50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Çalındı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SmokeXD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Valla arkadaslar, üzülerek söylüyorum ki her sey kabak gibi ortada.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Hiç oy vermemiş. 90 üstü dogumlular. Çoğu çıkmıyor. Onun harici hepsi çıktı.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bizim bakan bizi yiyor desenize. Kapi numarasina kadar bütün bilgiler var, yuh artik.

Son düzenleyen moderatör:

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bizim bakan bizi yiyor desenize. Kapi numarasina kadar bütün bilgiler var, yuh artik.

Koskoca ülkenin kimlik bilgilerinin çoğu çoluk çocuğun eline düştü. Yazıklar olsun.

Ben tc vatandaşı olmaktan utanıyorum. Artik.

Bu yeni çıkaracakları kimliklerde parmak izi ve bütün bilgilerimi kopyalanacakmis.. o bilgilerinde çalınmicaginin garantisi var mi. .... verrim.

Benim bu devlete güvenim bitmiştir.halen arsiz HIRSIZ ev sahibini bastırır misali. Çıkıp çözüm ariyacaklarina .. Suçlarını örtmeye çalışıyorlar.

teokan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
vatandas olmaktan utananlar tc vatandasligindan cikip baska vatandaslik alabiliyorlarsa alsin bakalim.

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
yil 2008 bilgileri
Sizde tc numaranızı değiştirenlerden misiniz o_O Şu rezaleti savunmayın 2008 veya 1998 ne farkeder 50 milyon insanın verilerinin adreslerinin internette dolanmasını savunmayın ya gerçekten.bi kerecikten bişi olmaz diyen bakan gibi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yahu isterse yil 1990 olsun, adamlar boru gibi bütün bilgilerimizi paylasmislar iste. Birakalim sunlari savunmayi da yanlis olani sorgulayalim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Büyük bir ihtimal, Nüfus dairelerinde çalışanlar arasında hükümet karşıtı memurların devleti sabotaj girişimi olarak paylaşılmış, birileri tarafından toparlanmış ve yeni yayınlanan bilgiler bunlar. Bu nedenle bir kısım kişilerin bilgileri (Aynı bilgiler Nüfus cüzdanlarında da yazıyor ve her kimlik gösterme zorunda olduğunuz kişi ve kurumlar tarafından zaten görülüyor ve biliniyor) meselâ benim bilgilerim bulunamıyorlar. Eski kız arkadaşımın bilgileride yok. Gerçekten devlet kurumları hack'lenmiş olsalardı, daha önemli bilgiler de yer alırdı bu belgelerde. Mesela vergi beyanları, gelir vergisi verileri, Meslek, Medeni durum, Sağlık bilgileri, savcılık kayıtları (Sicil kaydı) v.s. Kormak isteyen ve paranoyak olmaya mehilli olanlar korkabilirler, ancak bu verilerle çoluk, çocuk ürkütülebilir. Bizim ülkemize giriş yapan her diğer ülke vatandaşlarının aynı bilgileride bizde kayıtlı ve biliniyor. Çünkü pasaport bilgileri ülkeye girişte kayıt edildiğinde, o bilgilerde kayıt ediliyor. Çok seyehat eden biri olarak, aslında benim bilgilerimde kayıtlı ve erişilmiş olması gerekiyordu, çünkü her bir Otel'de konakladığımda, görevli kimliğimi alıp, belgeleri kendi dolduruyordu. Ama bu kadar yaygın olarak etrafta kaydım bulunmasına rağmen, beni yok saymışlar. Benim bu durumdan edindiğim sonuca göre, benim kayıtlı olduğum nüfus dairesindeki memurlar demekki hükümet yanlısı görüşe sahipler. Olay bir Hackleme olayı değil, bir sabotaj girişimi. Bu olaydan bir şeyler çıkarmak isteyenlerde zaten hep birşeylerden birşeyler çıkarma arzusunda olanlar. Bu olayın tek ciddi yönü, ülke çıkarlarını kendi görüşleri uğruna tehlkeye atmayı uygun bulan vatandaşlarımızın var olması. Daha önce de böyle bir vatandaş "İran ve Türkiye arasında savaş çıkarsa, İran tarafını tutacağını" belirtmişti.
Aslında bu Foruma üye olurken daha özel bilgilerinizi kayıt etmiş oldunuz ve takip edilebilmeniz veya hakkınızda daha fazla bilgi edinilebilmesini böylelikle elekronik ortamda daha da kolaylaştırmış durumdasınız. Mesela E-Mail adresiniz, Telefon numaranız. Telefon numaranızı bilen herkes, Whatsapp numaranızıda biliyor ve sizi elindeki olanakları kullanarak oradan adım adım takip edebilir. konumunuz dahi bildiriliyor. Tuvalette otururken bile takip edilebilirsiniz. Ama siz adresiniz bilinmekten korkmak istiyorsanız korkun. Ben fasa fiso diyorum bu hackleme olayına.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Şu sitenin linkini bi atın yav :D

