5580 TL Masaüstü Bilgisayar Toplama

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hayır ramin konumuyla ilgili görüntünün gelmesini engelleyecek bir durum olamaz. Ram slotları tek yerden sabitleniyor artık genelde ekran kartında olduğu gibi.

İşlemci üstüne macun sıkmamıştım. O konuda sorun çıkartmaya sebebiyet verir mi?

Birde anakartın kısadevre yapmasın diye bir vida falan mı takmak gerekiyor. Bir yerde okudum. Çok saçma geldi de bir sorayım dedim. :)

tonystark1905

Asistan
Reaksiyon puanı
6

Birde anakartın kısadevre yapmasın diye bir vida falan mı takmak gerekiyor. Bir yerde okudum. Çok saçma geldi de bir sorayım dedim. :)
Tabiki macun sıkmaman sorun yaratır. İşlemcinin ısınmasını önlüyor o

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68

Onu biliyorum. Cahil gibi sormuşum da. Benim sorduğum açılışı engeller mi ilk seferde görüntü vermemesine engel olur mu manasında sormuştum. :)
Yeteri kadar soğutamazsa zaten sistem otomatik kapanır.

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartını cıkartınca onboard ekran kartı görüntü verdi. Ssd için dvd kurmak gerekiyormuş. Kurulum sırasında dvd görüp ilerleyemedim. Baska bir hddyi bagladım. İçinde işletm sistemi vardı actım. Dvd room usb var. Usb içinde driverlar var. Ancak usb portların hiçbiri flash ve dvd acmıyor ancak klavye mouse calıştırıyor. Bu nasıl bir iş ben pek anlamadım butun pprtlarda denedim anakartın.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Ekran kartını cıkartınca onboard ekran kartı görüntü verdi. Ssd için dvd kurmak gerekiyormuş. Kurulum sırasında dvd görüp ilerleyemedim. Baska bir hddyi bagladım. İçinde işletm sistemi vardı actım. Dvd room usb var. Usb içinde driverlar var. Ancak usb portların hiçbiri flash ve dvd acmıyor ancak klavye mouse calıştırıyor. Bu nasıl bir iş ben pek anlamadım butun pprtlarda denedim anakartın.

işletim sistemi kurman lazım driverlerı kurman için. SSD için dvd kurmak gerekiyormuş derken tam anlamadım. Önce windows kurmalısın .

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
işletim sistemi kurman lazım driverlerı kurman için. SSD için dvd kurmak gerekiyormuş derken tam anlamadım. Önce windows kurmalısın .

http://siberblog.org/index.php/solid-state-disks-sdli-makineye-windows-kurulumu/

Format at dediğimde 10 adımdaki ekrana geliyor ssd de. Normal hdd de var. İşletim sistemi var içinde. Onunla windowsu açtım. Orada da normal usb disk ile usb dvd okuyucuyu tanımadı. İlla sata dvdroom ile mi takıp okutmak lazım?

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şunu da belirteyim usb dvdroomu format atarken okudu sonra kurulu windowsu acınca tanımadı. Belkide işletim sistemi onceki makinenin driverlarından dolayı sorun cıkartıyordur.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Şunu da belirteyim usb dvdroomu format atarken okudu sonra kurulu windowsu acınca tanımadı. Belkide işletim sistemi onceki makinenin driverlarından dolayı sorun cıkartıyordur.
Format atacağın usb disk ya da dvd okuyucuya öncelik veriyor musun bios tan.

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Format atacağın usb disk ya da dvd okuyucuya öncelik veriyor musun bios tan.

Evet zaten ön bilgileri yükleniyor. Windows türköe seciyorum. Windows yükle dedikten sonra yüklenecek yeri secin diyor. Sebebi de ssd dvdsini tanıtmak onu göstermek gerekiyormuş. Attığım linkte öyle yazdığından o dvdyi de okutup ilerletemediğimden diğer diski açıp alternatif çözümlere gideyim dedim. Orada da flashdisk ve usb dvdleri tanımadı.

