7 Yaşındaki çocuk için tablet tavsiyesi..

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere 7 yaşındaki çocuk için tablet tavsiyesi lazım. Android mi yoksa windows mu almalı?
300 liraya kadar limitim var ama işimi görecek daha ucuz f/p ürünü tabletler de olabilir.

MehmetA097

Asistan
Reaksiyon puanı
4
7 yasindaki cocuga tablet alinmaz ciksin sokakta oynasn asosyal oldunuz

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
haklı olabilirsin ama hakaret etmeye hakkın yok...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
ağzının ortasına yapıştırıp ne tableti bu yaşta demeden önce iyi birer örnek olup kitap okumayı aşılamak gerek bence.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
aynen ya biz küçükken sokaklarda bir sürü oyunlar oynardık.şimdı bakıyorum 4-5 yaşında ki çocukların elinde tabletler.elektronik manyağı oldular .mesela benim erkek kardeş sözde öğretmen 5 yaşında çocuğa tablette oyun oynamasını öğretiyor.başka şey öğretsene.güya öğretmen

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şu çocukları elektronik aletlere alıştıranlara acıyorum nasıl anne babalar diyeceğim olmayacak ama maalesef öyle. Yani analarının karnından tabletle çıkan bir nesil görmeye başlasam gram şaşırmam.

Ozzynight

Doçent
Reaksiyon puanı
12
7 yaşındaki çocuk futbol oynayıp bisiklet binip eğlenmesi gerekir teknolojiyi kötüye kullanmayın kardeşim çocuklara telefon tablet nedir ya gençliğini yaşamıyor şimdiki nesil...

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bunu alın :

Ud2IQ7qQkFamtO3IoRoEwbut6m7rFgEhWH7PZcZLCw0A233NgO2J0eAPkpguazcmXWCJKzciqr0vIDgWqeljdPTzAX98fc5sh7dGXwBOa4dRLEiLilnhRIr-wuaW1HdpOfDr4S-XdSxh7NUfCx2CIRyMpUhRtVc=w384-h384-nc

Çocukluğumdaki dn yaygın tablettir, atasıdır. Biz bunlarla büyüdük.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
İyi ki benim zamanımda henüz yoktu bu tablet mablet akıllı telefon. Akşam ezanına kadar top oynardım ne güzel günlerdi...

Bunu alın :

Ud2IQ7qQkFamtO3IoRoEwbut6m7rFgEhWH7PZcZLCw0A233NgO2J0eAPkpguazcmXWCJKzciqr0vIDgWqeljdPTzAX98fc5sh7dGXwBOa4dRLEiLilnhRIr-wuaW1HdpOfDr4S-XdSxh7NUfCx2CIRyMpUhRtVc=w384-h384-nc

Çocukluğumdaki dn yaygın tablettir, atasıdır. Biz bunlarla büyüdük.

Efsane :D

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Çocuk ağlayıp zırlıyor mu ? Ver eline tableti sussun . Bu kafayla kültür falan kalmaz popüler kültürün kölesi olup gideriz.

Tablet konusuna gelirsek , bulabildiğin en ucuz android tableti al gitsin , şu tvde gösterilenler gibi . Zaten 7 yaşındaki çocuk ne anlar iyi tabletten onu geçtim fırlatıp atıp kırar üç beş güne.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Abi 7 yaşındaki çocuğa tablet diye banyo terliği versen "al bu tablet" desen onunla da oynar. :D

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Birçok ucuz android tablete birçok oyun indirilemiyor. APK atmakla uğraşsan birçoğu usb bağlantısını desteklemiyor.. bazılarının bluetooth'u, hatta sd kart yuvaları olmadığından dolayı tablete hiçbir yolla apk atamıyorsun. Geriye (şanslıysan) tabletin interneti kalıyor -ki o da rar falan biraz sorun olabilir.
Bu uygulama mevzusu nedeniyle Asus ya da Samsung'dan başka bir marka almamanı öneririm.. bu fiyat civarında bile. Benim iki tane 5 ve 6 yaşında kuzenlerim var.. Asus tabletleri var, 1 yıl önce falan alındı. Şu yukarda yazmış olduğum tabletten: ASUS MEMOPAD ME173X HD 7 TABLET - Teknosa
Hâlen kullanıyorlar. Kırma atma falan gibi bir şey olmaz -en azından ev koşullarında.
..7 yaş okul çocuğu oluyor. Bazı şeyleri akıl eder yani (banyo terliğini (!) tabletten ayırır herhalde).

