Dıldıbın
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 8
Arkadaşlar merhaba 7 k ya pc yada laptop öneriniz var mı oyunlar kasmasın her oyunu kaldıra bilir mi lütfen yardım edin
7k ya aldığınız masaüstü 7k ya alacağınız her türlü laptoptan üstün olur hocam. Belirttiğiniz bütçeye laptoplarsa muhtemelen her oyunu kasmadan orta ayarlarda oynarsınız. Bu bütçeyle masaüstü kurduğunuzda ise ultra ayarları zorlarsınız. Hatta rahat rahat oynarsınız
Öncelikle hazır sistem mi alacaksınız yoksa farklı sitelerden ürünleri sipariş edip montajını kendiniz yapabilir misiniz?
Fiyat olarak farkeder hocam ayrı ayrı sipariş etmek daha uygun olacaktır. Ne yapabileceğime bir bakayım
Ben monitör dahil 7000 olarak hesaplamıştım. Monitör bütçeye dahil değilse daha iyi şeyler çıkar.Bu videolar yararmı
Sapphire Pulse RX 5600 XT AMD Radeon RX 5600 XT 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - 11296-01-20G - incehesap.com 2500TL
Amd Ryzen 5 3600 3.6 Ghz Am4 35 Mb Cache 65 W İşlemci Fiyatları ve Özellikleri 1340 TL
MSI B450M-A Pro Max AM4 DDR4 3466/OC DVI HDMI M.2 USB3.2 mATX Ana Kart: Amazon.com.tr 540 TL
WD Green, 480GB, Dahili PC SSD, SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm - WDS480G2G0A: Amazon.com.tr 490TL
Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance 8GB 3000MHz DDR4 CL16 Siyah | Trendyol 560 TL 2 ADET
Xigmatek EN42739 Mystic 9 Temperli Cam USB 3.0 650W 80 Plus Dahili PSU'lu ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com 810 TL
Monitör için de 1300 TL civarı bir bütçe kalıyor atladığım bir şey kalmadıysa. SAMSUNG 24" LC24RG50FQMXUF FHD 144Hz FreeSync HDMI+DP Fiyatı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben monitör dahil 7000 olarak hesaplamıştım. Monitör bütçeye dahil değilse daha iyi şeyler çıkar.
Hocam en iyi kime göre neye göre olarak değişir. Oyun olarak bu sistem sizi çok rahat götürür.Videosunu aşağıya bırakacağım. Aşağı yukarı bu tarz bir sistem önerilecektir başkaları tarafından da. Kurduğum sistemi eleştirmem gerekirse, NVIDIA olsun diyorsanız 1660S ekran kartı alınabilir fakat 5600 xt daha performanslı bir karttır. Monitör için de 1 ms takıntınız yoksa 4 mstir bu konuda bir bilginiz yoksa kendi görüşümü belirtebilirim. Kullanıyorum attığım monitörü tavsiye ederim. SSD farklı marka olabilir. Fiyatlar aşağı yukarı aynı zaten beğendiğiniz güvendiğiniz bir marka varsa onu tercih edebilirsiniz.Kasa da Corsair kalitesi olsun derseniz aynı bütçeye Spec 05 önerebilirim.walla çok yardımcı oldun arkadaşa bakıyoz teşekkürler daha fazla araştırıymmı bu senin yaptıkların en iyi Mi
Ben bu dediğine katılmıyorum, ben pc toplarken ayrı ayrı baktım pahalıydı tek parça aldım daha uyguna geldi. Vatan gibi yerlerde toplu alınca 3000 tllik bir ekran kartını 2200 e falan sayabiliyorlar.Fiyat olarak farkeder hocam ayrı ayrı sipariş etmek daha uygun olacaktır. Ne yapabileceğime bir bakayım
Hocam dediğiniz gibi fırsatlar zaman zaman olabilir. Benim kurduğumdan daha ucuz 5600 xt ve R5 3600 ikilisiyle kurulmuş hazır bir sistem atayım buyrun. Pratikte aynı performansı alacaksınız işlemci ekran kartı ve ram bazında fakat kasaya baktığınızda gamepowerı, ssdye baktıgınızda team gxi, ekran kartına baktığınızda xfx i görüyorsunuz(xfx iyi markadır lafım yok 5700 xt modelini ben de kullanıyorum fakat sapphire amd ekran kartlarının zirvesidir). Anakart olarak daha az mhz destekleyen gigabyte modelini görüyorsunuz.Ben bu dediğine katılmıyorum, ben pc toplarken ayrı ayrı baktım pahalıydı tek parça aldım daha uyguna geldi. Vatan gibi yerlerde toplu alınca 3000 tllik bir ekran kartını 2200 e falan sayabiliyorlar.
Hocam Benim bahsettiğim marka olarak da geçerli olabiliyor tabi bu her yere göre değişir. Örneğin vatanda tek tek alsan 6-7 binlik bir pc 5400-5500 e bulunuyor. Ama zaman zaman da tek tek almak bazı parçalar için daha mantıklı oluyor. Siz de haklısınız.Hocam dediğiniz gibi fırsatlar zaman zaman olabilir. Benim kurduğumdan daha ucuz 5600 xt ve R5 3600 ikilisiyle kurulmuş hazır bir sistem atayım buyrun. Pratikte aynı performansı alacaksınız işlemci ekran kartı ve ram bazında fakat kasaya baktığınızda gamepowerı, ssdye baktıgınızda team gxi, ekran kartına baktınızda xfx i görüyorsunuz(xfx iyi markadır lafım yok 5700 xt modelini ben de kullanıyorum fakat sapphire amd ekran kartlarının zirvesidir). Anakart olarak daha az mhz destekleyen gigabyte modelini görüyorsunuz.