3300 TL'ye Oyun PC'si Toplamak

Gürkan G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Pardon DVI olacaktı. DVI daha kaç sene iş görür?

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Dvi da eskiyecek gibi durmuyor fakat yeni laptop tablet telefon vs. Cihazlar hep hdmi kullanıyor. Yani gidip laptopunuzu bağlayamazsınız büyük olasılıkla.

Gürkan G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yani son attığım sistemi öneriyorsun. Doğru almışken iyi bir anakart alayım. Sonra değiştirmesi zor olur. Ama ekran öyle değil :).

Reaksiyon puanı
2,148
Yahu kaç kere söyledik, DVI-D'nin eksiği yok HDMI'dan, belki HDMI teknoloji olarak daha yüksek çözünürlükte daha yüksek frame verme kapasitesine sahiptir ama sen bu monitörü 1080p@60hz üzerine çıkaramayacaksın, 1080p@60hz DVI-D de verebiliyor, aynı özelliklere sahip DVI-D monitör yerine HDMI monitör alman sadece ekstra para vermen demektir. Söylüyoruz söylüyoruz sanki kandırıyoruz gibi 10 defa daha aynı soru soruluyor. Para senin HDMI + Bazooka al ben daha bişey demiyorum.

Gürkan G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben kandırıyorsun demedim. Endişelenmemin sebebi DVI-D'nin HDMI'dan önce çıkmış olması. DVI-D daha eski teknoloji olduğu için ikidebir soruyorum. Endişeleniyorum. Çünkü daha önce sistem toplamadım. Bu arada ekran kartının OC'lu olması sorun olur mu?

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Ben kandırıyorsun demedim. Endişelenmemin sebebi DVI-D'nin HDMI'dan önce çıkmış olması. DVI-D daha eski teknoloji olduğu için ikidebir soruyorum. Endişeleniyorum. Çünkü daha önce sistem toplamadım. Bu arada ekran kartının OC'lu olması sorun olur mu?

Gtx 780tilı bilgisayarımda dvi kullanıyordum ve çok memnunum. Şuan çıkan en son ekran kartında veya en güçlü ekran kartında bile dvi çıkışı var (son kullanıcıya yönelik ekran kartlarından bahsediyorum).

Gürkan G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
@gokhan999 Peki ekran kartı Sapphire Nitro+ OC 8GB olanı var ondan alacağım. Ama ekran kartı görüldüğü üzere OverClock'lu bu OverClock'un artısı ve eksisi nedir? OC yapınca ekran kartının ömrü kısalır mı?

Gürkan G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Gtx 780tilı bilgisayarımda dvi kullanıyordum ve çok memnunum. Şuan çıkan en son ekran kartında veya en güçlü ekran kartında bile dvi çıkışı var (son kullanıcıya yönelik ekran kartlarından bahsediyorum).
Kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. Kasa önerir misin?

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
@gokhan999 Peki ekran kartı Sapphire Nitro+ OC 8GB olanı var ondan alacağım. Ama ekran kartı görüldüğü üzere OverClock'lu bu OverClock'un artısı ve eksisi nedir? OC yapınca ekran kartının ömrü kısalır mı?
Direk, fabrika çıkışlı, aldığın gibi overclocklu gelen kartlarda herhangi bir zarar söz konusu değil kendi bilgisayarımda da oclu ekran kartı var. Oclu olduğuna bakma adamlar overcloğun sınırını zorlamıyor. Hatta istersen daha da overclock edebiliyorsun böyle kartları çünkü çok fazla overclocklanmış olmuyor.
Artıları %10'a kadar performansta artış olur.
Eksiklerini bilmiyorum fakat farketmeyecek kadar az olduğuna inanıyorum.

Gürkan G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Direk, fabrika çıkışlı, aldığın gibi overclocklu gelen kartlarda herhangi bir zarar söz konusu değil kendi bilgisayarımda da oclu ekran kartı var. Oclu olduğuna bakma adamlar overcloğun sınırını zorlamıyor. Hatta istersen daha da overclock edebiliyorsun böyle kartları çünkü çok fazla overclocklanmış olmuyor.
Artıları %10'a kadar performansta artış olur.
Eksiklerini bilmiyorum fakat farketmeyecek kadar az olduğuna inanıyorum.
@gokhan999 Mid felan bilmem ben :D. İçinde PSU ve Fan'ı olsun veya kasayı önerirsin yanında PSU ve Fanıda önerirsin. Kasa için Maks. 300 veya 310 TL.