3D Sinema

En Süper 3 Boyutlu Görüntü

• Kullanılan toplam oy
    22

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Şimdi avatar filmine gdeceğim ama 3 farklı tür gördüm?

Real D 3D

XpanD 3D

İMAX 3D

Bunların açıklamalarını bilen birisi varmı?

En gerçekçi ve en iyi 3 boyutlu olan hangisidir

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Şimdi avatar filmine gdeceğim ama 3 farklı tür gördüm?

Real D 3D

XpanD 3D

İMAX 3D

Bunların açıklamalarını bilen birisi varmı?

En gerçekçi ve en iyi 3 boyutlu olan hangisidir

Avatar için en iyisi IMAX 3D, herşey gerçek gibi oulyor.

Şimdi bunların üçününde teknolojisi farklı. Hepsi üç boyutlu ama aralarında bazı netlki farklılıkları gözlük farkı filan bulunuyor.

Normal filmler için Real 3D'yi tercih ediyorum çünkü çok rahat oluyor hem gözlüğü hem de üç boyutlu görüntüsü. Ancak Avatar için tekrarlıyorum IMAX 3D :D

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
benim için en iyisi IMAX. Discovery Channelde izlemiştim merak ettim. gittim istinye park afm de avatarı izledim. gerçekten çok iyi...

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kendi bildiğim kadarıyla açıklayayım pek teknik olmayacak kusura bakma.

Xpand ve RealD : Bu ikisi sistem olarak birbirinin benzeri sistemler. Firmaları farklı. Sistem olarak klasik sinema perdesinin üzerine klasik makine ile yansıtılırlar. Eski tip 3D sistemlere göre gelişmiş sistemlerdir. Mavi kırmızı gözlük yerine polorize gözlük kullanılır ve hareketli görüntülerin 3D yansıtılmasında eskiye göre başarılıdırlar.

IMAX : Bu sistem eski ve yeni sistemlerden (xpand-realD) farklı olarak klasik sinema perdesine uygulanmaz. Bundan görüntü perdenin önünden değil arkasından yansıtılır. Ekran boyutuda yine klasik sinema perdesinden farklıdır. 16:9 yerine genelde 4:3 ekran tercih edilir. Ekran boyutuda devasa denecek boyutlardadır. Gözlükleri hakkında tam bilgiye sahip olmasamda polorize olduğunu sanıyorum. Gözlük boyutlarıda diğerlerinden büyük.

Şahsi deneyimim olarakda kesinlikle IMAX tavsiye ederim. Avatar'ı bende IMAX de izleyecem.

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Türkiyede sanırım 2 tane imax salonu bulunuyormuş?

Ankara ve İstanbul

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
İMAX 3D Teknik olarak en iyisi olmasının yanında insanlarında ortak görüşüde imax' in en iyi olduğu yönünde; Real D 3D - XpanD 3D ikilisi arasında bir sorun var aslında çünkü kişiden kişiye değişen bir durum var bazıları Real D 3D' yi bazılarıda XpanD 3D' yı tercih ediyor.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Ne yazık ki, Avatar sadece İstinye Imax'de 3D olarak gösteriliyor.

RoMaNTiiZMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim için en iyisi IMAX. Discovery Channelde izlemiştim merak ettim. gittim istinye park afm de avatarı izledim. gerçekten çok iyi...

Gözlikleri nasıl peki rahat mı ? Biletle birlikte mi alınıyor yoksa salonda koltukların üzerinde mi ? :hammer:
Ve ücret nedir ?

Kalabalık gidicez de o yüzden soruyorum :D

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
IMAX i soruyorum.
bugün gazetede gördüm istinye parkta 7 katlı bina boyutunda sinema perdesinde IMAX kalıtesıyle ızleyebılırsınız diyordu.

Gözlükleri salon girişinde alıyorsun. Rahatlar ama çok büyükler biraz kaynakçı gözlüğü gibiler. Real 3D'dekiler daha bir memur gözlüğü :D Gözlük parasını da alıyorlardı normal bilet ücretiyle birlikte.

RoMaNTiiZMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gözlükleri salon girişinde alıyorsun. Rahatlar ama çok büyükler biraz kaynakçı gözlüğü gibiler. Real 3D'dekiler daha bir memur gözlüğü :D Gözlük parasını da alıyorlardı normal bilet ücretiyle birlikte.

Teşekkürler.. Kaynakçı hee :D
Peki bilet ücretini bilen varmı IMAX in ? (istinye park için soruyorum)

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Tam bilet 17-19 TL. gibi bir şey olması lazım.

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Haftasonu istinye parkta yer bulamadım. Real 3D ye gitmek aklımdan geçti.Bu yorumlardan sonra iyki gitmemişim dedim...