65 bin Asker Garsonluk Yapıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan D1360
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
savaş makineleri yazan arkadaş sen bu konuyu tamamen yanlış anlamışsın bence,3 aylık temel eğitimle savaş makinesi olunuyor demek vay be

chaylak1

Doçent
Reaksiyon puanı
7
savaş makineleri yazan arkadaş sen bu konuyu tamamen yanlış anlamışsın bence,3 aylık temel eğitimle savaş makinesi olunuyor demek vay be

Öyle deme!komutanlara hizmet eden erler ayakkabı boyasıyla,paspasla,süpürgeyle adam öldürme sanatını öğrenip bir savaş makinası haline geliyor :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
bence sen benim yazdığım şeyden yanlış çıkarım yapmışsın
neyse siz takılın kafanıza göre
ama şu bi gerçek
burda üstlerin görevini yapan askerlere acıyanlar ya da bunu yanlış bulanlar
üst olurlarsa ya da üst olabilselerdi aynılarını yaptırcaklardı
"yok yok ben yaptırmazdım" diyen yalan söyler

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
benim askerlik yaptığım yer olan osmangazi ilçe jandarma komutanlığı'nda da durum böyleydi. bölükteki asker sayısı kadar sosyal tesiste de asker vardı. nöbet sıkıntısı olunca o askerlere nöbet yazılıyordu.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
savas durumu falan olsa biz gonullu gideriz zaten. ama oyle bir durum yokken niye isimi gucumu birakip ayakkabi boyamaya gideyim. sunu belirteyim diger askerlerin yemegi icin patates soyarim onda bir problem yok :) ama herkes kendi ayakkabisini kendi boyasin, kendi karisina ozel parali usak tutsun, birde sigara icip yerlere atip erlere toplayin lan demesinler.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tc askeri m*l mi senin babana durmadan cay , kahve tasisin, ayakkabisini boyasin, gazinoda servisini yapsin. analar babalarda evlatlarini ogullarini kutsal diye vatani gorev icin gonderiyor , Senin babanin ayakkabisini boyasin, gazinoda icki ikram etsin diye degil.

Ben askere gittigimde, dusmanla carpismak yerine korktugum seylerin kisa bir listesini buraya yaziyorum.
1-Yerden rutbelinin sigara izmaritlerini toplamak,
2 - rutbelilerin ayakkabisini boyamak,
3- rutbelilerin karilarinin alisveris sebetlerini tasimak ve onlara bodyguardlik etmek.
4- askeri gazino, tatil kampi gibi yerlerde garsonluk yapmak.
5- rutbelilerin karilarina ve cocuklarina devletin arabasi ile özel şöförlük yapmak.
liste daha uzar gider.

Adam gibi cevap ver OLAYI KİŞİLEŞTİRME Sen kimsin benim babam hakkında yazıyosun.. TC'nin 30 yıl her türlü zorlukta görev yapan Askeri m*l mı da seni koruyo derim bende? Askeriye artık profesyonel orduya geçti siz basına yansıyan kadarını biliyorsunuz.. Kamplar ve ordu evleride dahil çalışanların %85 i sivil memur.. Ayrıca vatan görevi kutsaldır evet ama sırf bu yüzden dağa mı çıkarıcak bi Subay Astsubay gibi eğitim mi verdirecek Bordo Bereli mi yapacak. Hadi verdi eğitimi 15 ay sonra askerlik bitince ne olucak Subay Astsubay tekrar eğitim vericek.. Herkes insan alanı olur almayanı olur.

HEM MADEM HİZMET DİYONUZ. ASKERİYE SİZEDE BU İMKANLARI SAĞLADI GİRSEYMİŞİNİZ.. SONRADA YOK ÖYLE YOK BÖYLE. KISKANÇLIK BENDE YOK NİYE ONDA VAR. MİLLETİ KIŞKIRTMAYIN.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
askeri kamp'ta daha yeni yaptım geldim askerliği. bilirsin özdere özel eğitim merkezinde. %85'i sivil memur falan değil. orada askerlerin çalışma saati günde 18 saat'e varıyordu. ancak şöyle de bir gerçek var ki. herkes aynı değil bu ülkede. yani ne bu cevap verdiğim arkadaş haksız ne de siz haksızsınız. ortada sistem olarak bir sorun var ve bu böyle forumlarda çözülmez.

ayrıca;
devlet dairesinde müdürüne,
okulda öğretmenine
özel sektörde departman sorumlusuna
futbolda antrenörüne vs..

yani hizmet hep ediyoruz. ama nedense asker olunca konu biraz karşıt taraf sesini fazlaca çıkarıyor.

