olympuskiller
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7
savaş makineleri yazan arkadaş sen bu konuyu tamamen yanlış anlamışsın bence,3 aylık temel eğitimle savaş makinesi olunuyor demek vay be
savaş makineleri yazan arkadaş sen bu konuyu tamamen yanlış anlamışsın bence,3 aylık temel eğitimle savaş makinesi olunuyor demek vay be
bence sen benim yazdığım şeyden yanlış çıkarım yapmışsınsavaş makineleri yazan arkadaş sen bu konuyu tamamen yanlış anlamışsın bence,3 aylık temel eğitimle savaş makinesi olunuyor demek vay be
Tc askeri m*l mi senin babana durmadan cay , kahve tasisin, ayakkabisini boyasin, gazinoda servisini yapsin. analar babalarda evlatlarini ogullarini kutsal diye vatani gorev icin gonderiyor , Senin babanin ayakkabisini boyasin, gazinoda icki ikram etsin diye degil.
Ben askere gittigimde, dusmanla carpismak yerine korktugum seylerin kisa bir listesini buraya yaziyorum.
1-Yerden rutbelinin sigara izmaritlerini toplamak,
2 - rutbelilerin ayakkabisini boyamak,
3- rutbelilerin karilarinin alisveris sebetlerini tasimak ve onlara bodyguardlik etmek.
4- askeri gazino, tatil kampi gibi yerlerde garsonluk yapmak.
5- rutbelilerin karilarina ve cocuklarina devletin arabasi ile özel şöförlük yapmak.
liste daha uzar gider.
benim için bir mahsuru yok. takılsınlar kafalarına göre
bence sen benim yazdığım şeyden yanlış çıkarım yapmışsın
neyse siz takılın kafanıza göre
ama şu bi gerçek
burda üstlerin görevini yapan askerlere acıyanlar ya da bunu yanlış bulanlar
üst olurlarsa ya da üst olabilselerdi aynılarını yaptırcaklardı
"yok yok ben yaptırmazdım" diyen yalan söyler
http://forum.shiftdelete.net/begeni...nin-karisina-hizmet-vatan-gorevi-midir-3.htmlbu ülke kurtuluş savaşlarıyla , kurtarılmış asker çocuğu bir ülkedir ..bir komutanın maaşını rahatını sorgulayanlar , bir imamın maaşını ve ne yaptığını asla sorgulamazlar ...ama bilmezlerki , o minaredeki imam o asker sayesinde , ezanını okur..
bir milletvekili 9 bin lira maaş alır , ne yapar demez hiç kimse ...
göreve yeni başlamış 140.000 polis sadece sokaklarda devriye gezerek 2000 lira maaş alır kimse sorgulamaz...
asla milliyetçi bir kişiliğim yoktur , ama tsk içindeki bir iki tane kendini bilmez komutan yüzünden ordaki vatanseverleri
bu sözlerinizle incitirsiniz ...yapmayın , etmeyin ...
http://forum.shiftdelete.net/begeni...nin-karisina-hizmet-vatan-gorevi-midir-3.html
bir iki kişi olsa tamamda bu konulardan muzdarip olanlar ordunun şahsi manevisiyle ilgili eleştirmiyorlar. Ordu içindeki yanlış yapan ÜST rütbeliler ile ilgili tüm sıkıntı.
Zaten askerlik maaş için, sosyal imkanları iyi diye yapılacak iş değildir. Esas ödül "öte" tarafta alınmak üzere yapılır.
Fakat devletin hizmetinde bulunan insanları tasnif etmek birini diğerine tercih etme yanlışlığına niye düşülürki. Öğretmenin , doktorun, POLİS'in , imamın , hakimin yaptığı işi küçümseyerek askere itibar sağlanamazki,
sadece güncel örnek olsun ibret olsun diye;
1- Asteğmen Salih üner 17 yıl -onyedi yıl yuh!- sonra işcence ile adam öldürmekten AĞIRLAŞTIRILMIŞ müebbet cezası aldı,
2- İlhami Erdil'in 'Haksız Mal Edinmek'ten suçlu bularak, 2 yıl 6 ay hapis cezası ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) çıkarılmasına karar verildi
3- Ergenekon sanığı Ersöz'ü koruyan Teğmen Mustafa Can İNTİHAR etti,
intiharlar mevzusu bile tek başına ordunun kurum olarak nedar kötü durumda olduğunu ispat eder. Kişisel bilgi edinme ile sorunuz lütfen son 5 yılda orduda kaç kişi intihar etmiş kaç eğitim zayiatı olduğunu sorunuz.Açılan davaların askeri savcılıkta nasıl savsaklandığını öğrenin ve anadoluda kafasına silah dayasanız orduya laf etmeyecek ettirmeyecek insanların nasıl büyük bir hayal kırıklığı ve kızgınlık içinde olduğunu görün artık.
ergenekondan iki tane isim say bana ,,
eğitim zayiatı bir tek senin ordunda olmuyor ve bir tek senin ordunda savsaklanmıyor ..
ben ordu evinde yaptım askerliğimi hemde tam bu konu ile ilgili , gündüzleri garsondum , geceleri barmen .
emin olun çok yoğun bir askerlik süreciydi benim için ..çok yorulurdum ..aşırıda şikayet ederdim kendi kendime..
ama garnizon komutanım erlerin yanına gelip , bir isteğiniz , bir eksiğiniz varmı aslanlarım diyince ,herşey biterdi..
bayram sabahları cebimize para bile koyardı..annesini veya babasını arayamayan varsa cep telefonumu kullanabilir
derdi...ben bu adama servis yaparken , gururla yapardım. herkes birbiriyle yarışırdı , yemek tabağını komutanının masasına
götürmek için..
akşamları barda , kulaklarının yanından mermi geçmekten nerdeyse sağır olmuş , başçavuşların doğudaki maceralarını
dinlerdim ..bazen yüksek sesle siparişlerini almak zorunda kaldığım bile olurdu ..orda yaşadıklarından sus pus olmuş komutanlar..ve daha fazlası ...
sizler bir tek şeyi anlıyamamış ama vatani görevini küfür ederek tamamlamış olanlar ...anlıyamadığınız şey ,,size verilen emirler , veya size söylenen kötü sözler ,, kişiliğinize veya ismize söylenmiş değildir ..onlar üstünüzdeki üniformaya hitabendir..
bu ülke kurtuluş savaşlarıyla , kurtarılmış asker çocuğu bir ülkedir ..bir komutanın maaşını rahatını sorgulayanlar , bir imamın maaşını ve ne yaptığını asla sorgulamazlar ...ama bilmezlerki , o minaredeki imam o asker sayesinde , ezanını okur..
bir milletvekili 9 bin lira maaş alır , ne yapar demez hiç kimse ...
göreve yeni başlamış 140.000 polis sadece sokaklarda devriye gezerek 2000 lira maaş alır kimse sorgulamaz...
asla milliyetçi bir kişiliğim yoktur , ama tsk içindeki bir iki tane kendini bilmez komutan yüzünden ordaki vatanseverleri
bu sözlerinizle incitirsiniz ...yapmayın , etmeyin ...