arkadaslar wın7 nın acılısta wıstadan daha agır oldugunu okudum bu gun gazetede nıhayı surum cıkmadan denemek istemedım ama dogrumudur acep...??? eğer ole ise microsoft tukanı kapatsın yane..
yavf okadar mesaj yazılmış ama 32 bit in ve 64 bit in tam olarak farkları yazılmamış
biri net olarak acıklaya bilir mi ? az cok bilgim var haftaya win 7 yi kurcam hangisini kurayım
şuan benm pc nin başında değilim kodları tam veremeyecem
2.0 işlemci çift cegirdektir kendisi
3 ram 667 lik
512 ekran kartı
ankartta msı dı
bu aralar harici hdd almayı düşünüyorum ama 4 gb olabilir gerci fazla bir maliyeti yok
saolasın bn genede önce bi 32 lik kurayım
İnanılmaz bir fark göremezsin ama 64 bit programlarda 32 bite göre ne bir takılma ne bir sıkışma 64 bit güzeldir.Bir de 64 bit programlar olunca hız canavarı oluyoryani okadar cok fark ediyor deneyelim ozman bi
İnanılmaz bir fark göremezsin ama 64 bit programlarda 32 bite göre ne bir takılma ne bir sıkışma 64 bit güzeldir.Bir de 64 bit programlar olunca hız canavarı oluyor
bnide korkutan o herşeyi 64 bitlik bulmak lazım prograları falan arşivi komple değiştirmek lazım
Arkadaşlar Merhabalar
Sistemimle ilgili birkaç sorum olacaktı..
Animasyon tasarımcısıyım bir hevesle firmamızdaki teknik arkadaş sağolsun
7100'ü bilgisayarıma kurdu aynı şekilde bende evdeki sistemime kurdum..
Şirketteki pc'de driverlarda bir sorun yaşamadım ancak Ev Bilgisayarımda
Kurulum anından itibaren hata verdi onları aştık kurduk daha sonra driverlarda sorun oldu,tek tek tanıttım güncelledim ama genede misal express gateyi bile görmedi..bir kez gördü sonra görmedi..
8 gb olan ramlerimi 3 kusur olarak görmesi konusunda ise bunu yazınızın başındada yazmışsınız, 32 bitten dolayı olduğunu teknik arkadaşımızda izah etmişti ancak işim animasyon tasarım olunca adobe flash yazılımının halen 64 bit desteklemediğini düşünürsek 64 bit işlemci ile kimbilir nasıl sorunlar yaşarım korkusu ile güncelleyemiyorum..
sistemim :
Anakart
ASUS (I) P5Q SE2 P45 DDR2 1600 GL+S S775 ANAKART
Cpu
INTEL QUADCORE Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB 64BIT 775 İŞLEMCİ
Ram
RAM 2 GB*2 DDR2 1066MHZ KINGSTON HyperX CL5 (çiftli ikiz paketlerde 4 gb + 4 gb = 8 gb)
Hdd & Hdd Usb
HD 1 TB SAMSUNG 7200 RPM SATA2 32MB + Seagate 1 TB 32 MB
Case & Power Supply
CASE ASUS TA-951 350 WATT SİYAH
Vga
VGA 512 MB ASUS GTS250 GDDR3 256B HDTP/DVI 16X
ekran kartının çift kablosu vardı arkadaş ikisinide ayrı güç kablosuna bağladı
kutu içinden ufak mini kablolar çıktı ama onları kullanmadı..
donanımsal bir sorunummu var yoksa anakart 64 bitmi kurmamı istiyor inanın anlayamıyorum..bir arkadaş seven 64 bit kuralım diyor bir diğeri xp kur diyor...şimdi seven için biraz daha bekleyip vista veya xp 64 bitmi kursam
ne yapsam
önceliklikle yapan arkadaşın emeğine ve yorumlarını esirgemeyen üyelerimize çok teşekkürlerimi sunarım !
akdeniz üni. bil. programcılığı okuyan bi arkadaşınızım ve grafik tasarım uygulamalarım için 2010 ocak sonunda i5 1066mhz 3 mb l3 2.27-2.53 ghz 4gb ram ve 1 gb (gt240m) e.k olan bi dizüstü aldım aldıımda 64 bit vardı ama bütün 32 bit pro destekliyordu sonra xp kurmak istedim performans artışı olurmu diye bu ahci ide proplemleriyle karşılaştım ve uzun hikaye tekrar win 7 ama 64 bit e döndüm fakat hiçbir 32 bit pro çalışmadı vista 32 bit kuriyim dedim ve hoşuma gitmedi win7 32 bit kurdum tekrar fakat keşke şu format işlerine girmeseydim ilk aldığımda pc hem 64 bit ti ama 32 bit programlarıda gayet güzel çalıştırıyodu şimdi 64 bit kurmak istiyorum fakat hem 64 bit hemde 32 bit programları kullanmak istiyorum acaba yardımcı olabilir misiniz...!
şimdiden teşekkür ederim !!!...
Kuracağım iki işletim sistemi de aynı bitte olmalı ya her ikisi de 32 yada 64 olmak zorunda ,kuramazsın,istersen dene:biggrin:Arkadaşlar şimdi ben 32 bit xp kullanıyorum.. Ben D sürücüsüne 64 bit windows 7 kurabilirmiyim???.. Mesela kurduk diyelim 32 bit lik xp ile 64 bit lik windows 7 aynı anda çalıştırırken sorun çıkarmı??. Yani 32 xp ile 64 windows7 aynı anda sorun oluştururmu???... Yoksa her iki işletim sistemide 32 bit olmak zorundamı????..