50 bin mültecimiz hayırlı uğurlu olsun...

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Şaka bir yana, 40 milyar dolar ya.

$ 40.000.000.000

Bugünün kuru ile;

An itibari ile dolar kuru - 19.12.2019 - 15:26 -> 5,94

237.600.000.000 TL

237 Trilyon TL (Şimdiki para ile)

Eski para ile 237 kentrilyon TL.

237.600.000.000.000.000 TL

Ak Partizanlar gelin hele ne durumdayız

Hocam işlemde hata var sanki? ?

40 Milyar × 5,94'ün trilyonlara çıkmaması gerekiyor bildiğime göre

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
237.116.800.000,00 Milyon türk lirası ediyor sanırım. trilyon değil :D

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Sizde iyice matematik yok mu la :) hiç yoktan telefondan PC'den flan çarpın Milyar ile 5.94'ü çarpı milyon buluyonuz ..
237 milyar TL yapar senin hesaba göre.
Ama Suriyeliler ilk geldiğinde dolar 3.5-4 civarındaydı bugünün kuru ile neden çarpıyorsunuz ? 7-8 yıldır Suriyelilere harcanan para o. Tek seferde trink verilen bir para değil yardım kuruluşları sivil topluk örgütleri vatandaşların yaptğı yardımlarla birlikte sözdede olsa AB ve yabancı ülkelerin yaptığı desteklerde vardır içinde.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
4 Milyon insanı @astegon un söylemek istediği gibi mülteci kamplarında barındırsak, 4 milyon kişilik bir mülteci kampımız yok bir kere. 4 milyon nüfuslu bir şehrimiz var, adı da İzmir. İzmir büyüklüğünde bir şehir kaç senede ve kaç liraya mal olur? Parası yada geçerli bir mesleği olupta kendi masraflarını karşılayabilenler kampta kalmak yerine kendi imkânları ile iskan ediliyorlar. Yine de bazı imkânları olmadığından, bazı ayrıcalıklar tanınmış. Sonuçta misafir sayılırlar. Türkler misafirperver olarak bilinir, ama istisnalarımız var aramızda. Bütün Suriyeliler de Arap değil. Orada da, bizdeki gibi 40 farklı milletten insan var. Aralarında Türk(Türkmen) olanlar da var.

Suriyeyi karıştıran başbakanın adı da zaten belli. Sonra kendisi görevden alınmıştı. Bunun üzerine de bazı Askerlerimiz bizi öldürmeye kalkışmıştı. Halâ o kişiden bir hayır bekleyen varsa, gözü ve zihni kör olmalı.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Şu durumu savınmayın bari.

Neyse gözleriniz kör olmuş resmen. Birazcık eleştiriye gelemeyen, azıcık "Ya bu doğru değil" cümlelerine nem kapan tuhaf bir durum yaratıyorsunuz. İnsanların eleştirilerine kulaklarınız kapalı. Rahatsız olanları "vatan haini" ilan etmenize az kalmış. Hatta etmiş bile olabilirsiniz.

4 milyon kişiyi TEK bir kampta barındırmak gibi vizyonu dar bir düşünce yapısına sahip bir @kmurat var. Ne diyeyim. Rabbim ıslah etsin sizi.

Son düzenleyen moderatör:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Suriyeliler konusunda sizin öneriniz neydi acaba ? Savaş zamanı kapına gelmiş 4 milyon insanı aç susuz mu bırakmalıydık ? Ölüme mi terk etmeliydik öneriniz nedir. Gelenler Müslüman olmasını böşver herhangi bir milletten veya dinden olsada ne yapması gerekirdi HÜkümetin sizce.
Evet aynen böyle yapmalıydık.

Bana diyorsan sen merhametsizsin. Bana merhamet eden var mı ki ben merhamet edeyim.

40 Milyar doları biz ne için harcadık? Ne elde ettik? İnsanlık mı? Kalsın. Ben istemiyorum öyle insanlığı bana para lazım.

4 milyon insan kayıtsızları da ekle 6-7 milyon. Ülkenin içine dağıldılar. Türklerin ekmeğine suyuna göz diktiler kalkıp bir de artistlik taslıyorlar.

Taş gibi rus kadınları gelsin mi? İstemem onun da cevabını vereyim. İstemiyorum. Bu ülkede Türk'ten başka hiçkimseyi istemiyorum.

Bana diyebilirsiniz ki ırkçısın ırkçıyım var mı itirazınız?

Biz daha kendi yaralarımızı kapatamışız bir de milletle mi uğraşalım. Kim dedi esada isyan edin. Kim dedi iç savaş çıkartın. Nerede görülmş ortadoğuda isyanın hayır getirdiği?
Mesaj otomatik birleştirildi:

10 sene oldu 10 sene. Hadi diyelim yaptık bir hata dağıldılar ülkeye. Ne zaman gidecekler?