Son düzenleme:

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Evet zaten ön bilgileri yükleniyor. Windows türköe seciyorum. Windows yükle dedikten sonra yüklenecek yeri secin diyor. Sebwbi de ssd dvdsini tanıtmak onu gostermek gerekiyormuş. Attığım linkte öyle yazdığından o dvdyi de okutup ilerletemediğimden diğer diski acıp alternatif çözümlere gideyim dedim. Orda da flashdisk ve usb dvdleri tanımadı.
SSD nin sürücülerini Flash belleğe atıp kurulumdayke ordan gösteremez misin?

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
SSD nin sürücülerini Flash belleğe atıp kurulumdayke ordan gösteremez misin?

Amacımda oydu zaten diğer hddyi takarken linkte öyle anlatıyordu. Laptop götürüp onun dvdden usbye atmaya çalışacağım artık. Ordan da yedirtebilirsem sisteme ssd kurup sistemi tanıtmayı planlıyorum.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
SSD
Amacımda oydu zaten diğer hddyi takarken linkte öyle anlatıyordu. Laptop götürüp onun dvdden usbye atmaya çalışacağım artık. Ordan da yedirtebilirsem sisteme ssd kurup sistemi tanıtmayı planlıyorum.
SSD nin kurulum için driver istemesi garip gerçekten. Acaba sadece windows 7 için mi böyle 10 kurmayı deneseniz. Zaten bu sistem için windows 10 daha performanslı olur.

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
SSD

SSD nin kurulum için driver istemesi garip gerçekten. Acaba sadece windows 7 için mi böyle 10 kurmayı deneseniz. Zaten bu sistem için windows 10 daha performanslı olur.

Olabilir 8.1 de vardı. Windows 10 da deneyeyim o zaman. İki alternatifli gideyim.

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
SSD

Windows 8.1 kurdum. Hiçbir sorun çıkartmadan halletti. Tek sorunum ekran kartı kaldı. Onu da kasaya monte edince tekrar test edeceğim.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Windows 8.1 kurdum. Hiçbir sorun çıkartmadan halletti. Tek sorunum ekran kartı kaldı. Onu da kasaya monte edince tekrar test edeceğim.
Eğer o zaman da görüntü alamazsan imkanın varsa başka bilgisayarda dene ekran kartını. Çünkü güç kaynağında da sıkıntı olabilir.

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Eğer o zaman da görüntü alamazsan imkanın varsa başka bilgisayarda dene ekran kartını. Çünkü güç kaynağında da sıkıntı olabilir.

Biraz araştırdım durumu. Ekran kartı yan yatırınca sorun yaşayan varmış. Anakartın arkasında bir parçayı monteleyince çalışıyor diyen var. Anakart kasaya deyince çalışmayı kitliyor. Değmemesi gerekiyor diyen var. O yüzden kasa gelmeden pek bir şey demek istemedim. Güç kaynağından da olabilir.

Ben asıl soruyu sorayım. Ekran kartını taktığımda altındaki ışık yanıyor. Daha sonra güç kablosu takılıysa geri sönüyor. Yoksa yanmaya devam ediyor. Normalde o ışığın nasıl olması gerekiyor?

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Sürekli yanık kalması lazım. Eğer anormal bir durum varsa voltajı kesiyor olabilir.Ya da dediğim gibi güç kaynağından da kaynaklanabilir. En sağlıklısı kasaya monteledikten sonra test etmek.

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sürekli yanık kalması lazım. Eğer anormal bir durum varsa voltajı kesiyor olabilir.Ya da dediğim gibi güç kaynağından da kaynaklanabilir. En sağlıklısı kasaya monteledikten sonra test etmek.

