3 ve 5 kilo dambıl ile kol geliştirme .

Yasinpekk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben 1 haftadır düşüncelerimi gerçeğe çevirdim ve kas çalışmaya başladım .Appstore de gezinirken karın kası programı bulddum ve denemelik indirdim .Çok güzel bir programmış 20 dakikalık başlangıç setle gün aşırı toplamda 4 kere yaptım .Karnım şekillenmedi daha belki 3-4 ayı var ama ilk defa kararlı olduğumu hissettim ve artık amacım olduğu için bunları yapmak rğlenceli olmaya başladı.Sonra dinlendiğim günler de kollarımı çalıştırayım tek taşla 2 kuş vurmuş olurum dedim.Başlangıç set için 5 kilo önerdiler.Almaya gittiğimde baya ağır olduğunu farkettim hem 3 hemde 5 kilolup dambılları aldım .Onlarıda yapıyorum ama bu işle uğraşırken okulda benim ağrılarımı ortaya çıkardı önümüz malum 15 tatil hadi evde dinlenerek geçiştiririm ama okul başlayacağı zaman bu ağrılar(çok değil ama ağrıyo işte ) geçmeyecek mi? Bunu merak ediyorum .Birde bir arkadaşımla konuşurken senin kaslar o göbek gitmeden çıkmaz dedi .Mantıklıda öyle göneğim yok .Boyum 1.76 kilom 76 yaşım 16 sizce kas yapmak için ideal kiloda mıyım ? Karın egzersizleri çok iyide elinde kol egzersizi bulan biri başlangıç seviyesi için atabilir mi forumda araştırdığımda hepsi spor salonunda .Bana vücut ağırlığı ve dambılla yapılabilecek egzersizler lazım .Şimdiden çok teşekkürler saolun .Bide amacım kolumu kalınlaştırmak değil .Yeterince kalın ama yağlı :Dd .

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kilo ve boyunuz çok ideal formda, yaşınıza baktıkda boyunuz daha da artacaktır gibi, omurganız daha tam formalaşdı sayılmaz onun için 5 kilo size şimdilik ağır geliyorsa bir süre çalışıp alışın, ama kas elde ede bilmek için çok daha ağır kilolara ihtiyacınız olacak, gerekli hareketler için programları youtube'dan bakabilirsiniz

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
güzel düşünmüşsün. ben de yapıyorum arada evde ama tam sistematik değil. inin çok değişim olur vücudunda. ben de o yaşlarda merak saldım bi iki sene oldu işte. spor yapmayınca rahatsız oluyorum insanı kendine getiriyor. düzenli yaparsan çok faydası olur. birden çok fazla zorlama bence. yavaştan başla. telefon için programlardan başlayabilirsin. ben de bi ara ordan yaptım.hem seviye 1'i seçip başla fazla yormaz da.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İlk seferde beş Kilo ağır gelmiş olabilir zaten yavaş yavaş yükseltmen iyi olmuş. Keşke döküm plaka olarak alsaydin yavaş yavaş yanına eklerdin. Yutupta bir sürü var şimdilik. Beş Kilo dambil ile neler yapabilirsiniz diye ara herhalde yeterli olur :)

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Evde çalışmakla bu iş olmaz.Salona gitmeni öneririm.Yağdan kurtulmak antremanla olmaz hele evde hiç olmaz bu iş yediklerine dikkat etmeyle ve disiplinli çalışmayla olur.Evde dumbell ile çalışma illa da evde çalışacaksan sadece vücut ağırlığınla yapabileceğin hareketlere bak derim mesela şınav mesela barfiks ters şınav gibi.Bu spor o kadar basit değil mesela ön kol çalıştın 1 hafta ön kol çalışmamalısın haftanın 3 günü çalışman lazım 1 er gün arayla en önemlisi de çoğu kişi bacak çalışmaz evde pek mümkün olmaz bacağı atlarsan olmaz.O yüzden koşu falan da yapman lazım.Bende evde çalışıyordum ama evde olmuyor salonda hareketi yanlış yaptığında düzeltiyorlar inan hareketi doğru yapınca o kadar fark ediyor ki insan şaşırıyor.Mesela dumbell ile pazu çalışıyodum 5 kilo 5 kilo taktım yapıyodum geldi dedi yanlış yapıyorsun düzeltince hareketi anca 2.5 2.5 ları takınca yapabildim.Kısacası dumbell ile çalışma şınav çek ters şınav çek mekik çek barfiks çek koşuyu da ihmal etme.Yağlı yememeye yağ yakan besinleri tüketmeye özen göster.

Yasinpekk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk seferde beş Kilo ağır gelmiş olabilir zaten yavaş yavaş yükseltmen iyi olmuş. Keşke döküm plaka olarak alsaydin yavaş yavaş yanına eklerdin. Yutupta bir sürü var şimdilik. Beş Kilo dambil ile neler yapabilirsiniz diye ara herhalde yeterli olur :)

abi baktımda 110 lira biraz pahalı geldi onlarda yani öğrenciyiz bide baktım 2 ay evde uğraşıyım .Eğer iki ay sonra hala istek varsa bir bodye giderim :D

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bende ilk 2.5 kilo ile başladım. Senin ilk başladığındaki ağrı hamlık ağrısı o gecer 2 3 güne sonra evde ne kadar olur bilmem ama ağır çalışınca mesela omuz, göğüs falan çalışınca illaki ağrıyıcak ağrımazsa acımazsa gelişmez

brkalagz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Antrenman sonrasi agrilarinin olmasi normal.Ne kadar pro olursan ol o agrilar olacaktir.Fakat belli bir sure sonra o agrilardan zevk alicaksin.Diger arkadaslariminda dedigi gibi eger yagliysan spor salonuna gitmeni tavsiye ederim.Daha once hic spor yapmadiysan simdilik bodyweight exercise lari yapmani tavsiye ederim.Bir kac ay sonrada dedigim gibi spor salonuna gitmelisin.Illa evde calisicam diyorsan bol bol sinav mekik barfiks cek.Imkaanin varsa dips yap.Degisik sinav versiyonlari var onlari dene.Baktin saglam cekebiliyorsun bana mesaj at sana yaptigim sinav programini atayim . Basarilar.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
kaslar çalışıyorsa ağrı olur kaçınılmaz gerçek.

meyrenam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evde kesinlikle kol kası yapabilirsin işte bununla ilgili güzel bir paylaşım Evde kol kası geliştirme yöntemleri | Kalitelibeslenme

daltonlar3

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Boyum 1.75 kilom 95. Ama vücudum sıkı oldugu için çok fazla belli olmuyor. Ben evde çalışarak birşeyler yapmak istiyorum. Göbek var biraz bu göbeğin gitmesini istiyorum yardımcı olur musunuz ?

matrakçıparga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir süre evde çalışsan bile belli bir aşamadan sonra bir salona gitmen gerekiyor. youtube da birçok egzersiz bulabilirsin,