4 Adımda Daha Hızlı Chrome!

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
1) Tüm sayfalarda GPU birleştirmeyi ektinleştirin

Bildiğiniz gibi chrome artık tamamen GPU desteğini yani ekran kartı donanım hızlandırmasını destekliyor. İyi sayılabilecek bir ekran kartınız varsa ilk yapmanız gereken bu desteği aktifleştirmek. Eğer ekran kartınıza güvenmiyorsanız bu adımı atlayabilir yada deneme yanılma yoluna gidebilirsiniz.

GPU ivmelemesini aktif etmek için; tarayıcı adres çubuğuna chrome://flags yazıp enter tuşuna basın ve gelen listeden resimdeki ayarı bulup aktifleştirin ve son olarak sayfanın en altından tarayıcıyı yeniden başlatın.

T8iyM.png

2) Otomatik çalışan eklentileri devre dışı bırakın

İlk olarak yine tarayıcı adres çubuğuna chrome://flags yazıp enter tuşuna basın ve gelen listeden resimdeki ayarı bulup aktifleştirin.

NjDVe.png

Ve son olarak ayarı aktifleştirmek için chrome anahtar simgesinden ''Seçenekler > Gelişmiş Seçenekler > Gizlilik/İçerik Ayarları > Eklentiler'' yolunu takip edip resimdeki ayarı aktifleştirin.

hWmM7.png

3) Anında Aramayı Önceden Yükleyi Etkinleştirin

Bildiğiniz gibi chrome artık Google aramalarınızı daha siz yazarken arkaplanda arıyor, en uygun sonuçları yüklüyor ve tıkladığınız anda hazır şekilde karşımıza getiriyor bu da bize ciddi hız ve zaman tasarrufu sunuyor. Anında Aramayı aktif etmek için; tarayıcı adres çubuğuna chrome://flags yazıp enter tuşuna basın ve gelen listeden resimdeki ayarı bulup aktifleştirin ve son olarak sayfanın en altından yada bildiğiniz yoldan tarayıcıyı yeniden başlatın.
gVckv.png

Not: Kullandığınız internet tarifesi kotalıysa kotanızı bir miktar doldurabilir. Bu Ayarı yaparken göz önünde bulundurun.

4) Reklam Engelleyici Eklenti Kullanın

Bu zaten çoğumuzun bildiği ve kullandığı yoldur ama bilmeyenler için; önce bu adresten ilgili eklentiyi kurun, eklenti yüklendikten sonra adres çuçuğuna chrome://extensions yazıp yada size nasıl kolay geliyorsa o yoldan chrome eklenti ayarlarına girin, genelde en başta olan Adblock Plus for Google Chrome™ seçeneklerine girip resimdeki ayarı aktifleştirin.

k4kp3.png

Burada anlattıklarım gayet basit şeylerdir ve tarayıcı bozulacak diye korkmanıza gerek yok hepsi açılıp kapatılabilir özelliklerdir. Bilgisayarlar farklılık göstereceğinden istediğiniz hızlanma olmassa adımları izleyerek eski haline getirebilir ve size uygun ayarlamaları yapabilirsiniz.

İyi forumlar...

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
teşekkürler. başka yöntemler var mı bunlardan ayrı?

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Basit, eğlenceli ve hızlı bir tarayıcı Chrome, bilgiler için teşekkürler.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
teşekkürler şimdi aç kapa yapamayacağım için sonra ayarları çekeceğim eline sağlık ;)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
firefox için falan böyle bir çalışma yapsan çok tutar ama chrome bence yeterince hızlı, o yüzden işlemlerden sonra hız farkı bariz olarak görülmeyebilir. bilgi için teşekkürler

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
firefox içinde elimde biriktirdiğim bazı dökümanlar var hepsini birleştirip derleyip anlatım yapmayı düşüyordum ama vazgeçtim.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Şimdi denedim fazla sekme açtığında hepsi birden yüklenirken yine kasma devam ediyor ama eskisi kadar değil eskisinde 2-3 saniye sayfa donuyordu şimdi çok az donuyor teşekkürler.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
o kasma bende de var yeni değil 2 aylık mevzu düzelmeyecek galiba ben umudu kestim.:( Bu anlattıklarım çoğu kişinin bildiği ama herkesin bilmediği basit ipuçları, chrome zaten hızlı bunlar biraz daha hızlandırır ama kasmaya çözüm olmaz malesef onu google'dan başkası da çözemez.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
imgur göçmüş kendine gelince resimlerde gelir muhtemelen.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Bu günler de hiç Chrome kullanmıyorum fakat 1.86 Ghz çift çekirdekli de donanım ivmesini açsam yararı olur mu sanmıyorum, iyice kasmaktadır. Biraz daha yüksek bir işlemciler için geçerli. Tüm tarayıcılar için.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
teşekkürler. kişisel çalışmalar, hazır çalışmalara nazaran her zaman daha temiz ve anlaşılır olmuştur.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
cidden uçuyor Chrome hazırlayanın eline sağlık :)

N4O1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=56637]aykutyenihan[/MENTION] Resimler yok?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hazırları da sonuçta bir insan hazırlıyor :) Anlaşılabilirlik kişiden kişiye değişen bir kavram açıkçası :)
ben anlatamamışım pardon :) demek istediğim insanlar copy paste yaptıklarında ilk hazırlayanın yazdıkları değişmişse bile onun hala var olduğunu sanıyor :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Aslında resimede pek gerek yok az çok chrome deneyimi olanlar çözecektir. Ayrıca resimler imgur kaynaklı olacak uçmuş arkadaşlar elimde de o resimler yok ama en kısa sürede daha aklıselim olduğum bir saatte tekrar yüklerim iyi geceler.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
neyse resimler kendisi gelmiş gerek kalmadı.

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2. adımda eklentilerin altında

* otomatik olarak çalıştır
*tümünü engelle

var aradaki oynatmak için tıklayın yok ? :o

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tabiki olmaz bence orayı bir daha oku, ilk adımda ne yazmışım...

N4O1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=56637]aykutyenihan[/MENTION] teşekkürler :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Hafta sonu eve geldıgim de uygularım sağ ol :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya hazırlayan ve diğer arkadaşlarım ben de chrome://flags daki ayarların bazıları gözükmüyor:cursing:Neden?