Tamam hocam. Deneyip bakalım. Halledeceğim diye düşünüyorum. :)

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Ekran kartındaki sorun kasaya taktıktan sonra giderildi. Yan yatık olmamasından veya kasaya bağlı olmasından kaynaklı olabilir. Ayrıntılı bakamadım. Her şey istediğim gibiydi ancak kasa bir şekilde hasarlı geldi. Kurcalarken nereyi dokunsam elimde kaldı. Öndeki mavi usb, kulaklığın olduğu kısım çıktı. Üstteki dişlerin yarısı kırık geldi. Kasanın yanında kırıklık var. Ön paneldeki reset tuşu çıkık duruyor. Bu kadar kötü bir kasa teslim edileceğini hiç tahmin etmiyordum. Hiç düşünmediğim yerden çok ciddi sorun çıkarttı bana. Bu kadar bozuklukta anladım ki kasanın özellikleri(kullanış açısından) en önemlisi. Alacak olanlara tavsiyem sağlam, güvenilir marka almasıdır. Görselliği 2. aşamada düşünün derim.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Ekran kartındaki sorun kasaya taktıktan sonra giderildi. Yan yatık olmamasından veya kasaya bağlı olmasından kaynaklı olabilir. Ayrıntılı bakamadım. Her şey istediğim gibiydi ancak kasa bir şekilde hasarlı geldi. Kurcalarken nereyi dokunsam elimde kaldı. Öndeki mavi usb, kulaklığın olduğu kısım çıktı. Üstteki dişlerin yarısı kırık geldi. Kasanın yanında kırıklık var. Ön paneldeki reset tuşu çıkık duruyor. Bu kadar kötü bir kasa teslim edileceğini hiç tahmin etmiyordum. Hiç düşünmediğim yerden çok ciddi sorun çıkarttı bana. Bu kadar bozuklukta anladım ki kasanın özellikleri(kullanış açısından) en önemlisi. Alacak olanlara tavsiyem sağlam, güvenilir marka almasıdır. Görselliği 2. aşamada düşünün derim.
Sevindim hallolduğuna. Kasayı nereden aldınız ki hem bu kadar uzun sürdü gelmesi hem de hasarlı?

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sevindim hallolduğuna. Kasayı nereden aldınız ki hem bu kadar uzun sürdü gelmesi hem de hasarlı?
Aşağıdaki linkten aldım. Yorumlarda herkes memnun olduğunu yazıyor.
Aerocool GT-A USB 3.0 Pencereli, Fan Kontrolculu Siyah ATX Fiyatı
Ben kasayı aldığımda birkaç parça parçalanmış halde yere düştü. Alttaki resimde attığım mavi usb, kulaklık ve mikrofon kısmı komple kasadan kopuk. Reset tuşu da aynı şekilde. Üstteki kapağı açtığımda geçmeli dişlerin yarısı kırıktı.
http://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/ProductDesc/AE-GTBE_icgorsel_02.jpg

Birkaç tanesi de kasayı açtığımda içinden düşmüştü. Kargoyu ben almadığım için tutanak ta tutturmadık. Aradım. Sistem arızalı diye kapattı. Başka bir şekilde erişip ürünü değiştirmeyi talep edeceğim. Bu kadar sorunlu olacağını tahmin etmemiştim. Görsel açıdan baya güzel olmasına rağmen malzeme kötü gibi geldi. Ürünün kırık olarak gelmesi sorunu kargoda da olabilir Hepsiburada sitesinde de.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Paketi kontrol ettiniz mi kargoyu alırken? Teslim aldığınız için bildiğim kadarıyla kargo şirketiyle konuşup hasar raporu tutturmanız gerekiyor. Yoksa geri almıyor hepsiburada.

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Paketi kontrol ettiniz mi kargoyu alırken? Teslim aldığınız için bildiğim kadarıyla kargo şirketiyle konuşup hasar raporu tutturmanız gerekiyor. Yoksa geri almıyor hepsiburada.

Sorunda orada zaten. Evde yokken gelince ne rapor var ortada ne de başka bir şey. Adamlar parçalayıp vermişler. Ben açınca kutuyu ortaya çıktı. Boşuna verdik o kadar parayı gibi gözüküyor da mail attım bakalım ne cevap verecekler merakla bekliyorum. :)

mehmetemre1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Hepsiburada da mail attım. Tutanak istedi. Kargocuyu ayarlarsan olur dedi.

Ekran kartında da bir problem varmış. İlk açıldığında 2K olarak açılıyor. Reset attığımda 3840x2180 olarak düzeliyor. Kapat dediğimde gene aynı sorun oluyor. İlk açtığımda bu problem neden olur araştırdım ve çözemedim. Sebebi ne olabilir?