3D Max ve oyun için ekran kartı gerekiyor

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bazı programları ortalama derecede kullanabileceğimiz ve yeni oyunları iyi bir FPS de oynayabileceğini bir ekran kartı arıyorum ana kartın asus M5A78L-M LX ne ōnerirsiniz

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Telefondan yazdim çok yazım hatasi var kusura bakmayin

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bazı programları ortalama derecede kullanabileceğimiz ve yeni oyunları iyi bir FPS de oynayabileceğini bir ekran kartı arıyorum ana kartın asus M5A78L-M LX ne ōnerirsiniz

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Telefondan yazdim çok yazım hatasi var kusura bakmayin

Bütçeniz ne kadar?

işlemciniz nedir?

Güç kaynağı kaç watt?

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bütçemi belirtmem mantıksız olur diye düşünüyorum çünkü ihtiyacımı belirttim o ihtiyacı karşılayacak birşey gerekiyor

İşlemci Athlon X2 260

Güç kaynağı 430 Watt Thermaltake XP550 PP

Umarım bişeyi değiştirmek zorunda kalmam

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bütçemi belirtmem mantıksız olur diye düşünüyorum çünkü ihtiyacımı belirttim o ihtiyacı karşılayacak birşey gerekiyor

İşlemci Athlon X2 260

Güç kaynağı 430 Watt Thermaltake XP550 PP

Umarım bişeyi değiştirmek zorunda kalmam

O işlemciye şu an ki ekran kartınızdan farklı bir ekran kartı tavsiyesi yapılmaz.

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşlemciyle alakası olduğunu bilmiyordum :( İşlemciyimi değiştirmeliyim yani :/ [MENTION=84487]basbeLası[/MENTION]

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
İşlemciyle alakası olduğunu bilmiyordum :( İşlemciyimi değiştirmeliyim yani :/ @basbeLası

Hep söylüyoruz ekran kartı tavsiyesi isterken güç kaynağınızı ve işlemcinizi yazın diye.

Piyasa da ki her ekran kartını alıp takarsınız ama işlemciniz bu kartı besleyemediği için en fazla %20 performans alırsınız. Yani darboğaz olayı olur.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
O işlemci ile render alırken sıkıntı yaşarsın hatta render alırken sistem ısıdan kapanabilir bile.

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O işlemci ile render alırken sıkıntı yaşarsın hatta render alırken sistem ısıdan kapanabilir bile.

Şimdiye kadar anakart üzerindeki bütünleşik ekran kartı ile bişeyler yapmaya çalıştım öyle bi durum söz konusu olmadı ayrıca işlemci kötümü yoksa eskimi? [MENTION=84487]basbeLası[/MENTION]

Reaksiyon puanı
16,128
neden Athlon X2 260? phenom II değil? amacına uyan işlemci i5-4670k olur cpu ve anakartı değiştir amd diye ısrar edip a10 alma kanser eder seni.

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
neden Athlon X2 260? phenom II değil? amacına uyan işlemci i5-4670k olur cpu ve anakartı değiştir amd diye ısrar edip a10 alma kanser eder seni.

İlla gireyimmi yani bütçe konusuna :/ Değiştirmemi istediğin başka bişey varmı acaba?
Edit: Pc yi ben kurmadım

Reaksiyon puanı
16,128
İlla gireyimmi yani bütçe konusuna :/ Değiştirmemi istediğin başka bişey varmı acaba?
Edit: Pc yi ben kurmadım
o pcyi kim topladıysa onun önerdiği hiç bir şeyi alma adam sırf zarar basbelasi'nın önerdiği sistem olursa hiç çekinmeden alabilirsin işlemci,anakart ve ramler garanti hdd belki değişmeli yani yeni toplama zamanı gelmiş.

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
o pcyi kim topladıysa onun önerdiği hiç bir şeyi alma adam sırf zarar basbelasi'nın önerdiği sistem olursa hiç çekinmeden alabilirsin işlemci,anakart ve ramler garanti hdd belki değişmeli yani yeni toplama zamanı gelmiş.

Teşekkürler toplayan zamanında parçalardan toplamıştı sanırım satın almamıştı

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Şimdiye kadar anakart üzerindeki bütünleşik ekran kartı ile bişeyler yapmaya çalıştım öyle bi durum söz konusu olmadı ayrıca işlemci kötümü yoksa eskimi? [MENTION=84487]basbeLası[/MENTION]
Anladigim kadariyla amatörsun yanlış anlama yeni başlayan arkadaşımız yani , Büyük çizimler de o işlemci sıkıntı yaratır aynı anakart bende var detaylı küçük çizimler de dahi bende donuyor du. Aynı anakart Asus, ama Ph.II x4 3.4 ile.

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anladigim kadariyla amatörsun yanlış anlama yeni başlayan arkadaşımız yani , Büyük çizimler de o işlemci sıkıntı yaratır aynı anakart bende var detaylı küçük çizimler de dahi bende donuyor du. Aynı anakart Asus, ama Ph.II x4 3.4 ile.

Zaten flash da kullanacağım low poly çizimler yapıyorum sadece 1000 poly yi geçmiyor pek. Program arkada bişeyler açarsam donabiliyor sadece max 2010 kullanıyorum zaten. Yazılım anlamında fena değilimdir ama donanımda inanılmaz cahilim keşke yüzde kaç darboğaz yapar falan bunları kendim anlasam :/