32 Bit'ten 64 Bit'e Geçiş

_Saytun_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
Merhaba

Size bi sorum olacak. Windows7 32 bit kullanıyorum ve şuanlık 2GB ram'im var. ilerde 2 GB daha takviye yapıcam ama 32 bitlerde bu ram'i 3.25 GB görüyor. 64 bit'e geçmek istiyorum ama hiçbir dosyamın da silinmesini istemiyorum.32 bitten 64 bite geçiş benim istediğim gibi olabilir mi?

Şimdiden yorumlar için teşekkürler..

fatih0xx

Asistan
Reaksiyon puanı
1
64-bit bir işletim sistemi, 64-bit bir işlemci gerektirir. Çoğu 64-bit sistemler, "uyumluluk kipi" altında 32-bit yazılımları da yürütebilir. Zaten bugün piyasadaki celeron işlemcili pclerde bile 64 bit desteği mevcut. reminide takviye edersen 64 biti kullanabilirsin tabiiki. Ancak 64-bit komut setleriyle çalışan bir işletim sistemi için 64-bit donanım, 64-bit sürücü ve 64-bit uygulama gerekiyor. Bu halkadan birisi eksik olduğunda, 64-bit desteği yok oluyor. Sana Kolay gelsin. İşletim sisteminin kurulu olduğu bölümdeki dosyalarının yedeğini almalısın tabiikide. pc deki diğer bir sürücüne yedekleme yapıp rahatlıkla 64 bit işletim sistemi kurabilirsin.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Merhaba

Size bi sorum olacak. Windows7 32 bit kullanıyorum ve şuanlık 2GB ram'im var. ilerde 2 GB daha takviye yapıcam ama 32 bitlerde bu ram'i 3.25 GB görüyor. 64 bit'e geçmek istiyorum ama hiçbir dosyamın da silinmesini istemiyorum.32 bitten 64 bite geçiş benim istediğim gibi olabilir mi?

Şimdiden yorumlar için teşekkürler..

64 bite geçerek (vista yükseltmesindeki gibi )kurulum sonrası aynı programlar kalsın kullanmaya devam edeyim diyorsanız olmaz kullanamazsınız,yedekleme alıp temiz kurulum yapmanız gerekir.(kurulum esnasında disk seçenekleri kısmında hddyi biçimlendirmeden sistemi yüklerseniz eski programlarınız kalır windows.old adı ile ama sadece içinden kopyalama yapabilirsiniz.zaten bu şekil kurulum tavsiye edilmiyor en güzeli temiz kurulum.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Arkadaşlar benim pc'de 3 gb ram ve 32 bit var bunu 8 gb yapıp 64 bit yaparsam ramin tamammını kullanabilirmiyim WİNDOWS 7 HOME PREMIUM

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ben nasıl 64 bite geçicem benim windows 7 ultimeate:devil2:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar hayırlı bayramlar ;
benim bilgisayarım 64 bit win7 home basic idi ben ise win7 ultimate 32 bitlik format attım ve şimdi 64 bitlik win7 ultimate format atmak istiyorum yardım edermisiniz nasıl olacak:::::::::::::::::::::::::::::::::::

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar herkez format cd sini takıp x86 yerine yani 32 bit yerine x64 64 bit kurucaklar bu kadar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selam ben Mehmet özkan

Benim Bilgisaayrım 64 bit evet yazıyor Şu anki işletim sistemi Win 7 32 bit bunu format atmadan 64 yükseltebilirmiyiz ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Selam ben Mehmet özkan

Benim Bilgisaayrım 64 bit evet yazıyor Şu anki işletim sistemi Win 7 32 bit bunu format atmadan 64 yükseltebilirmiyiz ?

Bu mümkün değil. Yedeklerinizi alıp, temiz bir yükleme yani sıfırdan yapmanız gerekmekte.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Az önce 32 bit sisteme 64 bit yükledim.bu iso'yla.Windows.old klasörü oluşuyor.eski dosyaların silinmiyor.
g3wjn.jpg

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Üzerine kurulumu yapabilirsiniz. bunda bir sıkıntı yok. Ama kurulu olan programları tekrar kurmak gerekebilir. Ben 32 bitten 64 bite kurulumsuz bir dönüşümün olmayacağını belirtmek istemiştim. Yani bu işin en temizi yeniden kurmak.

aslında sen de sıfırdan kurulum yaptın. şimdi tek tek tüm programlarını yeniden kuracaksın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar setupu açıyorum Windows sürümünüz aynı deyil diyo açmıyor