32 bitten 64 bite geçiş yardım

Trollust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım aldığımda 32 bit idi ve 64 bit desteklediğini fark ettim. Ve geçiş yapmak istiyorum.
Sorularım
1-32 bitten 64 bite geçiş yapabilirmiyim ?
2-Normal format gibi mi ekstra bir işlem gerekiyor mu ? (32 bit sistemi silip üstüne 64 kurmak gibi)
3-Benim için en önemlisi yerel disk D ve E deki veriler gidermi ?(ancak 32 bitten 64 bite geçerken)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Bilgisayarım aldığımda 32 bit idi ve 64 bit desteklediğini fark ettim. Ve geçiş yapmak istiyorum. Sorularım 1-32 bitten 64 bite geçiş yapabilirmiyim ? 2-Normal format gibi mi ekstra bir işlem gerekiyor mu ? (32 bit sistemi silip üstüne 64 kurmak gibi) 3-Benim için en önemlisi yerel disk D ve E deki veriler gidermi ?(ancak 32 bitten 64 bite geçerken)

Merhabalar;

Oncelikle pc nizin ram miktari 4GB ve ustu ise 64 bit sisteme gecmelisiniz. Eger ram'iniz 4gb alti ise 64 bit'e gecmenize cokts gerek yok.

Gelelim sorulariniza:

1- 32 bit'ten 64 bit'e gecis yapabilirsiniz.

2- Gecis islemi normal format ile saglanmaktadir. Ornegin windows 7 kullaniyorsaniz windows 7 sersinden ( home basic,home premium, professional, ultimate gibi..) 64 bit olan bir sistem edinip o sistem ile formst islemini gerceklestirmeniz gerekmektedir. Ekstra bir isleme gerek yoktur.

3- Windows isletim sistemi standart olarak yerel disk c birimine kuruludur. Yani sizin d ve e birinleriniz bir nevi yedek. Sizde sisteminizi c'ye kuracaginiz icin yerel disk d ve yerel disk e birimlerindeki verileriniz bu format isleminden etkilenmez.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
1- 32 bitten 64 bite geçiş yapabilirsin. Eğer ram 3Gb fazla ise geç, 3Gb ve altı ise geçmene gerek yok. 32bit kurulu sisteme öyle program ile veya 32bit sistemin üzerine 64bit kuramazsın. Format atarak sıfırdan kurmak zorundasın.

2- Normal format işleminin aynısı yapacaksın. Tek fark indireceğin sistemin 64bit iso. olması gerek.

3- Sisteminin Yerel Disk C'de kurulu olduğunu varsayıyorum ve Yerel Disk D ve Yerel Disk E'yi depolama olarak kullandığınız düşünüyorum. Bu durumda format sırasında biçimlendirme yaparken sadece Yerel Disk C'yi (Yani sistemi kuracağın)bölümü biçimlendirirsen, Yerel Disk D ve Yerel Disk E 'ye hiçbirşey olmaz merak etme.