MehmetA097

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu benim yorunlari silenin yasini cok merak ediyorum

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında ben de çok emin değilim ama söz vermiş bulundum,onun için de karşı çıkanlara hak vermiyor değilim.Öte yandan ne kadar uzak tutmaya çalışsak da dijital dünyanın içine doğuyorlar...

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Ben o yaşımda pilli dandik kol saatimin saatimin ışığını karanlıkta yakınca mutlu oluyordum. Şimdiki çocukları tabletten aşağısı kesmiyor.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yukardaki tablet de iyiymiş. Fakat yanlış bilmiyorsam Windows RT 8.1 desteği kesilmiş bir sistem (sistem güncellemesi falan yok) ve uygulama mağazası her geçen gün daha da genişlemesine rağmen halen android'in gerisinde. Ve 32 GB olmasına rağmen kullanılabilir alan 15-20 GB falan. Aslında hayli hayli yeter ama.. 32 GB değil, onu söyleyeyim.
Tabletler şu nedenlerden dolayı çocuklara (ve ailelerine) büyük kolaylık:
Çevre güvensiz hale geldi. Son yıllarda kaçırılma, öldürülme vb. olmadan neredeyse hiçbir gün geçmiyor Türkiye'de. Bunun bir sonucu olarak kimse çocuğunu dışarı bırakamıyor (birlikte çıkıyorlar genelde, o da herkes bir şeyle meşgulse olmaz). Eskiden böyle bir risk yoktu, dolayısıyla sabahtan akşama kadar bisiklet de sürüyorlardı, top da oynuyorlardı, dışarı da çıkıyorlardı. Bu nedenle çocuklar evdeler ve canları sıkılıyor, haliyle yapacak bir şey arıyorlar.
Bunun çözümlerinden biri tablet. Tabi kitap okutmak ya da konuşmaya çalışmak (ya da birlikte dışarı çıkmak) gibi bazı şeyler de mümkün ama boşta birileri gerek. Eğer herkes iş yapıyor olsa kimse ilgilenemez. Bu durumda ya oyun oynasın falan diye dışarı bırakacaksın (yukardaki nedenlerden dolayı milletin bir gözü arkada kalır, rahat olmazlar) ya da tabletten oyun oynayacak (belki konuşmaktan ya da kitap okutmaktan daha kötü ama kimsenin gözü arkada kalmayacak en azından). Bu nedenlerden dolayı tablet almak, almamaktan daha iyi bir fikir olabilir.
Tabi bazıları tableti sırf mutlu olmak, hava atmak için falan alıyor ama birçoğunun amacı bu değil. Hiçbir küçük çocuk kol saati ışığıyla saatleri (ya da hatta yarım saati bile) geçiremez.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Yukardaki tablet de iyiymiş. Fakat yanlış bilmiyorsam Windows RT 8.1 desteği kesilmiş bir sistem (sistem güncellemesi falan yok) ve uygulama mağazası her geçen gün daha da genişlemesine rağmen halen android'in gerisinde. Ve 32 GB olmasına rağmen kullanılabilir alan 15-20 GB falan. Aslında hayli hayli yeter ama.. 32 GB değil, onu söyleyeyim.
Tabletler şu nedenlerden dolayı çocuklara (ve ailelerine) büyük kolaylık:
Çevre güvensiz hale geldi. Son yıllarda kaçırılma, öldürülme vb. olmadan neredeyse hiçbir gün geçmiyor Türkiye'de. Bunun bir sonucu olarak kimse çocuğunu dışarı bırakamıyor (birlikte çıkıyorlar genelde, o da herkes bir şeyle meşgulse olmaz). Eskiden böyle bir risk yoktu, dolayısıyla sabahtan akşama kadar bisiklet de sürüyorlardı, top da oynuyorlardı, dışarı da çıkıyorlardı. Bu nedenle çocuklar evdeler ve canları sıkılıyor, haliyle yapacak bir şey arıyorlar.
Bunun çözümlerinden biri tablet. Tabi kitap okutmak ya da konuşmaya çalışmak (ya da birlikte dışarı çıkmak) gibi bazı şeyler de mümkün ama boşta birileri gerek. Eğer herkes iş yapıyor olsa kimse ilgilenemez. Bu durumda ya oyun oynasın falan diye dışarı bırakacaksın (yukardaki nedenlerden dolayı milletin bir gözü arkada kalır, rahat olmazlar) ya da tabletten oyun oynayacak (belki konuşmaktan ya da kitap okutmaktan daha kötü ama kimsenin gözü arkada kalmayacak en azından). Bu nedenlerden dolayı tablet almak, almamaktan daha iyi bir fikir olabilir.
Tabi bazıları tableti sırf mutlu olmak, hava atmak için falan alıyor ama birçoğunun amacı bu değil. Hiçbir küçük çocuk kol saati ışığıyla saatleri (ya da hatta yarım saati bile) geçiremez.

