadar saçma sapan yaklaşıyorlar ki insanı çileden çıkarıyorlar. Yakında 2 Mbit'i de görürüm sanırım.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Valla süper, dün akşamki son teknik destek görüşmemin üzerine hızım gene 3.5 Mbit seviyesine geriledi. Hattım da son 1 saat 20 dakikadır kopmamış. Muhtemelen birazdan arayıp söylerler sorununuz çözüldü mü diye. Çözüldü sağolun diyeceğim artık. Hakkaten TTnet ile uğraşılmazmış. Yazık...
[MENTION=34511]7.42[/MENTION]: Fiber'i ben de dört gözle bekliyorum.

---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 09:30 ----------

Düzeltiyorum...
3.5 Mbit seviyesinde de kopma oluyor. Daha da süper oldu durum.

TTNETDestek

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, cep ve Adsl numaranızı özel mesaj ile gönderirseniz en kısa sürede size ulaşıp yardımcı olabiliriz. Teşekkürler.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
[MENTION=113509]TTNETDestek[/MENTION] , telefonla o kadar aramayla çözülmeyen sorun sana özel mesaj atarak mı çözülecek?

Saçma sapan biri çıkacak yok efendim, paralel hat var mı, splitterı sök, doğrudan hatta bağla, modemi resetle, yahu arkadaşım ben bunları bilmiyor muyum? Ben evimde kendi yapabileceğim her şeyi denedim, anlayan kim? YAPTIĞINIZ İŞ, GÜNÜ KURTARMAK!

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
katılmamak elde değil. Ezberletilmiş şeyler sıra sıra söyleniyor ama sorunun çözüldüğü nadir. smile kullanıyorum hemen hemen 1 hafta oldu 8mbit'e geçeli şükür sorun yok.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yahu özel mesaj bile yazamıyorum. İstediğim kişiye özel mesaj yazmam için en az 15 tane post girmiş olmam gerekiyor. Bununla beraber 10 etti. Gidiim bir yerlere yazayım ne yapayım.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sorun giderildi. İlgililere teşekkür ederim.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
beyler bırakın bu kahrolası firmayı bezdirdiler bezdirdilerrrrrr yalın net kullanıyorum 8 mbit geliyordu 1 hafta böyle kullandım sonra kesildi 15 gün kullanamadım, her aradığımda sorun yok sorun yok ama bağlanamadım nete nasıl olduysa oldu kendiliğinde hız 5 mbit ve ayda 70 tl alıyorlar ama ben napıcam pazartesi bu lanet olası heriflerden kurtulucam herkese tavsiye ederim taahhüt varsa bile iptal ettirin hergün küfür edip günaha girmekten iyidir. ttnet destek cevap yazma çünkü sana özel mesaj atamıyorum he bide önce heves ettik tivibu ev alalım dedik allah'tan alt yapısı yokmuş istanbul kartal'da nerde var peki alt yapınız?????? avrupa fiber hat çekiyosunuzda istanbul'a bi telefon hattı çekemiyosunuz yazıklar olsun size