6. sınıfa giden her öğrenciye ücretsiz laptop!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yılsonuna kadar 26 bin 587 öğrenciye bilgisayar dağıtacak. Türkiye'de bir ilk olan projenin ilk dizüstü bilgisayarları geldi.

825120091206012623167.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Birebir Öğrenme Projesi' kapsamında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine toplam 26 bin 587 dizüstü bilgisayar dağıtacak. Bilgisayarların bir bölümü Türkiye'ye geldi. Birkaç gün içinde tamamımın gelmesi beklenen bilgisayarlar, teslim alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek, oradan da öğrencilere ulaştırılacak.

Türkiye'de benzeri bulunmayan proje, sadece bul yıl ile sınırlı kalmayacak ve sonraki yıllarda da devam edecek. Büyükşehir Belediyesi, bilgisayarları her yıl eğitim öğretim yılının başında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine dağıtacak. Çocuklar çağın vazgeçilmezi teknolojiyi kullanarak bilgiye daha kısa sürede ulaşıp, kendilerini geliştirip, ilköğretim, lise ve üniversite sıralarında girecekleri sınavlarda kentin eğitim çıtasını yükseltecek.

TAYVAN'DA İMAL EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi'nin 26 bin 587 dizüstü bilgisayar ihalesini kazanan Exper firması, bilgisayarları Tayvan'da üretti. Kablosuz internet erişimine açık bilgisayarlar bir yıl garantili olacak. Türkçe Q klavyeli ve webcam sistemine sahip olan bilgisayarlar özel çantaları içinde çocuklara teslim edilecek.

Öte yandan, belediyenin 'Birebir Öğrenme Projesi' ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Türkiye de bir ilk olan ve henüz bir benzeri bulunmayan bu proje, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 'Bilişim 09' adlı yarışmaya 'Yerel Yönetim Uygulamaları' dalında aday gösterildi ve halkın oylarıyla birinci seçildi.

KAYNAK

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
güzel uygulama da inşallah faydalı olur :) teknolojiden adam akıllı faydalanmasını bilmeyen bir ülkeyiz

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu tür uygulamaların artması dileğiyle...

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Güzel bir gelişme ama işin diğer taraflarını da kurcalamak gerekmez mi acaba?
En önemli faktör olarak öğretmenler var,
- öğretmenlerin kaç tanesinin bilgisayarı var? (çalışmalar çok iç açıcı değil, yaş artttıkkça sahiplik oranı düşüyor.)
- Bilgisayarı olanların kaç tanesi bilgisayar !kullanmayı! biliyor? (Cevap çok acı...)
- Bilgisayar kullanmayı bilmeyen insanlardan içerik geliştirmelerini beklemek ne kada mantıklı? (yorumsuz)
- Geliştirilen içeriklerin kalitesi ve kullanıma dahil edilmesi nasıl sağlanacak?
-...

daha da uzatabilirim bu listeyi...

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İlimize hayırlı olması dileğiyle, ÇALIŞINCA OLUYOR diyorum.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
bilgisayar dünyasında bir günde demode olunabiliyor
bu bilgisayareların özellikleri nedir ihtiyaca cevap verirmi hangi özelliklerinden exper tercih edilmiştir bu soruların cevaplanması lazımdır

gretna989

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hani bana :angry: Kardeşim falan da yokki 6. sınıfa giden :hammer:

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Güzel bir uygulama olmuş ama öğrenciye verilen bilgisayarda kameranın ne işi var :D

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
neye göre belirliceler adamın yemeye ekmeği olmuyo evine interneti nasıll bağlatıcakta ödicek hem türkiyede eminimki bazı uzun eller alır satarlar onları hiç şüpheniz olmasın
bu ülkede sadece bukadarmı 6. sınıf öğrencisi varmış bunun finasmanı ço agır olur siz millete laptop dağıtacağınıza adam gibi bi sistem yapın her sene değişen bir öss ye dur diyebilirsiniz mesela yada daha çok ünv. yapıp sınav denen saçmalığı kaldırabilirsiniz ama nerdeee kim bilir kimlerin ekmeğine yağ sürmekle meşgulsünüzdür

