5.5' üzeri telefon tavsiyesi

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba;
Şu an Note 2 kullanıyorum. Ancak daha büyük ekranlı bir telefonla değiştirmek istiyorum. Uzun şarj süresi ve diğer özellikleri, özellikle kalemi için Note 4 düşünüyorum ama fiyatı alım gücümün dışında.
6' Sony T2 modeli ise tam aradığım özelliklere ve fiyat aralığına sahip ancak SAR değeri en yüksek telefonlardan biri. Bugüne kadar hep 0.50 W/kg civarında kullandım..
Sony Xperia T2 Ultra - Full phone specifications

Pqjy26.jpg

Fazla bir özellik aramıyorum. IPS ekran, WIFI - 3G açık bir günü rahat çıkaracak pil.. Radyo olsun, şu olsun bu olsun derdim yok. Dediğim gibi wifi - 3G açık bir günü kotarması gerekiyor. Ve tabii 5.7 - 6 inç arasında bir ekranı olması.. Çok görüşme yapan biri değilim günde en fazla 3-4 telefon görüşmesi yaparım 3-4 dakikayı geçmez..

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

merhaba;
Sar değeri çekincem olduğunu özellikle belirtmiştim. Mate 7'nin SAR değeri çok yüksek, tam felaket diyebilirim. Sony T2'den bile yüksek..
Direkt eliyorum. Mate 7'nin SAR değerleri şu şekilde:

1.49 W/kg
1.49 W/kg
1.57 W/kg

[TD="class: leftcolumn"]Body[/TD]

[TD="class: leftcolumn"]Product Specific Use[/TD]

[TD="class: leftcolumn"]Simultaneous Transmission[/TD]

Hatta yabancı forumlarda bakın neler yazmışlar:

Huawei mate 7 is an excellent smartphone, but the unique thing disturbs me. Its SAR value: 1,54. with this value huawei mate 7 is the worst at the moment.
Meali: Mate 7 mükemmel bir telefon fakat bir şey beni rahatsız ediyor. Sar değeri 1.54. Bu da Mate 7'yi en berbat telefon yapıyor.

Yine bir başkası:

Who knows about SAR value for this pnone?? Everybody can becareful about SAR value , its more than 1.00 ??? This is not good..I m using Asus ZENFONE 6 it has only 0.53 ..

Meali: 'Bu telefonun SAR değerini bilen var mı. Herkes SAR değeri konusunda dikkatli olmalı, değeri 1.0'dan fazla. Bu iyi değil. Ben Zenfone 6 kullanıyorum, onun sar değeri sadece 0.53' diye yazmış.

Hepsiburada'da bir kullanıcı yorumu:
SAR Değeri Dezavantajı.. (26.05.2015)

Arkadaşlar bu telefonu alma konusunda çok kararlıydım ve her zamanki gibi hepsiburadadan sipariş verecektim fakat teknik özellikleri çok iyi olmasına rağmen SAR değeri(Radyasyon Yayma) çok fazla özellikle Huawei markalarının çoğunda böyle alacak arkadaşlar buna dikkat etsinler araştırsınlar alacağım diyenler gece yastığın altına ve ya yanına sakın koymasınlar..

Bu bilgileri özellikler paylaşıyorum ki Mate 7'yi tercih edecekler göz önünde bulundursunlar.

Özellikleri fazlasıyla yeterli, tercih edebilirdim ama SAR değeri yüzünden eliyorum. İlginize teşekkürler

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
telefonla yatık kalkıyorsanız Mate 7 almayın. büyük ekran istiyorsanız belli ki çok işsel bi kullanımınız var yani ekran bölmeler filan siz anlayın benim önerim yine Note serisinden devam etmeniz.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
T2 ultra nın ram'i düşük ekranıda hd yani 1280/720p g2 al yada zenfone2

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=460876]yucesezar[/MENTION]; [MENTION=401030]Troob[/MENTION];

Zaten Note 2 kullanıyorum ve ekran 5.5", bu durumda Zenfone2 tercih etmemin bir nedeni yok. Aynı ekran boyu ile kalemden vazgeçmiş olacağım. Yaşlanmış bir telefon diyebilirsiniz ancak halen donanım özellikleri çok iyi Note 2'nin..

G2 zaten 5.2" boyutu nedeniyle tercih etmiyorum. Bunu belirtmiştim.

Note 4 tavsiyesine gelince. Zaten 1. tercihim ama fiyatı alım gücümün dışında. Fiyatının daha makul bir seviyeye inmesini beklemeye karar verdim. Belki bu arada LG G4 pro çıkar, fiyatı belli olur.. Onu da ayrıca değerlendiririm..

Bu arada alışveriş listemde olmamasına karşılık ZenFone 6 inceliyorum. Belki fikrim değişir.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
lenovo z2 olması lazım nasıldır ? ilginizi çekebilir. büyük diye hatırlıyorum ekranı.. veya z2 pro var hocam bi bakın..

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
4 yıldır sar değeri 1.18 olan telefon kullanıyorum ve ne uzun vadede ne de kısa vadede sıkıntısını görmedim çekmedim. Sizi bu hassasiyetinizden doalyı tebrik ederim tek diyebileceğim budur :) zenfone 6 belki sizi note 2 den sonra tatmin etmeyebilir yine de detaylı araştırmak lazım

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
bilemedim şimdi benim takıldığım konu t2 ultraydı ama zenfone6 note2'den sonra kullanılacak telefon değil!

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Xperia Z ultra veya Zenfone 6

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Xperia Z ultra veya Zenfone 6

Xperia Z ultra

Taşıdığınız sürece 1.54 W/kg radyasyon yersiniz.. Bu çok kötü.
1.01 W/kg (head) 1.54 W/kg (body)

Baktığım en büyük ekranlı telefon.. 6.4" Buna karşılık 3050 mAh pil kullanıyor. Full HD ekran, bir günü zor çıkarır bu.

Zenfone 6'yı bir mağazada gidip kurcalayacağım ilk fırsatta..

Tavsiyeniz için teşekkürler.

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Xperia Z ultra

Taşıdığınız sürece 1.54 W/kg radyasyon yersiniz.. Bu çok kötü.
1.01 W/kg (head) 1.54 W/kg (body)

Baktığım en büyük ekranlı telefon.. 6.4" Buna karşılık 3050 mAh pil kullanıyor. Full HD ekran, bir günü zor çıkarır bu.

Zenfone 6'yı bir mağazada gidip kurcalayacağım ilk fırsatta..

Tavsiyeniz için teşekkürler.
Zenfone 6'ya göz atın mutlaka güzel cihaz ama Note 2'den Zenfone 6'ya geçmenin şahsen bi anlamı olduğunu düşünmüyorum.

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Zenfone 6'ya göz atın mutlaka güzel cihaz ama Note 2'den Zenfone 6'ya geçmenin şahsen bi anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Kağıt üstünde tek artısı 6" ekran olacak gibi görünüyor.. Ancak yine de bir şans vermek istiyorum..

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
bu forum'da ilk post atdığım konu bu ne oldu hangi telefonu aldın?