ha diyebilirsiniz ki ama o saydıklarında maaş veriyorlar. burada da veriyorlar. haricen yemen, içmen, giyimin, kuşamın vs hepsini veriyor. mesleği olmayan nice gençler gelip orada öğrendikleri garsonlukla güney'de iş buluyor.
temel savunma eğitimi alıyor. kısa dönem olan bize bile verdiler ki uzun dönemlere eğitim olarak resmen işkence gibi işler yapılıyor. sivil hayatta yap deseler yapmazsınız.

bir diğer açıdan kaçınız şahit değilsiniz askere gitmeden önce zıpır,haylaz olan insanların askerde düzelmediklerine ? dediğim gibi istisnai durumlar her yerde var. ama yaşamın temeli bu birine hep hizmet ediyorsunuz.

son söz : şimdi bana gel deseler gider miyim ? hayır !

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bence sen benim yazdığım şeyden yanlış çıkarım yapmışsın
neyse siz takılın kafanıza göre
ama şu bi gerçek
burda üstlerin görevini yapan askerlere acıyanlar ya da bunu yanlış bulanlar
üst olurlarsa ya da üst olabilselerdi aynılarını yaptırcaklardı
"yok yok ben yaptırmazdım" diyen yalan söyler

mutlaka öyledir,son yazdığın cümleyle kimin nerde hangi çıkarımı yanlış yaptığını yine belli etmişsin, yalan söyler ne demktir sen nasıl böyle genellemeler yapabiliyorsun anlamıyorum ,yapamam diyen yalan söylermiş tek tek saydın mı,yoksa herkesi mi tanıyorsun ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Hakkari de askerliğimi yaptım, komutanların sinirleri hopladığında dedikleri şey hep şu olurdu, "çoluk çocuğum için bu Allahın belası yerde sürünüyorum, tayinim çıksa da kurtulsam". Anlıyacağınız kimse vatan millet sakarya diye subay olmuyor. Eğer askeriye de bedava uşaklık edilip komutana çay çorba koşturuluyorsa aynısı okullarda ve hastanelerde de yapılmalı, çünkü aralarında hiç bir fark yok.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
burda yazanlar gerçek olabilirmi?
kahramanca köpeğin dişlerini fırçalamakla ilgili bir başlıkta ki alenen verilen bir adres...eğer gerçekse vay halimize...
birde herkes aynı şartlarda 18ay yapsın diye diretiliyor...mantıken 3ay eğitimi ver yolla,gereksiz işlerle uğraştırma...

professional_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ben ordu evinde yaptım askerliğimi hemde tam bu konu ile ilgili , gündüzleri garsondum , geceleri barmen .

emin olun çok yoğun bir askerlik süreciydi benim için ..çok yorulurdum ..aşırıda şikayet ederdim kendi kendime..
ama garnizon komutanım erlerin yanına gelip , bir isteğiniz , bir eksiğiniz varmı aslanlarım diyince ,herşey biterdi..
bayram sabahları cebimize para bile koyardı..annesini veya babasını arayamayan varsa cep telefonumu kullanabilir
derdi...ben bu adama servis yaparken , gururla yapardım. herkes birbiriyle yarışırdı , yemek tabağını komutanının masasına
götürmek için..

akşamları barda , kulaklarının yanından mermi geçmekten nerdeyse sağır olmuş , başçavuşların doğudaki maceralarını
dinlerdim ..bazen yüksek sesle siparişlerini almak zorunda kaldığım bile olurdu ..orda yaşadıklarından sus pus olmuş komutanlar..ve daha fazlası ...

sizler bir tek şeyi anlıyamamış ama vatani görevini küfür ederek tamamlamış olanlar ...anlıyamadığınız şey ,,size verilen emirler , veya size söylenen kötü sözler ,, kişiliğinize veya ismize söylenmiş değildir ..onlar üstünüzdeki üniformaya hitabendir..

bu ülke kurtuluş savaşlarıyla , kurtarılmış asker çocuğu bir ülkedir ..bir komutanın maaşını rahatını sorgulayanlar , bir imamın maaşını ve ne yaptığını asla sorgulamazlar ...ama bilmezlerki , o minaredeki imam o asker sayesinde , ezanını okur..

bir milletvekili 9 bin lira maaş alır , ne yapar demez hiç kimse ...

göreve yeni başlamış 140.000 polis sadece sokaklarda devriye gezerek 2000 lira maaş alır kimse sorgulamaz...

asla milliyetçi bir kişiliğim yoktur , ama tsk içindeki bir iki tane kendini bilmez komutan yüzünden ordaki vatanseverleri
bu sözlerinizle incitirsiniz ...yapmayın , etmeyin ...