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ihaleyi kim kazanmış acaba...

ayrıca umarım pclerede pardus yüklüdür. devletin eliyle microsofta milyarca tl verilmesi ihanettir...

la çok pis linux taraftarı olacam gibi :D

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
ihaleyi kim kazanmış acaba...

ayrıca umarım pclerede pardus yüklüdür. devletin eliyle microsofta milyarca tl verilmesi ihanettir...

la çok pis linux taraftarı olacam gibi :D

exper kazanmış tayvanda üretilip gelicekmiş ve tabkide windows olucak

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
neye göre belirliceler adamın yemeye ekmeği olmuyo evine interneti nasıll bağlatıcakta ödicek hem türkiyede eminimki bazı uzun eller alır satarlar onları hiç şüpheniz olmasın
bu ülkede sadece bukadarmı 6. sınıf öğrencisi varmış bunun finasmanı ço agır olur siz millete laptop dağıtacağınıza adam gibi bi sistem yapın her sene değişen bir öss ye dur diyebilirsiniz mesela yada daha çok ünv. yapıp sınav denen saçmalığı kaldırabilirsiniz ama nerdeee kim bilir kimlerin ekmeğine yağ sürmekle meşgulsünüzdür
yani kardeşimiz demişki ayranı yok içmeye
tahtıravanla gider ...maya

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
İnanamıyorum ya daha benim bile laptopum olmadı :D

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Faydalı çalışma olduğunu düşünüyorum. umarım öğrenciler oyun oynamaktan başka işler içinde kullanırlar

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Laptoplamı gidip gelicek çocuklar okula,çantalarını zor taşıyolar,hadi gidip geldiler,evde ders çalışmalarına engel olmazmı,millet okul zamanı evinde bilg.kaldırıyo çocuğun aklı kalmasın diye,5 yaşında bilg.açıp kapatmaya başlıyo çocuklar.Hadi ders çalışmak için kullanacak, internete vs girecek varmı her evde internet?6.sınıfa giden çocuğun eline laptop verene kadar,adam gibi sınıflar oluşturup masa üstü bilg.doldursalar.Doğru düzgün bilg. eğitimi verseler.Yarı fiyatına bitirirlerdi işi,sonra laptop'un arıza,bakım vs.maliyetlerinin altından kalkmak daha zor olmazmı. A demeden Z'ye geçmiş bunlar.Üniversitede 1 bilg.iki arkadaş çalıştık biz.ordan başlasınlar.İnşallah fatura velilerin başına patlamaz sonra.Bu yıl okula başlayan bi yakınımın çocuğunun sınıfına akıllı tahta alınacakmış kişi başına istedikleri para ne kadar tahmin edin? 300 tl:)Evet tam 300 tl.ve herkes verdi bu parayı maalesef.vermeyen çocukları ayrı sınıfa toplayacaklarmış yoksa.Neyse hayırlısı olsun.Para bol.

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bence güzel uygulama olmuş fakat bunu biraz ilerletmeliler.Sadece 6. sınıf değil mesela liselerede olsun.Hatta bu sene lise 2 lere dağıtmaya başlansın :D :P Yanlız Pardus isterim Widows olmaz ! :lol:

Bilgisayar okuyoruz hani bize laptop :( :D :D

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence güzel uygulama olmuş fakat bunu biraz ilerletmeliler.Sadece 6. sınıf değil mesela liselerede olsun.Hatta bu sene lise 2 lere dağıtmaya başlansın :D :P Yanlız Pardus isterim Widows olmaz ! :lol:

Bilgisayar okuyoruz hani bize laptop :( :D :D

evet lise 2 bilişim bölümü öğrencileri olarak bizlerde laptop istiyoruz :D

hatta sistemide biz belirlesek hiç fena olmaz :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:crying:ben izmitte emek dayanışmasında okuyorum 2013 yılında bize leptop verilmedi