64 bit win 7 ile ilgili bir takım sorunlar cevap bekliyorlar

asdf34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar, konu doğru yerde değilse pardon diyerek devam ediyorum

Hp Pavillion dv-6 1233et dizüstü bilgisayarda vista 32 bit home premium default olarak satın almıştım. şu anda win 7 ultimate 32 bit edition kullanıyorum yaklaşık altı aydır. 4 gb ram imkanlarından yararlanmak adına 64 bit win 7 sürümüne geçmek istiyorum. işlemcim bunu desteklediğini söylüyor bakınız:
142.jpg

bende dedimki bir virtualbox kurayım orada bunu bir deneyeyim bu işleme destek varmıymış göreyim dedim. son sürüm oracle v.box indirdim gerekli şekilde bi sunucu ekledim açıp kurulum için dosyaları yüklüyor fakat sonraki adımda bana şu uyarıyı veriyor:
150.jpg

işin kötü tarafı şu ki, bu uyarıyı görünce acaba 32 bit host üzerinde 64 bit vbox kurulmaz mı yoksa diyerek direkt bilgisayara başlangıçtan boot etmeyi denedim ve benzer bir uyarı aldım. ama orada 64 bit uyumsuz demiyordu.

şimdi sorularım şöyle,
benim pc üzerinde 64 bit win 7 kurulurmu
32 bit host üzerinde 64 bit vbox kurulurmu

ek bilgi: bir hafta kadar önce default olarak vista 64 bit bir bilgisayara aynı win 7 64 bit dvdsi ile temiz kurulum yaptım
ek bilgi 2: benim bilgisayarın 64 bit win 7 sürücüleri hp sitesinde bulunmaktadır

Şimdiden teşekkür ederim:):cool:

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
32 daha iyiymiş. :D Bak 64'ü sorunlu olanlar var. :D

fiprovet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
32 bit te 4 gb ram kullanman bile büyük başarı :) 64 bitlik makinama 32 bitlik win 7 yüklediğimde 4 gb olan rami görüyor ama 2gb kullanıyordu :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
1- Normal şartlarda kurabilmen lazım 64 bit destekli dediğine göre
2- Ben 32 üstüne 64 vbox kuramazsın diye biliyorum

Pek de güzel cevaplar olmadı ama :)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Normal boottan format atmaya çalıştığında nasıl bir hata alıyorsun ?

cagatay.vural

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lafın özü.. makinene 64 biti hertürlü kurabilirsin. destekler.

asdf34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevaplar için başta teşekkür ederim,
tam olarak 4 gb ram kullanamıyorum 3.25 gb şu anda, orada görülmemiş

yanımda şu anda 64 bit dvd 'si yok malesef, o sebeple resim yükleyemedim ama onu da en kısa zamanda yaparım, sanırım benim pc ile ilgili sorunun biraz daha derinlere inmesi gerekiyor, bazı yerlerde bu gibi sorun için ide/sata dönüşümü biostan yapılmalı ya da biostan 64 bit enable yapılmalı gibi şeyler okudum ama benim biosumda böyle bi seçenek yokki o nasıl olacak peki, bilgisi olan var mı acaba

ikinci olarak bazıları kurulum için 64 bit sürücüleri alması gerek o sebepten internete bağlı olman gerek diyor bana çok saçma geldi, bu arada bir arkadaşıma da 64 bit işletim sistemini kurmaya çalıştık, şartlar benimki ile aynıydı onda da aynı hata ile kurulum kesildi, bu hatanın bi çözümünü bulamadık açıkçası:huh:, SDN ailesi bilir diye düşündük :thumbup1:

---------- Post added at 02:36 ---------- Previous post was at 02:35 ----------

bir de bazıları format atmadan once bootmgr sistem dosyasını silin gibi şeyler söylüyor, bunun ne gibi bir etkinliği olabilir ki hele de cd den ön yükleme yapıyorsan -_-