5 dolar nasıl 650 dolar yapılır

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Beş dolar nasıl 650 dolar yapılır?

Beş dolar nasıl 650 dolar yapılır?Evet arkadaşlar şimdi bu yazıyı okumadan düşünün bakalım ancak sizden ricam sorunun başında düşündüğünüzü yorum olarak yazın.Stanford Üniversitesi’nde bir hoca sınıfta dört-altı kişilik 14 takım oluşturuyor. Hoca her takıma içinde beş dolar olan bir zarf dağıtıyor. İki saat içinde beş doları en fazla değere ulaştıran takım kazanacak.Takımların çarşamba akşamından pazar gecesine kadar zamanları var. İstedikleri kadar düşünm…ek, plan yapmak serbest. Tek bir şart var, parayı zarf açtıktan itibaren ik saat içinde harcamak zorundalar.Pazartesi günü her bir takım, üç dakika sunum yapar. Bir grup, nasıl para kazandığını anlatır, bir grup da nasıl çuvalladığını. En fazla kazanan takım sunuma 650 dolarla gelmiş. Bütün takımların ortalama kazançları ise 200 dolar.Peki, kazanan takım 650 doları nasıl yapmış, merak ediyor musunuz? Anlatayım da feyz alın. Pazartesi yaptıkları sunumlarını Stanford öğrencilerine ulaşmak isteyen bir*İnsan*Kaynakları şirketine satıyor. Yani bu şirketin logosunu 650 dolar karşılığında sunumlarına koyuyorlar. Türkçesi,basit*bir fikirle beş doları kullanmaya bile gerek duymamışlar.Hoca sunumların sonunda bir istatistik yayınlamış. Şaşırtıcı bir şekilde en çok para kazanan takımlar, beş doları kullanmayanlarmış. Hangi takım, zarftaki beş dolara odaklanırsa değer yaratamayıp orada kalıyormuş.Bu*basit*ödevde çok*güçlü*bir mesaj var.*İnsan*elindeki kısıtlı kaynağa odaklanırsa ve bunu bahane olarak kullanırsa büyük resmi göremez, orada kalır.Ha bu arada Stanford dünyanın en çok milyoner yetiştiren okulu. Bu tür ödevlerle öğrencilerin girişimci kaslarını geliştiriyor okul. E boşuna Stanford olunmuyor. Bizde olsa böyle bir ödevi ciddiye bile almayız. (Kaynak:Seradar Yıldırım :Bilgi Yuvası)... Okuyup beğendiğim bir yazı paylaşmak istedim...

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Çok saçma :) niye kendimi yoruyum o kadar 1 gun için her gün öyle olcak değilya

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Çok güzel bir yazı. Eğitimin ne şekilde yapılmasına güzel bir örnek. Tşkler..

HKKYCL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
denendi facebook onaylı asdasdada bizde işlemez

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Sermaye lazımsa 5 doları hemen verebilirim...

Ama düz 600 ümü isterim :P

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
[MENTION=322625]DumDumaq[/MENTION] kaptan bence sacma değil bence eğitim sistemimizin nerelerde olduğunu gosteriyor adamlar fikir uretirken biz cos 60 sin 90 ile falan uğraşıyoruz hala

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
@DumDumaq kaptan bence sacma değil bence eğitim sistemimizin nerelerde olduğunu gosteriyor adamlar fikir uretirken biz cos 60 sin 90 ile falan uğraşıyoruz hala

cosınus sınus fılan deme zaten en sevmedıgım konu trınogometrı farklıda turkıyede olsa uygulanmaz gıbı orası farklı o yuzden öyle dedım

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazı benimde dikkatimi çekti ama girerken herkesin 5 doları 650 dolar yapabileceğini umarak girmiştim :( Adamlar sunum üzerinden kazanmış :D

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
iyi düşüncelerle aylık geliriniz 1-2 bin tl yi bulabilir fırsatlara odaklanın.
Türkiye şartlarında iyi fırsatlar var :)

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Adamlar işini biliyor, önemli olan çocukların hizinlerini farklı çalıştırmak konu bundan ibaret bence ,güzel çalışma.

Harunokumus

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Ben olsam, indirim kodu bulup Godaddy'den 5$'a domain alır, free hosttan host alır, wordpress yükler, makale yazardım :D

herkulll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben olsam obamayla herhangi bir taş hatunu fotoshoplar 5 dolara çıkardığım baskıyı amerikalı senatörlere 1000 dolara satardım.Üç kağıtçılık bedava nasıl olsa.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
şöyle bir şey var stanford ta okudukları için insan kaynakları onlarla ilgileniyor. Okulun adını kullanıyorlar ki orda okumak için kaç bin dolar harcanmakta. Anadolu üniversitesi yada bilinmemiş bir üniversitede oku bakalım kim veriyor sana 650 doları gectım 100 tl belki bulunabilir. Ama ana fikir güzel...

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
"Problemlerini mevcut bakış açın çözemiyorsa o zaman bakış açını değiştir."
Bu söz son derece sıradan gibi gözükse de içerisinde önemli değerler barındırıyor. Nitekim kazanan takım problemini bakış açısını değiştirerek çözmüş.

Ya da kaybeden takım Einstein'ın dediği gibi...
"Delilik, her daim aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir"
Sözünü ispat etmiş.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
paraya odaklanan arkadaşlar asıl anlatılmak isteneni görememişler.eğitim çarpıklığının sonucu bu

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bizim ülkede öyle işlemez tutuştururlar bi 10 lira postalarlar :D