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bu ülke kurtuluş savaşlarıyla , kurtarılmış asker çocuğu bir ülkedir ..bir komutanın maaşını rahatını sorgulayanlar , bir imamın maaşını ve ne yaptığını asla sorgulamazlar ...ama bilmezlerki , o minaredeki imam o asker sayesinde , ezanını okur..

göreve yeni başlamış 140.000 polis sadece sokaklarda devriye gezerek 2000 lira maaş alır kimse sorgulamaz...

asla milliyetçi bir kişiliğim yoktur , ama tsk içindeki bir iki tane kendini bilmez komutan yüzünden ordaki vatanseverleri
http://forum.shiftdelete.net/begeni...nin-karisina-hizmet-vatan-gorevi-midir-3.html
bir iki kişi olsa tamamda bu konulardan muzdarip olanlar ordunun şahsi manevisiyle ilgili eleştirmiyorlar. Ordu içindeki yanlış yapan ÜST rütbeliler ile ilgili tüm sıkıntı.
Zaten askerlik maaş için, sosyal imkanları iyi diye yapılacak iş değildir. Esas ödül "öte" tarafta alınmak üzere yapılır.
Fakat devletin hizmetinde bulunan insanları tasnif etmek birini diğerine tercih etme yanlışlığına niye düşülürki. Öğretmenin , doktorun, POLİS'in , imamın , hakimin yaptığı işi küçümseyerek askere itibar sağlanamazki,
sadece güncel örnek olsun ibret olsun diye;
1- Asteğmen Salih üner 17 yıl -onyedi yıl yuh!- sonra işcence ile adam öldürmekten AĞIRLAŞTIRILMIŞ müebbet cezası aldı,
2- İlhami Erdil'in 'Haksız Mal Edinmek'ten suçlu bularak, 2 yıl 6 ay hapis cezası ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) çıkarılmasına karar verildi
3- Ergenekon sanığı Ersöz'ü koruyan Teğmen Mustafa Can İNTİHAR etti,
intiharlar mevzusu bile tek başına ordunun kurum olarak nedar kötü durumda olduğunu ispat eder. Kişisel bilgi edinme ile sorunuz lütfen son 5 yılda orduda kaç kişi intihar etmiş kaç eğitim zayiatı olduğunu sorunuz.Açılan davaların askeri savcılıkta nasıl savsaklandığını öğrenin ve anadoluda kafasına silah dayasanız orduya laf etmeyecek ettirmeyecek insanların nasıl büyük bir hayal kırıklığı ve kızgınlık içinde olduğunu görün artık.

saolbakalım

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yok kardeşim kim ne derse desin kimse gidipde rütbelinin kölesi olmak zorunda değil. Askere gdicek adam asker olcam diye sevinr gider askere üstüne rütbelinin karısının köpeği zimmetlenir. Tatilmi yapıcaksın zaten devlet ücretli izin veriyor git yap. Nedir yani herşyini devlete bağlamak. Askeriyenin bu ülkenin sırtında nasıl bir kambur olduğunu (maddi açıdan) herkes ii biliyor. Subayların sürdüğü keyfi krallar sürmüyordur. Adamların herşeyi özel herşeyi ayrıcalıklı. Adam burdan bir çıkıyor örnek tatilemi gidicek sadce bavulunu hazırlıyor yer derdi yok zaten en güzel yerlerde lojmanlar hazır. Gönüllü askerlerden köleleri hazır. Bu sistemin yıkılması lazım. Ama herkes böyle düşünemiyor. Ben askerdeyken mecburmuydum bir subayın bana " lan asker gel şu botlarımı boya hemen" demesi karşılığında benimde "has.... len git bilmem kime boyat" dememden sonra gelişen olaylar sürecinde sinirlerimn iyice yıpranıp sağa sola saldırmakdan 5 kere diyarbakır askeri hastanesi psikiyatri servisine gidip son gidişimde tek hücrede 18 gün yatmak zorunda kaldım.Sözde tedavi. Halbuki benim değil onların tedaviye ihtiyacı vardı.Ve neler yaşadım o 18 günde bir ben bilirim. Ve neler neler en sonunda rapor verdiler silahsız nöbet, koğuş nöbeti dahil herşey yasaktı. Bütün bunlar nie oldu bir tane subayın rütbelinin kendi egosunu tatmin etme isteği.
Mardin / Nusaybin 1. hudut taburu

