Didem Ergin
Profesör
Resmen tıbbi savaş...Acı ama gerçek. Bu hızda gidersek İtalya ile yarışacağız.
Aynen bu dediğin sökme işi bizim burada 20 ilinde oldu maalesef.İnsanlar sokaklarda oturmasın diye belediyeler bankları sökmek zorunda kalıyorsa bu sayı daha da artar maalesef.
Ben yaşlılar ve hastalar için endişeleniyorum o yüzden dışarı çıkıp virüsü yaymak istemiyorum. Kaç gündür evimde oturuyorum. Ancak virüsten esas etkilenecek kişiler dışarılarda geziyor, biz genç yaşımızda evde oturuyoruz...Aynen bu dediğin sökme işi bizim burada 20 ilinde oldu maalesef.
vefat edenler 85 ve üstü en son vefat eden 85 yaşındaki bir hanımefendiydi
bence hasta olanlar ve yaşlılara vuruyor bu vürüs.
İnsanlar neden evde kal çağrısına uymuyor anlamıyorum kiİnsanlar sokaklarda oturmasın diye belediyeler bankları sökmek zorunda kalıyorsa bu sayı daha da artar maalesef.

Aynen öyle tam tersi maalesef.Ben yaşlılar ve hastalar için endişeleniyorum o yüzden dışarı çıkıp virüsü yaymak istemiyorum. Kaç gündür evimde oturuyorum. Ancak virüsten esas etkilenecek kişiler dışarılarda geziyor, biz genç yaşımızda evde oturuyoruz...
Çoğu için pek önemli bir olay değil gibi. Allah yazdıysa kaderimize olacağı olur mantığı.İnsanlar neden evde kal çağrısına uymuyor anlamıyorum ki
60 yaş üstüne otobüs paralı olmalı. O zaman bu yaşlıların otobüse binme sorunu çözülür.Maalesef sokağa çıkma yasağı gelmeli, sonuçlarına halk olarak hep beraber katlanırız. Belki ülke olarak yapacağımız projeler biraz ertelenebilir ama en azından insan ölümlerini minimuma indirir, yayılmayı durdurabiliriz diye düşünüyorum. Bu fotoğraf sanırım bugün çekilmiş. Yaşlılar yüksek risk grubunu oluşturuyor ancak bir çoğunun umurunda değil. 65 yaş üzerine otobüs bedava diye öylesine atlayıp sabahtan akşama kadar gezen bir kitleyi herhangi bir yasak olmadan içeride tutamayız.
Ekli dosyayı görüntüle 90264
O kadar doğru konuştun ki ama ilk önce avmler kapatılmalıSokağa çıkma yasağının konuşulmaya başladığı bu günlerde, henüz hiçbir teknoloji parekende mağazası kapatma kararı almadı. İnanılır gibi değil. Bazı yatırımcıların para hırsı yüzünden çalışanlarının hayatlarını hiçe saymasını hiç konuşmuyoruz. Tepki göstermiyoruz. Aynı şekilde yaşça büyüklerimize ekstra önlemler alınmalı, gerekirse sokakta bekçilerimiz, polislerimiz belirlenen yaş grubuna ceza yazmalı, gerekirse toplu taşıma ücretli yapılmalı görünen tek şey biran önce çözüm bulunmalı. Bu günleri atlatmanın başka yolu yok.
Hala nasıl açık bırakıyorlar aklım almıyor yaO kadar doğru konuştun ki ama ilk önce avmler kapatılmalı
Çoğu avm kapatma kararı aldı. Fakat avmler grup şirketlerine(holding) bağlı olduğu için yarın açıyoruz diye çıksalar ortaya, bireysel olarak kapatma kararı almayan mağazalar tekrar açılacak. Bu da çözüm değil maalesef. Cehaleti yenemiyoruz, sorumluluk almaktan kaçıyoruz. Mevcut tablo bizi sokağa çıkma yasağına doğru götürüyor..O kadar doğru konuştun ki ama ilk önce avmler kapatılmalı
Kendinize dikkat edin arkadaşlar, dışarı çıkmayın.1.981 kişiye yapılan testlerin 168'inin pozitif çıktığını belirtti.