78.177 İle Başlayan IP Adresinden Kurtulmak

equivalent

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar şirkette ttnet hattı var malesef ve her seferinde 78.177 ile başlayan ip geliyor bundan kurtulmanın bir yolu varmıdır örneğin 85 yada 88 ile başlayan ip alınabilir mi? TTNETi arasak sonuç elde eder miyiz? Saygılar...

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Eğer aynı hattında daha önceleri bendekine benzer 8x ip varken artık gündüzleri 7x ip geliyor ve geceleri belli bir vakitten sonra modem kapat aç yapınca geri 8x geliyorsa bende onu yaşıyorum. ben ttnete sorduğumda yoğunluktan dolayı o ip ile vermiş olabilirler dedi.

normalde port değişince ip değişir. eğer bir sorun yoksa portunuzu değişmezler ve ttneti arayıp sorun yokken söylersen türktelekom müdürlüğüne git derler... :)...

okanic

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bu neden bu kadar önemli ben merak ettm ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
İp aralıkları bölgelere göre önceden rezervli diye hatırlıyorum. Yani bulunduğunuz bölgedeki tüm bağlantıların ip leri bu şekilde başlar. Siz yeni bir internet hattı alsanız bile pek değişeceğini düşünmüyorum. Ancak; statik ip talebinde bulunarak imkanı var ise istediğiniz ip ile başlayan bir ip alabilirsiniz. Ancak yine de telekom'a bir sormanız gerekmekte. önceden adsl kullanıcı iken vdsl 'e geçtim ip adreslerinde sadece son 3 lü gruptaki rakamlar değişti. Dediğim gibi bölge ile alakalı bir durum var. dediğim gibi gidin konuşun. en doğru cevap onlarda

anm18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatlara göre değişir , önceden bende karışık çıkardı ama şikayetlerden dolayı bir çalışma mı yapıldı şuan 77 li geliyor ve hızlı ttnet.

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hatlara göre değişir , önceden bende karışık çıkardı ama şikayetlerden dolayı bir çalışma mı yapıldı şuan 77 li geliyor ve hızlı ttnet.

Aynen kardeş bizim santraldede çalışma olmuş o yüzden ben ocak ayında adil kotadan sonra 4 ve 2 mbit almışım modemde. Ay başında ise arayıp düzelttirdiğimde 9415/799 değeri aldım :D.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yani bu olay tamamen ttnetin çalışması ile ilgili neden bukadar karışmış anlamadım