GatsuX
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 324
Bir saniye herkes dursun bence bu günü erteleyip yarın başlayalım
yok yaw yapan yine yapsın. Herkes kendi sağlığı için yapıyor sonuçta.Bir saniye herkes dursun bence bu günü erteleyip yarın başlayalım
pekalayok yaw yapan yine yapsın. Herkes kendi sağlığı için yapıyor sonuçta.
bu akşam cola içmedim normalde çok cola tüketen insanım hatta kendimi daha iyi hissediyorum şuanpekala
Yasak
elmalı soda özledim
Sade içebilirsin. Yanında da elma yersin.elmalı soda özledim
Ne açıdan yasak? Doğal mı? Doğal. Üstelik bir paket ve/ya hazır fabrikasyon bir üründen de bahsetmedim. Ağacından toplanmış kurutulmak üzere bekletilen ıhlamur görseli paylaştım. Gerekçesiyle neden yasak belirtelim o zaman, çünkü su dışında, doğal süt, ev yapımı yoğurt, ayran, maden suyu abartmadan içilebiliyor. Ihlamur, siyah çay değildir.
Abi haklısın ama bu mücadelede 40 gün sadece su içiyoruz diye başladık ilkinde. Ben @lgsever'e yeşil çay içebilir miyiz diye sorduğumda hayır demişti. Ondan ben de yasak diyorum. He sağlığa zararı yoktur o yüzden yeşil çay diye genelleme yapmak yanlıştır haklısın. Hazır, fabrikasyon içeceklere mi yasak koyalım abi ne dersin?Ne açıdan yasak? Doğal mı? Doğal. Üstelik bir paket ve/ya hazır fabrikasyon bir üründen de bahsetmedim. Ağacından toplanmış kurutulmak üzere bekletilen ıhlamur görseli paylaştım. Gerekçesiyle neden yasak belirtelim o zaman, çünkü su dışında, doğal süt, ev yapımı yoğurt, ayran, maden suyu abartmadan içilebiliyor. Ihlamur, siyah çay değildir.
Ihlamurun pek çok faydası var. Bilimsel makalelere doğal ilaçlardan biri olarak girmiştir, antioksidan ve antimikrobiyaldir. Özellikle kahvaltılarda veya soğuk algınlığı gibi durumlarda birer bardak alınabilir. Kılcal damarları açar, eklemleri rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır, vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırır, stres, baş ağrısı vesaire vesaire için de birebir.
Ancak bazı dikkat edilmesi gereken noktalar var. Başta her şeyin fazlası zarar prensibi geçerlidir. İkincisi ıhlamurun içmeye hazırlanması.
100 derecenin altındaki suyun içine bir tutam ıhlamur atın (Çünkü yüksek sıcaklıklarda bozulma tepkimeleri
gerçekleşebilir) ve yaklaşık beş dakika sonra için.
Sadece bir kez demleyerek için, çok sıcak sıcak, kaynak içmeyin. Demlenmişini tekrardan ısıtarak içmeyin.
İçine tatlandırıcı olarak (eğer bulabilirseniz) doğal bal (abartmamak kaydıyla çay kaşığı ucu kadar) katabilirsiniz. Ihlamurun tazesi (yeni sezon olanı) ve kurutulmuşu makbuldür. Ihlamuru yatmadan önce içmeyin, çünkü ıhlamur uyarıcıdır, bu nedenle uykusuzluk yapabilir.
DipNot: Gereksiz tartışma yaratmak için yazmadım, insan ancak geçerli bir neden bulduğunda kuralları benimser. (by @kilicbaligi) Hem bu şekilde sorgulayarak, dikkat çekerek konuya olan katılımı da artırmış olalım.
Maden suyu ve su dışında ambalajlanmış, hazır içecek tüketmeyelim.Abi haklısın ama bu mücadelede 40 gün sadece su içiyoruz diye başladık ilkinde. Ben @lgsever'e yeşil çay içebilir miyiz diye sorduğumda hayır demişti. Ondan ben de yasak diyorum. He sağlığa zararı yoktur o yüzden yeşil çay diye genelleme yapmak yanlıştır haklısın. Hazır, fabrikasyon içeceklere mi yasak koyalım abi ne dersin?
Diğer katılımcılar da kabul ederse bir revizyon yapabiliriz.
Amaç sadece şeker değildi en başta.Usain bir önceki 40 Gün Toplu Su Mücadelesi konusuna ben de katılmıştım, hatırlarsın. Çay, kahve aşırıya kaçmadıkça zararlı ürünler değil. Ben sadece egzersiz öncesi kahve tüketiyorum, onu da 40 gün tüketmeyebilirim lakin bu etkinliğe sırf çay içemeyeceğinden katılmayan kullanıcılar olduğunu düşünüyorum. Burada amaç insanı su içmeye ve sağlıklı yaşamaya teşvik etmek. Komposto, kahve ve çay gibi ürünlerin şekersiz tüketilmesi koşuluyla belli miktarlarda tüketilmesi serbest olsun. Mesela günde 1 bardak kahve, 4 bardak çay içilmesi uygun olabilir. Bu sayede konu daha çok rağbet görecektir.
Elbette insan bunu kendi sağlığı için yapıyor fakat bu bir etkinlik olduğu için de insan katılım görmek istiyor. Bir önceki etkinlikte pek katılım olmadığından bu etkinliğe katılmadım.
Kendinide eyiketlemisssin?Amaç sadece şeker değildi en başta.
Ancak sizin bu dediğiniz bana çok cazip geliyor.
Referandum başlatayım. Katılımcılarımız görüşlerini bildirsin. Sonra ona göre devam edelim. Demokratik bir ülkedeyiz sonuçta...
@ÆSir
@GatsuX
@kilicbaligi
@rtakak
@<<Dkn nyz>>
@Usain
@rawkid
@Special Forces
Katılın canım nolacak. 10 gün geç bitirirsiniz.arıtmayı daha bugün filitlerelini değiştirdik, ben geç kaldım
Şimdilik "toplu su mücadelesi" olarak kalsın, herkes kendince haklı ve buraya geçerli geçerli pek çok neden sunabilir. Bu mücadelede geçen süre, biraz da alışkanlıklarımızdan sıyrılma ve datanıklılığımızı, sabrımızı ölçüyor aslında. Bu etkinliği senede birkaç kez tekrarladığımızı da düşünürsek, önerim şu: doz doz süreyi arttırarak gidelim mesela üç etap. 1. etap on beş gün, ikincisi otuz ve üçüncüsü kırk gün. Etap sayısı ve süresi örnek olsun diye, herhangi bir bağlayıcılığı yok.Amaç sadece şeker değildi en başta.
Ancak sizin bu dediğiniz bana çok cazip geliyor.
Referandum başlatayım. Katılımcılarımız görüşlerini bildirsin. Sonra ona göre devam edelim. Demokratik bir ülkedeyiz sonuçta...
@ÆSir
@GatsuX
@kilicbaligi
@rtakak
@<<Dkn nyz>>
@Usain
@rawkid
@Special Forces
Maden suyu ve su dışında ambalajlanmış, hazır içecek tüketmeyelim.
Dün itibariyle on (10).