5800 mx kullanıcıları içeri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan temp512
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

temp512

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 2 saat önce satın aldım 500 lira 12 taksit birşey danışmak istıyorum içindekı pılde bıraz şarj vardı suan bıttı sarja taktım 16 saat beklemem gerekiyormu ??

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Beklersen daha uzun ömürlü olur bataryası, sadece ilk şarjı değil ilk 3 şarjı uzun yaparsan dahada iyi olur.

temp512

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu süre zarfında telefonu kullanmamda bı sakınca olurmu ?? muzık dınlemek gıbı

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Gidipte şarjda tuttugun saat boyunca oynarsan olur tabi ama 2-3 saatle hiç bişey olmaz.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
İlk 3 4 şarjda uzun süre şarj yapıp bataryayı tamamen boşaltman da yararlı olabilir bence.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Uzun süre şarjda tutma durumu eskide kaldı diye duymuştum.Eskisi gibi nikel kadmiyum piller kullanılmıyor.Eski pillerde tam kapasite için 12-16 saat şarjda tutun derlerdi ama şimdiki pillerde böyle bir durum yok.Li-ion piller için uzun süre şarjda bırakmanın hiçbir anlamı yok.16 saat tutma yani.Pilin tam kapasite çalışması için bataryanın tamamen bitmesini bekleyip öyle şarja takman lazım.Bunu ilk zamanlar 7-8 defa uygula o zaman düzene biner.

temp512

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzun süre şarjda tutma durumu eskide kaldı diye duymuştum.Eskisi gibi nikel kadmiyum piller kullanılmıyor.Eski pillerde tam kapasite için 12-16 saat şarjda tutun derlerdi ama şimdiki pillerde böyle bir durum yok.Li-ion piller için uzun süre şarjda bırakmanın hiçbir anlamı yok.16 saat tutma yani.Pilin tam kapasite çalışması için bataryanın tamamen bitmesini bekleyip öyle şarja takman lazım.Bunu ilk zamanlar 7-8 defa uygula o zaman düzene biner.
verdiğin bilgi için tşkler hiç duymamıştım öğrenmiş oldum

---------- saat 21:33 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:27 eklenmişti ----------

peki ilk şarj kaç saat olmalı 2 saat yeterlimi ???

---------- saat 21:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:33 eklenmişti ----------

peki ilk şarj kaç saat olmalı 2 saat yeterlimi ???

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
İlk şarj 2.5 saat sürebilir.. Batarya dolunca çıkart istiyorsan, ufuk179'un yazdığı bana da mantıklı geldi.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
İlk şarj için belli bir saat verilemez.Pil ne zaman dolarsa o zaman şarjdan çıkar,dediğim gibi pil dolduktan sonra şarjda bırakmanın hiçbir yararı yok.Hatta bir yerde zararı var diyede duymuştum.Tabi bu bilgi doğrumu bilmiyorum ama yararı olmadığı kesin.

Birde ilerleyen zamanlarda ayda 1 kere falan pili tamamen boşaltıp tamamen şarj etmekte pili koruduğu söyleniyor.APPLE iPhone için böyle birşey söylemişti sanırım.Ama sürekli pili tamamen bitirip şarja takma.Az da olsa şarjı olsun öyle tak.Li-ion pillerin kullanımı böyle.İlk zamanlar artık ne kadar yaparsan bazıları 6-7 diyor bazıları 3-4 diyor.Ben telefonu ilk aldığımda 5 kere telefonun şarjını tamamen boşaltıp tekrar şarj etmiştim.Sonrakilerde artık tamamen boşaltma gibi birşey yapmamıştım.Birde ayda 1 kere pili tamamen boşaltıp şarj ediyorum.1,5 senedir kullanıyorum ve şarjım 4 gün gidiyor.Normal bir kullanımla.

temp512

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle araştırma yaptım zaten ufuk179 haklı lion pillerde böle bişey yokmuş max 4saat şark suresu varmıs falan fılan hepınız tşkelr arakdaslar ben telefonumun yanına gıdıyorum özlem gıdereyım bıraz