professional_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
http://forum.shiftdelete.net/begeni...nin-karisina-hizmet-vatan-gorevi-midir-3.html
bir iki kişi olsa tamamda bu konulardan muzdarip olanlar ordunun şahsi manevisiyle ilgili eleştirmiyorlar. Ordu içindeki yanlış yapan ÜST rütbeliler ile ilgili tüm sıkıntı.
Zaten askerlik maaş için, sosyal imkanları iyi diye yapılacak iş değildir. Esas ödül "öte" tarafta alınmak üzere yapılır.
Fakat devletin hizmetinde bulunan insanları tasnif etmek birini diğerine tercih etme yanlışlığına niye düşülürki. Öğretmenin , doktorun, POLİS'in , imamın , hakimin yaptığı işi küçümseyerek askere itibar sağlanamazki,
sadece güncel örnek olsun ibret olsun diye;
1- Asteğmen Salih üner 17 yıl -onyedi yıl yuh!- sonra işcence ile adam öldürmekten AĞIRLAŞTIRILMIŞ müebbet cezası aldı,
2- İlhami Erdil'in 'Haksız Mal Edinmek'ten suçlu bularak, 2 yıl 6 ay hapis cezası ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) çıkarılmasına karar verildi
3- Ergenekon sanığı Ersöz'ü koruyan Teğmen Mustafa Can İNTİHAR etti,
intiharlar mevzusu bile tek başına ordunun kurum olarak nedar kötü durumda olduğunu ispat eder. Kişisel bilgi edinme ile sorunuz lütfen son 5 yılda orduda kaç kişi intihar etmiş kaç eğitim zayiatı olduğunu sorunuz.Açılan davaların askeri savcılıkta nasıl savsaklandığını öğrenin ve anadoluda kafasına silah dayasanız orduya laf etmeyecek ettirmeyecek insanların nasıl büyük bir hayal kırıklığı ve kızgınlık içinde olduğunu görün artık.

ergenekondan iki tane isim say bana ,, hüküm giymiş olsun ama :)) hüküm giymiş bir sanık yok ,,sadece içerde bir sürü gerekçeyle tutulan insanlar var ... onlarda yavaş yavaş bırakılıyor ...

salih üner , ilhami erdil ,, benim yazımda yazdığım gibi '' iki üç tane kendini bilmez'' tabirine uygun kişiler dir...

ben hiç bir kuruma içindeki bir iki tane şerefsiz yüzünden senin baktığın gözle bakmam ..

özellikle TSK gibi bir kuruma hiç bakmam..

o intiharların nedeni bazı vatandaşlarının iktidarın oyunlarına inanıp ,orduyu küçük düşürücü şekilde görmesindendir..eğitim zayiatı bir tek senin ordunda olmuyor ve bir tek senin ordunda savsaklanmıyor ..

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ergenekondan iki tane isim say bana ,,

eğitim zayiatı bir tek senin ordunda olmuyor ve bir tek senin ordunda savsaklanmıyor ..

ergenekondan olmadı ama "bir kaç" kişiye örenk (28-10-2010) taze
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen ve askerlere yönelik 'şantaj ve askerî casusluk' soruşturması kapsamında İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 13 muvazzaf subaydan 9'u tutuklandı.

eğitim zaiyatı başka ordularda da oluyor diye normal görmek :unsure:
ki kastettiğimiz "gerçek" eğitim zaiyatı olsa sineye çekeriz ama intihar ve eğitim zaiyatı ersözün damadı gibi ŞAİBELİ olması bizi derinden yaralıyor, ve gözbebeğimiz bu kurum olayları örbas ederek askerlik şerefine yakışmayacak şekilde davranıyor.
Örnekler o kadar çok ki. Eline el bombası verilen asker, kendi mayınımızla ölenler...Andıkça içim kararrıyor, neyseki şerefli ve cesur subaylarımızın varlığı en büyük tesellimiz..

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
eger sen peygamber ocagini dinsiz kitapsiz birligi haline cevrtititsen olacagi bu garsonlukta yaparlar avratlikta ,askerde su temel anlayis vardir Allah izne gitti peygamberde hic ugramaz ,bu anlayisi icinde bulunduran laik sizdemi lanetliyorum

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
ben ordu evinde yaptım askerliğimi hemde tam bu konu ile ilgili , gündüzleri garsondum , geceleri barmen .

emin olun çok yoğun bir askerlik süreciydi benim için ..çok yorulurdum ..aşırıda şikayet ederdim kendi kendime..
ama garnizon komutanım erlerin yanına gelip , bir isteğiniz , bir eksiğiniz varmı aslanlarım diyince ,herşey biterdi..
bayram sabahları cebimize para bile koyardı..annesini veya babasını arayamayan varsa cep telefonumu kullanabilir
derdi...ben bu adama servis yaparken , gururla yapardım. herkes birbiriyle yarışırdı , yemek tabağını komutanının masasına
götürmek için..

