7k pc yada laptop önerisi

Dıldıbın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar merhaba 7 k ya pc yada laptop öneriniz var mı oyunlar kasmasın her oyunu kaldıra bilir mi lütfen yardım edin

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
7k ya aldığınız masaüstü 7k ya alacağınız her türlü laptoptan üstün olur hocam. Belirttiğiniz bütçeye laptoplarsa muhtemelen her oyunu kasmadan orta ayarlarda oynarsınız. Bu bütçeyle masaüstü kurduğunuzda ise ultra ayarları zorlarsınız. Hatta rahat rahat oynarsınız

Dıldıbın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
7k ya aldığınız masaüstü 7k ya alacağınız her türlü laptoptan üstün olur hocam. Belirttiğiniz bütçeye laptoplarsa muhtemelen her oyunu kasmadan orta ayarlarda oynarsınız. Bu bütçeyle masaüstü kurduğunuzda ise ultra ayarları zorlarsınız. Hatta rahat rahat oynarsınız

peki ne alalımtoplama olarak

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Öncelikle hazır sistem mi alacaksınız yoksa farklı sitelerden ürünleri sipariş edip montajını kendiniz yapabilir misiniz?

Dıldıbın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Öncelikle hazır sistem mi alacaksınız yoksa farklı sitelerden ürünleri sipariş edip montajını kendiniz yapabilir misiniz?

fark etmez fark eder mi? Pc alıp monte ettire bilriim hazırda gele bilir fiyat performans olarak hangisi olursa

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Fiyat olarak farkeder hocam ayrı ayrı sipariş etmek daha uygun olacaktır. Ne yapabileceğime bir bakayım

Reharachte

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim ben yaklaşık 15 gün oluyor Asus tuf fx505dt bq190 modelini aldım oldukça üst düzey ve baya araştırdım daha kullanma fırsatım olmadı bekliyorum ben de gelmedi aşırı heyeanlıyım baya baya oyunlarda iyi performans gösteriyor ve hepsini ultra ayarlarda oynayabiliyorsun 8 gb ram kullanıyor ben + bi 8 daha aldım öneririm yani bi bakarsın istersen şuan f/p ürünü bu her türlü mobilite açısından da laptop yani

Dıldıbın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
walla çok yardımcı oldun arkadaşa bakıyoz teşekkürler daha fazla araştırıymmı bu senin yaptıkların en iyi Mi
Hocam en iyi kime göre neye göre olarak değişir. Oyun olarak bu sistem sizi çok rahat götürür.Videosunu aşağıya bırakacağım. Aşağı yukarı bu tarz bir sistem önerilecektir başkaları tarafından da. Kurduğum sistemi eleştirmem gerekirse, NVIDIA olsun diyorsanız 1660S ekran kartı alınabilir fakat 5600 xt daha performanslı bir karttır. Monitör için de 1 ms takıntınız yoksa 4 mstir bu konuda bir bilginiz yoksa kendi görüşümü belirtebilirim. Kullanıyorum attığım monitörü tavsiye ederim. SSD farklı marka olabilir. Fiyatlar aşağı yukarı aynı zaten beğendiğiniz güvendiğiniz bir marka varsa onu tercih edebilirsiniz.Kasa da Corsair kalitesi olsun derseniz aynı bütçeye Spec 05 önerebilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam hesaplamada bir hata yapmışım sistem 7600 TLye geliyor. Kusura bakmayın.

Son düzenleme:

hadsizkek

Asistan
Reaksiyon puanı
98
Fiyat olarak farkeder hocam ayrı ayrı sipariş etmek daha uygun olacaktır. Ne yapabileceğime bir bakayım
Ben bu dediğine katılmıyorum, ben pc toplarken ayrı ayrı baktım pahalıydı tek parça aldım daha uyguna geldi. Vatan gibi yerlerde toplu alınca 3000 tllik bir ekran kartını 2200 e falan sayabiliyorlar.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Ben bu dediğine katılmıyorum, ben pc toplarken ayrı ayrı baktım pahalıydı tek parça aldım daha uyguna geldi. Vatan gibi yerlerde toplu alınca 3000 tllik bir ekran kartını 2200 e falan sayabiliyorlar.
Hocam dediğiniz gibi fırsatlar zaman zaman olabilir. Benim kurduğumdan daha ucuz 5600 xt ve R5 3600 ikilisiyle kurulmuş hazır bir sistem atayım buyrun. Pratikte aynı performansı alacaksınız işlemci ekran kartı ve ram bazında fakat kasaya baktığınızda gamepowerı, ssdye baktıgınızda team gxi, ekran kartına baktığınızda xfx i görüyorsunuz(xfx iyi markadır lafım yok 5700 xt modelini ben de kullanıyorum fakat sapphire amd ekran kartlarının zirvesidir). Anakart olarak daha az mhz destekleyen gigabyte modelini görüyorsunuz.

Son düzenleme:

hadsizkek

Asistan
Reaksiyon puanı
98
Hocam dediğiniz gibi fırsatlar zaman zaman olabilir. Benim kurduğumdan daha ucuz 5600 xt ve R5 3600 ikilisiyle kurulmuş hazır bir sistem atayım buyrun. Pratikte aynı performansı alacaksınız işlemci ekran kartı ve ram bazında fakat kasaya baktığınızda gamepowerı, ssdye baktıgınızda team gxi, ekran kartına baktınızda xfx i görüyorsunuz(xfx iyi markadır lafım yok 5700 xt modelini ben de kullanıyorum fakat sapphire amd ekran kartlarının zirvesidir). Anakart olarak daha az mhz destekleyen gigabyte modelini görüyorsunuz.
Hocam Benim bahsettiğim marka olarak da geçerli olabiliyor tabi bu her yere göre değişir. Örneğin vatanda tek tek alsan 6-7 binlik bir pc 5400-5500 e bulunuyor. Ama zaman zaman da tek tek almak bazı parçalar için daha mantıklı oluyor. Siz de haklısınız.