30 saniyede açılan bilgisayarıma karşılık 5 dakika sürede açılan lcd mönitör sorunu!

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar merhaba30 saniyede açılan bilgisayarıma karşılık 5-8 dakika sürede açılan lcd mönitör sorunu var bilgisayar hemen açılıyor çünkü kulaklıktan windows açılma sesi geliyor sorun ekran kartında değil çünkü mönitör bilgisayara bağlı değilken kendi mavi ekranı geliyor (hata ekranı değil ekran kartı bağlantısı olmadığı anlaşılsın diye yapılmış)ama mönitör bağlantısını ekran kartı çıkışından söktüm mönitör yine siyah ekranda ve yine 5 dakika sonra ekran kendine geliyor ve eğer bilgisayarı kullanırken bilgisayarı kısa süreliğine kapatıp açtığımda mönitör hemen açılıyor yani mönitör sıcak iken hiçbir sorun yokmönitörümü 2006 senesinden beridir kullanıyorum

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
-Abii bizi ışınla be!
+Makina soğuk bekleyin azcık :D :D
Bunu getirdi aklıma :D

Kondansatörlerde problem var gibi görünüyor hangileri bulup değiştirmek gerek

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Hocam sizce arkadaş değiştirmeyi akıl edemedği için mi bu konuyu açmış ? :D
Orayı ben de anlamadım işte 2006dan beri aynı monitör kullanılır mı özelliklede 30 saniyede açılan bir pcye :D

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar mönitör çalışıyor birtek açılışta böyle bir sorun çıkartıyor, ayrıca mönitör 7 yaşında olsada şu anki mönitörlerden pekte geri değilayrıca mönitörü değiştirmememin maddi sebebide var

-Abii bizi ışınla be!
+Makina soğuk bekleyin azcık :D :D
Bunu getirdi aklıma :D

Kondansatörlerde problem var gibi görünüyor hangileri bulup değiştirmek gerek
cevabınız için teşekkür ederim

ama tamir sorun :(

peki mönitörü böyle kullanmaya devam edersem birşey olurmu yoksa sorun dahada mı kötüleşir?

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
elektronikçiye bakıt?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
tamir için 200 tl (bir mönitör parası) istemez dimi? :)
muhtemelen 4-5 tane kondansatör değiştirecek tanesi 1 tl den 5 tl masrafı olur tanıdık biri olursa bi paket sigara alırsınız yapar :D ama başkası maalesef çok paralar isteyebilri :)

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
muhtemelen 4-5 tane kondansatör değiştirecek tanesi 1 tl den 5 tl masrafı olur tanıdık biri olursa bi paket sigara alırsınız yapar :D ama başkası maalesef çok paralar isteyebilri :)

bir işletim sistemi yüklemeye 40 tl isteyen bilgisayar tamircilerinden geçilmediğini düşüncek olursak..... :(

mönitörün markası hyundai servisine götürsem para karşılığında yapmaları lazım ancak bu konuda kafamdaki soru; acaba onlarda mı kazık fiyata tamir ederler?

peki mönitörü bu şekilde kullanmaya devam edersem sorun dahada kötüleşir mi? veya söyle sorayım mönitör vadesini doldurmaya mı başlamış?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
bir işletim sistemi yüklemeye 40 tl isteyen bilgisayar tamircilerinden geçilmediğini düşüncek olursak..... :(

mönitörün markası hyundai servisine götürsem para karşılığında yapmaları lazım ancak bu konuda kafamdaki soru; acaba onlarda mı kazık fiyata tamir ederler?

peki mönitörü bu şekilde kullanmaya devam edersem sorun dahada kötüleşir mi? veya söyle sorayım mönitör vadesini doldurmaya mı başlamış?

böyle kullanmaya devam ederseniz açılma süresinin uzayacağını tahmin ediyorum başıma gelmedi ama okuduklarım bu şekilde

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Benim lcd ekranımda da benzer sorun olmuştu. Başlarda 2 dakikada ekran görüntüsü gelirken sonradan 2 saate kadar çıkmıştı. Ama benimkinde kabloyu sökünce bile görüntü yoktu. 50 TL karşılığında tamir ettirdim.