akşamları barda , kulaklarının yanından mermi geçmekten nerdeyse sağır olmuş , başçavuşların doğudaki maceralarını
dinlerdim ..bazen yüksek sesle siparişlerini almak zorunda kaldığım bile olurdu ..orda yaşadıklarından sus pus olmuş komutanlar..ve daha fazlası ...

sizler bir tek şeyi anlıyamamış ama vatani görevini küfür ederek tamamlamış olanlar ...anlıyamadığınız şey ,,size verilen emirler , veya size söylenen kötü sözler ,, kişiliğinize veya ismize söylenmiş değildir ..onlar üstünüzdeki üniformaya hitabendir..

Agzindan opuyorum kardesimi. su badem biyik sikma bas gurubuna bu cevap yeterdi helal olsun

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben daha yapımı biteli 1 gün olan bir duvarı başka bir komutanın hoşuna gitmedi diye yıktırdığınıda bilirm türkiye'de askeriye ye giden para haybeye.. sözde ülkenin güvenliği için var ben olmasın demiyorum ama remixes arkadaşın dediği gibi süngü vs.. eğitim veriliyor adamlar bizi lazer silahıyla vuracaklar biz hala....

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar birde herkezin gittiği yer ve gittiği yerdeki konumu bir değil o yüzdenden çekmeyen bilemiyo ben acemiliğimi burdurda yaptım oldukça düzenli ve adaletli bi yerdi usta birliğim kıbrıs kırklara çıktıki gittiğim yer sürgün edilen rütbelilerin olduğu bi yerdi ve
biz ilk giden tertipler ve daha sonradan gelenler belki inanması güç ama bir ay tuvalet çukurunun içinde bildiğiniz insan b**unun içinde yaşadık o tuvalet çukurunu boşaltabilecek her türlü imkan ve rahatlıkları varken egolarını tatmin edebilmek için (güya yeni gelen tertibi terbiye ediyolarmış) bir ay tuvalet çukurunun içinde ellerimizle kovalarla bok çıkardık hemde gecenin 2lerine üçlerine kadar
bir çoğu yaşadımı bilmem ama bizim her sabah sporunda günlük işkence hareketlerimiz vardı o sabah işkencelerinde kaç kere kalbi durma noktasına geleni bayılanı bilirim sabıkası büyük
bi sürgün astsubay vardı adam her iştimada gözümüzün önünde beylik silahına mermisi doldurur üstümüze çevirip kime sıkıyım diye bağırırdı
20 yaşında bi astsubay çavuşumuz vardı dolapta kenara kola ayırmı ben içeceğim diye sonuçta kolaların hepsi aynı ve bundanda haberi olmayan tabildotçu o kolayı başka bi astsubaya vermiş bunu duyan o genç ast subay çocuğu kaptığı gibi başını yerdeki betona vuruyor ardından tekmeliyor yerde sonuç çocuğun kafa tası çatladı ve dizinde menüsküs oluştu bunun üzerine yüz başı bizi gazinoda toplayıp tehdit etti bu olaydan kimsenin haberi olmayacak diye ve çocuğuda tehdit edip gün ısıya bakarken çatıdan düştüm dedirttiler
ben bölüğün hiç tam olduğunu bilmem yarıya yakını hep hapisanedeydi
kademecileri hiç uyutmadan nöbet hariç aylarca günde 20-22 saat çalıştırdıklarını bilirim kaçının nöbetlerde kramp girdiğine uyuya kaldı diye cezalar yediğine şahidim
alayın askerler için gönderdiği erzakları askerin gözü önünde aralarında bölüşüp evlerine götürürlerdi ve biz askeriyediki herşeyi ailemizin bize gönderdiği paralarla karşılardık

arkadaşlar bide bu ülkenin azınlıkta ama böyle sürgün yerleri var ben kaç babanın can havliyle oğlunun teskeresinden sonra yıkıldığını ve bizzat gelerek askeriyeye saldırdığını bilirim telefonları araya adam sokanları saymıyorum bile

metin06ank

Asistan
Reaksiyon puanı
1
fark ettiyseniz son 3,5 yıldır milleti tsk ya karşı ayaklandırma çabası var :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
farkındayız, ama bir zahmet ayaklanılsın artık.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Daha fazla tartışıp, kurumları karalayarak birbirimizi kırmayalım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...