Ram i işlemcisi falan bayağı bi iyi yani bence.
Modeli bile güzel.Oyunları yükler oynatır yani.
İllaki en güncel oyunları oynasın,uygulamaları kullansın diye bir kaide yok.
Çocuk nede olsa iş gördüğü kadar kullanır gerek sistemiyle gerek kalitesiyle gerekse görünüşüyle minik kardeşimizi mutlu edecektir. :)

Reaksiyon puanı
16,128
bir resim defteri ve pastel boya ver resim yapsın...

Abram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Haklı yorumlar geliyor fakat eleştirmeden arkadaşımıza yardımcı olsak faha iyi olur gibi [emoji5]

Reaksiyon puanı
16,128
tablet için 7 çok küçük zekasını kötü etkiler uzman kişilerden bilgi alın 12 yaşından önce vermeyin bence.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Her ne kadar teknoloji dünyası diyoruz herkesde var diyoruz ama evin içiyle dış dünya çok farklı .Benim kardeşimde var yaşı 10 . Çocuğun tablete bakmaktan boynu yamuldu.Bütün gün elinde , sabahtan akşama kadar , yemeği önünde elinde tablet böyle çocuk mu olur ? Tamam bizde çok büyük değiliz ama en azından oyuncaklarla oynardık .Anneannemin ayaklarının yanına kıvrılırdım sırtımı kaşırdı ovardı :) Ne güzeldi , hele birde elektrik kesilirse deymeyin keyfime geçerdim sobanın yanına sadece sobanın ışığı son bahar mevsimi hava kapalı , anneannem ile sarılıp yatardık .İnsan özlüyor o zamanları (Yaş daha 16 ama vakit çabuk geçiyor ) Keşke söz vermeseydiniz.Şu minecraft diye bir oyun var onu oynayacağına alın 3-4 tane lego istediği kadar oynasın.Neyse siz arkadaşların önerdiği Asus'u alabilirsiniz özellikleri fiyatına göre gayet iyi. [MENTION=161422]ebuyusuf[/MENTION]

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 yaşından beri resim ve boyama yapıyor...

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
tablet alacaksınız pek tavsiye etmem ama alınca güzel bir sınırlama koymanız gerekecek..

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
Adam tablet istemiş millet hep eleştiri yapmış kardeş sen git bim e gelen tabletlerden al hem çoğu oyunu kaldırıyor hemde 7 yaşındaki bir çocuk için ideal zaten kırar atar 2 gün sonra için acımasın

Reaksiyon puanı
16,128
13 veya civarı ergen ile ergen öncesi asi ruhun egemen olduğu yaşların başı...