3500-3800 Tl'ye Sistem Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Allieo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Allieo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar , bana monitör dahil olmayan sistem toplayabilirmisiniz ? Biraz cahilimde :( . Genellikle oyun oynamak için kullanacağım .Birde monitörün ne kadar önemli olduğunu açıklarsanız sevinirim , monitörüm var ama ucuz bir monitör . Bu arada sistemin fiyatı 3800 tl'ye kadar esneyebilir :). Şimdiden teşekkürler.

Epicoza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Monitör istemiyorsan bu idealdir. İstiyorsan da işlemciyi i5 6500'a düşürüp, sıvı soğutma yerine normal bir cpu soğutucusu (yaklaşık yarı fiyatına bulabilirsin) alırsan yanına asus vp228te alırsın. Hatta tahminime göre 8 GB ram daha ekleyebilirsin kalan parayla.

Ekli dosyalar

• forum.jpg
    forum.jpg
    91.3 KB · Görüntüleme: 546

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Oyun için bu sistem daha iyidir. Monitörünüz eski ise gecikme süresi fazla ve çözünürlüğü düşük olabilir. Bu da oyunlarda kötü kaliteye neden olur. Eğer yine de monitör istemiyorsanız ekran kartını r9 390x yapabilirsiniz veya SSD ekleyebilirsiniz.
IMG_20160405_170420.JPG

Epicoza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Oyun için bu sistem daha iyidir. Monitörünüz eski ise gecikme süresi fazla ve çözünürlüğü düşük olabilir. Bu da oyunlarda kötü kaliteye neden olur. Eğer yine de monitör istemiyorsanız ekran kartını r9 390x yapabilirsiniz veya SSD ekleyebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 2333

Oyun için o işlemciye, o anakart ile haksızlık yaparız diye düşünüyorum. Tabi çeşitli konfigürasyonlar olabilir tercihe bağlı. Burda merak ettiğim nokta monitör tercihi aslında asus vp228te de seçilebilirdi. Özel bir tercih midir benq? Asus ile kıyaslamak gerekirse artısı eksisi nedir?

edit: Asus vp228te 'nin fiyatı 350 tl civarında sinerji'de. (1920x1080 1ms)

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
O anakart ile haksızlık mı yapılıyor? Sizin koyduğunuz anakartın oc özelliği dışında ne gibi bir artısı var? Ayrıca bu monitörü bizzat kullanıyorum ayakları ve duruşu asusa göre daha sağlam. Tabi kullanıcı asusu da alabilir.

Son düzenleme:

Allieo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Monitör almayacağım, ayrıca 3900 de olabilir fiyatı , dediğim gibi bu konularda bilgisizim . Zahmet olmazsa tam olarak hangi parçaları almam gerektiğini söylermisiniz.Birde ileride sistemi geliştirebilirim , yani kasası geniş ve anakartı iyi olursa sevinirim :). Şimdiden teşekkürler.

Epicoza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Verdiğimiz paralar dolar kuru sayesinde yabana atılacak cinsten değil. Dolayısıyla da ileride tercihi oc yapmak olabilir veya 60-70 lira daha verip i5-6600k alabilir. Zaten k'lı versiyonu aldığı zaman z170 gereklilik oluyor. Neticede verilen paralardan dolayı fayda maksimizasyonuna gitmeyi tercih ediyorum. Tartışmaya açık olmakla birlikte gaming anakart olması benim tercih sebebimdir. Monitör konusu ise kişisel meraktan kaynaklanıyor. Bahsettiğim monitörün siparişini sabah vermeyi düşünüyordum.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Hatalarınızı söyleyeyim.
1) oyun bilgisayarında ekran kartı yerine işlemci ve anakarta yatırım yapmak
2) 2133 mhz ram destekleyen anakarta 2666 mhz ram takmak
3) soğutmayı amd ekran kartlarında kötü olmasına rağmen asus tercih etmek.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Alıcı bütçesini 3900 a çıkardığına göre en iyi sistem bu şekilde;
Screenshot_2016-04-05-18-11-25-1.png

Epicoza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hatalarınızı söyleyeyim.
1) oyun bilgisayarında ekran kartı yerine işlemci ve anakarta yatırım yapmak
2) 2133 mhz ram destekleyen anakarta 2666 mhz ram takmak
3) soğutmayı amd ekran kartlarında kötü olmasına rağmen asus tercih etmek.

Anakart benim için bilgisayarın en önemli parçasıdır. Makul düzeyde bir yatırım gerekir azizim. Ram konusunda haklısın sen söyleyince farkettim. Ofiste yoğunluktan 2133 yerine 2666 seçmişim. Ekran Kartı ise ben asus kalitesine inanırım güncel oyunları sıkıntısız ve aşırı ısınma olmadan açar o kart. Öte yandan bütçe artışı sonrası güncellediğiniz sistem gayet iyi bir sistem. Arkadaş alacaksa alsın gözü kapalı

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Önerdiğim anakart zaten o fiyat civarında en iyisi ve rahat 10 yıl götürür. Ben asus kalitesine bir şey demiyorum ama Amd tarafında kötü iş çıkartıyorlar internette makaleler var okuyabilirsin. Anakarta yatırım yaptığına göre topladığın sistemin oyun performansını merak ediyorum doğrusu. Anakartın performansa etkisi yoktur çünkü.

Allieo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok sağolun arkadaşlar , madem öyle bu sistemi sorun çıkmazsa alırım. Teşekkürler :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Monitör istemiyorsan bu idealdir. İstiyorsan da işlemciyi i5 6500'a düşürüp, sıvı soğutma yerine normal bir cpu soğutucusu (yaklaşık yarı fiyatına bulabilirsin) alırsan yanına asus vp228te alırsın. Hatta tahminime göre 8 GB ram daha ekleyebilirsin kalan parayla.
skylake sıvı soğutmasız olmaz dark marka 201TL küsürata sıvı soğutma var... onu incele bak... teknobiyotikte...

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Önerdiğim anakart zaten o fiyat civarında en iyisi ve rahat 10 yıl götürür. Ben asus kalitesine bir şey demiyorum ama Amd tarafında kötü iş çıkartıyorlar internette makaleler var okuyabilirsin. Anakarta yatırım yaptığına göre topladığın sistemin oyun performansını merak ediyorum doğrusu. Anakartın performansa etkisi yoktur çünkü.
en çok satan marka bazısı kullanım kılavuzunu okumuyor ayarları yada kurulumu yanlış yapıyor sorun olunca hep ASUS suçlu oluyor... + soru ekran kartı kasaya sığmayınca ne yaparsın?

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Kardeşim git arastır amd de asus alınır mı diye alanlara sor. MSI dan niye şikayet yok o zaman? Diğerinde de zaten ekran kartı ve kasa boyutlarına bakıyorum imkansız öyle bir şey olması.