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Sql dosya türünü not defteri açmıyor ne ile açabilirim.

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Olayın gerçek olduğu ortaya çıkınca nasıl ortadan kayboluyorlar var ya hiç biri yok konuda.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin bazı İnternet sitelerinde yer alan haberler üzerine soruşturma başlatıldı. Hürriyet

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
var mı öyle bir durum?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Çalmak bu kadar basit olsaydı, bu bilgiler güncel olurdu ve nüfusa kayıtlı tüm vatandaşların bilgileri de mevcut olurdu. Bunlar muhtemelen başka bir kurumdan sızdırılmış.
Bakalım altından ne çıkacak?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Hadi bakalım hayırlısı, altından neler çıkacak. Girip bakan arkadaşlarımız mevcut anladığım kadarı ile ancak ben henüz bakma fırsatını yakalamadım.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Adalet Bakanı yaptığı açıklamada bu bilgilerin siyasi partilerle paylasildigini söyledi o yüzden öyle dedim bu yoruma siyasi olmadan nasıl yorum yapılır :)
Sen direk bir parti üzerine giderek demek sitediğin anlamı diyorsun sonra da yok öyle demedim diyorsun. Açıklama da bu bilgilerin siyasi partiler ile paylaşıldığını söylediler direk şu parti demediler. Yakında çıkar nereden sızdırıldığı.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Lütfen konuyu siyaset alanına çekmeyin. Daha sonrasında "neden mesajım silindi" postlarını görmeyelim.

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Dün bakan Binali yıldırım öyle bir şey yok diye açıklama yapmıştı.Bugün soruşturma başlatıldı.Bu da deginilmesi gereken güzel bir nokta.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Dün bakan Binali yıldırım öyle bir şey yok diye açıklama yapmıştı.Bugün soruşturma başlatıldı.Bu da deginilmesi gereken güzel bir nokta.
Tamam ben buna birşey demiyorum zaten. Şimdi açıklayacağım ama siyasete girecek yorum silinecek....

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Tamam ben buna birşey demiyorum zaten. Şimdi açıklayacağım ama siyasete girecek yorum silinecek....
Bu konuda nasıl bir açıklama yapicaksin abi şaka mi bu dün açıklama yaptı mı yaptı bugün soruşturma açıldı mi açıldı konu bitti.ben tc vatandasi 50 milyon insanin tüm bilgilerinin internette dolasmasindan rahatsız olan bir vatandaş olarak gördüğüm dogrulugundan emin olduğum bilgileri burada paylasiyorum,tum insanlarin bilgilenmesini istediğim için bu kadar mevzu.Vatandaslik gorevlerini bilen her vatandaşın yapması gerekeni yapıyorum.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
İstedikleri kadar soruşturma açılsın o databaseyi her yere kaydetmişlerdir şimdi geçmiş olsun.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Konuyu siyasete çekmemek eldeymiş gibi siyasete çekmeyin demiyorlar mı birde bildiğin yönetim zaafiyeti bu kadar basit.Bu adamlar yıllardır yerlerinde sayıyorlar , saydıkları yetmediği gibi ülkenin itibarını zedeliyorlar.Şimdi isteyen istediği yere çeksin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Yalanlanan Hackleme olayı, soruştuma açılan, sızdırma olayı. Bazı siyasi parti taraftarları hükümeti sabote ekmek için böyle şeyler yapabiliyorlar