7 Yaşındaki çocuk için tablet tavsiyesi..

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
K'NEX al bence çocuğa:) Hemen hemen aynı fiyat :)

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
[MENTION=161422]ebuyusuf[/MENTION]

Benim kuzenime de aynı hatayı yapıp tablet aldılar.Bende onlara nasıl bir ürün tercih etmeleri konusunda yardımda bulundum.Bulunmaz olsaydım keşke.Çocuk ilk önce tablet bağımlısı olmuş , hiç başından kalkmıyor.Arada sırada bize geliyor , yemek yemesi için uyarıyorum , sofraya tabletiyle geliyor.Sebebini araştırdım biraz aldım tableti elinden baktım , FPS oyunlarını görmüş indirmiş.Böyle Counter-Strike gibi anladınız siz onu yani.Öyle agresif olmuş ki oyunda istediği olmadığı zaman tableti kafasına vuruyor yere atıyor.Ailesi ile konuştum kısıtlama yaptık.Ama işe yaramadı , öyle bir deliriyor ki , aman aman.Siz sakın almayın.

Kendi evladınız mı bilemiyorum ama , bir baba her zaman çocuğu için en iyisini ister.Benim babam elektrik-elektronikçidir ki hala öyle.Küçüklüğümden beri bana eğitim,hobi gibi şeylerde paraya acımadan destek sağladı , bilgisayar aldı koydu önüme , kanadalardan robot bile geldi.Sonuç güzel notlar , daha özel hobiler oldu.Hem ben mutluyum hem ailem.

Bence çocuğunuzu alın yanınıza , D&R sitesinde vs. dolaşın.Deney Setleri falan ne hoşuna giderse alın.Emin olun bu size daha ucuza ve daha iyiye patlayacaktır.2 Yaşından beri resim yapıyormuş , alın bir tane resim seti kurcalasın :) Bana sorarsanız ben biraz daha Fizik alanında ilgi görmesini yeğlerim.Aşağıdan bakabilirsiniz.

Hobi,Oyuncaklar, hobi, oyuncak, deney setleri, en çok satan deney setleri, 4M, brainstorm, haynese

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere 7 yaşındaki çocuk için tablet tavsiyesi lazım. Android mi yoksa windows mu almalı?
300 liraya kadar limitim var ama işimi görecek daha ucuz f/p ürünü tabletler de olabilir.
öncelikle o yaştaki çocugu tablet vermeni önermem kardeşimde o yaşta oda çok zırlıyor ama vermiyorum şimdiden alışmasın diye alırsanda en ucuz tableti al ama saglam istiyorsan fiyatı 500-600 tl den aşşa çekmemen lazım buda en az olarak 600

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
[MENTION=161422]ebuyusuf[/MENTION]

Mesaj atmamışsınız fakat ben yine de size bu setlerden ne almalısınız onları önereyim :

4M Enviro Battery/ Çevreci Pil - 3261 | 25,99TL - D&R : Hobi-Oyuncak

4M Mutfak Bilimi (Kitchen Science) 3296 | 30,49TL - D&R : Hobi-Oyuncak

Bu ikisini alırsanız , belirlediğiniz bütçenin yaklaşık 1/6'sı oluyor.Onun dışında ek olarak :

4M Kidz Labs/ Windmill Generator/ Rüzgar Jeneratörü - 3267 | 25,99TL - D&R : Hobi-Oyuncak

4M Static Science / Statik Elektrik 3354 | 30,49TL - D&R : Hobi-Oyuncak

Ve özel önerim :

4M 3D Art Pad Dinosaur 3700 | 25,99TL - D&R : Hobi-Oyuncak

Madem resim çiziyormuş , birde bunu denesin.

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@ebuyusuf

Mesaj atmamışsınız fakat ben yine de size bu setlerden ne almalısınız onları önereyim :

4M Enviro Battery/ Çevreci Pil - 3261 | 25,99TL - D&R : Hobi-Oyuncak

4M Mutfak Bilimi (Kitchen Science) 3296 | 30,49TL - D&R : Hobi-Oyuncak

Bu ikisini alırsanız , belirlediğiniz bütçenin yaklaşık 1/6'sı oluyor.Onun dışında ek olarak :

4M Kidz Labs/ Windmill Generator/ Rüzgar Jeneratörü - 3267 | 25,99TL - D&R : Hobi-Oyuncak

4M Static Science / Statik Elektrik 3354 | 30,49TL - D&R : Hobi-Oyuncak

Ve özel önerim :

4M 3D Art Pad Dinosaur 3700 | 25,99TL - D&R : Hobi-Oyuncak

Madem resim çiziyormuş , birde bunu denesin.

ilginiz için teşekkürler...

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere 7 yaşındaki çocuk için tablet tavsiyesi lazım. Android mi yoksa windows mu almalı?
300 liraya kadar limitim var ama işimi görecek daha ucuz f/p ürünü tabletler de olabilir.

