4G Bir Adım Daha Yakın!

Akhun Aktosun

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
1,595
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Tüm Türkiye 3G rüzgarında savrulurken, 4G ile ilgili çalışmalar son sürat devam ediyor. İlk testler başarıyla tamamlandı!

3G aşağı 3G yukarı... Son aylarda en çok duyduğumuz sözlerden biridir 3G. Görüntülü konuşma ve yüksek değerlerdeki bağlantı fiyatlarıyla, dilediğimiz yerden internete erişmemizi sağlayan teknoloji, Türkiye'ye yeni gelmiş olsa da, yurt dışında uzun süredir kullanılıyordu. Hatta T-Mobile ve Huawei adlı iletişim firmaları, LTE teknolojisi (diğer adıyla 4G) için testlere başladı bile.
lte1256721290.jpg
LTE (Long Term Evolution), 3G'den (haliyle 3.5G'den) bir sonraki teknoloji olacak. İleride bu adı sık sık duyacağız. LTE'nin kapasitesi 3G'den kat kat daha fazla. Fiber optik kablolarla bile görmekte zorlanacağımız değerlerde veri transfer hızları söz konusu. Peki bu teknoloji ne zaman gelecek? Orası henüz belli değil, fakat T-Mobile ve Huawei'nin ortaklaşa yaptığı testlerden SON (Self-Organising Network) testi başarıyla sonuçlandı.
:: LTE teknolojisinin ülkemize gelmesi için çok bekleyeceğimizi düşünüyor musunuz?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net
 

yusher

Profesör
Katılım
30 Haziran 2008
Mesajlar
1,146
Reaksiyon puanı
12
Puanları
218
sanırım ilk olarak güney korede göreceğiz. ve teoride 1 gigabit hızdan bahsediliyor :D
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Buraya ne kadar erken gelirse o kadar pahalı olur.
 

DogukanDogu

Profesör
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
1,529
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
bizdeki ağır ve hantal aynı zamanda lanet bürokrasi olduğu sürece gelmez gelse bile uygun fiyatla olmaz. :)
 

eleanor

Öğrenci
Katılım
1 Eylül 2009
Mesajlar
93
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
aylık 500tl+ abarttık ama olabilir (:
1gbbit
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,421
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
Bizim Oparatörlerimiz Sanki 3G de Tam Başarı Ve Yeterlilik Sağladılarda 4G Gelse ne Yapacaklar Acaba
 

ubarmen20

Öğrenci
Katılım
16 Haziran 2009
Mesajlar
87
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
2010 da 4g telefonlar çıkacak 2012 dede imzalar atılacak. Diye tahmin ediyorum.
 

nGATESy

Öğrenci
Katılım
29 Ağustos 2009
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Önce bi;Türkiyenin sağlam ve geniş bantlı internet altyapısını yapında sonra 3g mi 4 g mi geçeriz biz merak etmeyin geçen gün atv haber ankara ya bağlandı 3g sayesinde fakat görüntüyü göreceksiniz bilmiyorum izlediniz mi?
berbat .Diyeceğim o ki; önce altyapıyı yapmalılar....
 

gvn

Profesör
Katılım
27 Ağustos 2009
Mesajlar
1,966
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
3g her yerde yokki bn ankaradayım cogu yerde yok enazından avea için önce 3g yaygınlaşacakta ondan sonra 4g 5g ohooo
 
Üst