8 GB USB Disk Fakat 7.44 GB Gözüküyor ?

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar. Bugün arkadaşa gittim oradan PES 12'yi indirdim yaklaşık yamalarıya beraber 7.50 GB tutuyordu. Sevindim flash 8 GB idi. Atarken hata verdi sürücüde yer yok diye. Şaşırdım tabi. Neden böyle acaba? Baktım özelliklerine 7.40 GB gözüküyor ama flash 8 GB diye aldım. Acaba içerisinde silinmeyen bazı dosyalar mı var biçimlendiriyorum fakat hala aynı. Acaba bunun kapasitesini tam 8 GB yapabilir miyiz ? Lütfen yardım edin.
Bu da özelliklerinde görünen kapasite;

ss1wf.jpg

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
1 gb 1.000.000 kb olarak kabul edildiği için flash bellekler genelde olması gerekenin 0.93 katı kadar depolama alanı sağlarlar. size 8 gb denmiş, 0.93 ile çarpınca 7.44 gb depolama alanınızın olduğunu görürsünüz

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 gb 1.000.000 kb olarak kabul edildiği için flash bellekler genelde olması gerekenin 0.93 katı kadar depolama alanı sağlarlar. size 8 gb denmiş, 0.93 ile çarpınca 7.44 gb depolama alanınızın olduğunu görürsünüz
Bununla ilgili bi program duymuştum tam biçimlendirme yapılıyormuş (iddiaya göre) ve ne kadar kapasitesi varsa örneğin 8GB bize 8 GB kullanım alanı veriyormuş. Peki bu tarz programlar gerçekten var mıdır ve flash disklere zarar verebilirler mi? Yada bunu değişik yöntemler ile 8 GB 'a yükseltilebilir mi ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bununla ilgili bi program duymuştum tam biçimlendirme yapılıyormuş (iddiaya göre) ve ne kadar kapasitesi varsa örneğin 8GB bize 8 GB kullanım alanı veriyormuş. Peki bu tarz programlar gerçekten var mıdır ve flash disklere zarar verebilirler mi? Yada bunu değişik yöntemler ile 8 GB 'a yükseltilebilir mi ?

yazılımla depolama alanının yükseltilmesi mümkün değil, tamamen donanımsal bir durum bu

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Normal bir durum ve yükselmesi mümkün değil.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Herkezde öyledir mesela usb'ni ntfs olarak biçimlendirdiğinde sanki içinde birkaç dosya var gibi gözükür yani bunlar normal :)

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam anladım teşekkür ederim yanıtlarınız için. Artık adil kullanım kısıtlı internetimle kendim indireceğim :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Winrar,Winzip tarzı sıkıştırma programları ile dosyayı 2'ye bölüp iki parçada taşıyabilirsiniz. AKK ile indirmekten de çok daha hızlı olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
üst üste rar larsan ihtiyacın olan aradaki 100 megabayt boşluğu yaratabilirsin.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
normal benim 16 gb lik flashımda 14 küsür görünüyo ...

DexterRolling

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet.MicroSD kartlarda da aynı durum :D İnternetten indirmene gerek yok.Winrar ile sıkıştır.

Detected

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Uharc/Gui ile sıkıştırabilirsin.Oldukça iyi sıkıştırıyor.Oyunlarda çok işe yaradığını gördüm.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
video dosyalarını çıkart sonra rarla öyle at diske :D sonra videoları rarla eğer sığarsa onları da at yok sığmadı telefona fln at :D

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla rarlamak hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim :D

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 Kb = 1024 Byte
1 Mb = 1024 Kb
1 Gb = 1024 Mb
1 Tb = 1024 Gb

Bu denklemden dolayi öyle tüm USB'lerde HDD'lerde SDD tümünde öyle.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar mesele öyle değil 1 gb =1024 mb yani 8 gb olunca 194 mb'niz gider ve ayrıca flash belleğinizde flash belleğinizde sildikleriniz sıkıştırılarak belli bir dosyada tutulur buda flash belleğinizden ne kadar dosya silerseniz hafızası daralır ve biçimlendirirseniz.....

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Benim 1 TBlık hddyi görsen demek kafayı yersin :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aslında tum bellek yapılarında içindeki bilgiyi dosyayı ne kadar silersen sil hic biri silinmez ve bellegın bu dosyaları depolamak ıcın yanı gerıdonusum ıcın ayırdıgı kucuk caplı bır bolume atar ve buyuk ıhtımalle sen bu usb bellegı uzun suredır aktif olarak kullanıyorsun ki 0.66 kadar genıslemıs o verılen kucuk bolum. aynı seyı harici dahili usb tum belleklerde goreceksınız . recover my files gibi programlar işte o kucucuk bolumdekı silinmis dosyalarınızı gerı kazanmanız ıcın var :) bol sans

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mesela dosyanın boyutu 76,8 se sıkıştırınca 75,4 oluyor denedim winrar ile sıkıştırdım. denemenize tavsiye ederim:thumbup1::yes:

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Fat32 4 gb ustu desteklemiyor (aktarimda) bu yuzden hata vermis olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
winrardan sıkıştır cıkan dosyayı bida sıkıtır olu:thumbup1:

Terapist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yani bunu 8 GB yapmamız mümkün değil. Peki neden 0.93'ü kadar depolama alanı sağlanıyor?
adam demiş ya 1 gb 1,000,000 kb olarak kabul görüyor diye. yani şöyle düşün normalde 1 gb 1024 mb ya bu adamlarda öyle değil düz hesap çalışıyolar 1000 mb diyolar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim bendede aynı sorun var Dosyaları Ayrı Ayrı Winrar'la Sıkıştır Sonra Flash'a at mesela 8 Gb lık Oyun 6,40 Gb Ye Düştü Bende . Winrar'la Sıkıstır. :) Sorun Çözülmüştür İns.