Herkes 7 yaşındaki çocuk tabletle oynamamalı gibi yorumlar yapmış. Ben bu işin uzmanıyla tanıştım o bile çocuğuna oynaması için cep telefonunu veriyodu.Aramızda telefonunu oynaması için çocuğuna veya yeğenine vermeyen pek az kişi vardır. Nitekim teknoloji haytımıza girdikçe bazı durumlar kaçınılmaz oluyor.
Ben çocuğuma tablet aldım. İlk bir kaç ay oynadı. Bahçeli bir eve taşındım. Dışarıda çamur, kum, toprakla oynamasına izin veriyorum. Hatta bazen çamur adam olarak geliyor eve. :) Şimdi tabletin yüzüne bile bakmıyor. Demek ki durum çocuğa ve şartlara göre değişiyor.
Tablet tavsiyesine gelince. Biraz bütçeni aşar ama Samsung tab 4 al. Yanına birde flip cover kılıf al.(Diğer kılıflar köşeleri açık bıraktığı için korumuyor) Çünkü çocuklar minicik elleriyle tableti tutamayıp düşürüyorlar, bir kaç düşüşten sonra tablet çöp.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hocam 7 yaşındaki çocuğa ne tableti?. Çocuğu başınızdan salmaya mi çalışıyorsunuz?

Sanane kardesim ben alıyorum diyorsan git laptop al linux kur ver eline. Çocuk kod yazmaya meraklansin bir ise yarasin.

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkes 7 yaşındaki çocuk tabletle oynamamalı gibi yorumlar yapmış. Ben bu işin uzmanıyla tanıştım o bile çocuğuna oynaması için cep telefonunu veriyodu.Aramızda telefonunu oynaması için çocuğuna veya yeğenine vermeyen pek az kişi vardır. Nitekim teknoloji haytımıza girdikçe bazı durumlar kaçınılmaz oluyor.
Ben çocuğuma tablet aldım. İlk bir kaç ay oynadı. Bahçeli bir eve taşındım. Dışarıda çamur, kum, toprakla oynamasına izin veriyorum. Hatta bazen çamur adam olarak geliyor eve. :) Şimdi tabletin yüzüne bile bakmıyor. Demek ki durum çocuğa ve şartlara göre değişiyor.
Tablet tavsiyesine gelince. Biraz bütçeni aşar ama Samsung tab 4 al. Yanına birde flip cover kılıf al.(Diğer kılıflar köşeleri açık bıraktığı için korumuyor) Çünkü çocuklar minicik elleriyle tableti tutamayıp düşürüyorlar, bir kaç düşüşten sonra tablet çöp.

Aramızda telefonunu oynaması için çocuğuna vermeyen pek az kişi'den biri de benim.Ama ben vermesem nolucak amca,dayı kimde bulduysa oynuyor.Hem şimdiki çocuklar bir farklı ilk defa gördüğü bi telefonda bile büyüklerin yapamadığı ayarları yapıyor...
Ben de duydum bir arkadaştan kontrollü şekilde kullanılırsa zeka gelişimine katkı sağlayacak oyunlar var diye..
Bazı arkadaşlar zannediyor ki biz bu tableti vericez çocuğun eline kapatıcaz bir odaya yemeğini suyunu vericez devam....sizin düşündüğünüz kadar biz de düşünüyoruz elbet!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ya da şöyle bir makine ucuz tabletlerden daha iyi mi iş görür acaba?
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...inda-ciziksiz-32-gb-ipad-wifi-222295755/detay

Reaksiyon puanı
16,128
Aramızda telefonunu oynaması için çocuğuna vermeyen pek az kişi'den biri de benim.Ama ben vermesem nolucak amca,dayı kimde bulduysa oynuyor.Hem şimdiki çocuklar bir farklı ilk defa gördüğü bi telefonda bile büyüklerin yapamadığı ayarları yapıyor...
Ben de duydum bir arkadaştan kontrollü şekilde kullanılırsa zeka gelişimine katkı sağlayacak oyunlar var diye..
Bazı arkadaşlar zannediyor ki biz bu tableti vericez çocuğun eline kapatıcaz bir odaya yemeğini suyunu vericez devam....sizin düşündüğünüz kadar biz de düşünüyoruz elbet!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ya da şöyle bir makine ucuz tabletlerden daha iyi mi iş görür acaba?
Apple iPad Tablet PC Modeller Sahibinden Satılık sıfır 350 TL'ye sahibinden.com'da - 222295755
antika o bulaşma ona tab 4 al daha iyi olur.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
[MENTION=161422]ebuyusuf[/MENTION] bak benim kuzenimle verdiğim örneği okuyamamışsın.

Sen odaya kapatıp suyunu falan vermesen bile o bir süre sonra kendini kapatır.Hem google playde herşey şifresiz , tak tak bastımmı bir saniyede kartları bitirir.

Bir süre sonra sınırlamada işe yaramıyor , ağlıyor zırlıyor , kendini kilitliyor , vallahi kuzenim kendimi atıcam diye balkona bile kilitliyordu kendini şaka değil bunlar.Çocuk o aklı ermez.

Ve sen sadece çocuğuna zeka geliştirecek yönede oyun oynataleceğini sanıyorsan yanılıyorsun.Okula başlıyor , okuldaki çevre onu etkilerse o sen demeden bulur herşeyi.Ayar yapması falan sorun değil benim tavsiyem daha mantıklı cihazlar almanızda.Yazık etmeyin kardeşimize , oynamak mı istiyor telefonunuzu verin.Madem o kadar uslu :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence almayın çocuğa yazık olur büyüyünce eskiden hep evde oturup oyun oynamışım hiç anım yok der

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal kullanırım bende.