• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

3 türkçe sorusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan egle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba ben 3 tane türkçe sorusunu çözemedeim lütfen ÇÖÜZÜMLERİYLE BİRLİKDE atarmısınız ve ya anlatırmısınız

Ekran Görüntüsü (1086) - Hızlı Resim
bu 1 mb den fazla olduğu için yüklenmedi
"Ünlü ressam bu tabloda*" şeklinde devam etmesi gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

merhaba ben 3 tane türkçe sorusunu çözemedeim lütfen ÇÖÜZÜMLERİYLE BİRLİKDE atarmısınız ve ya anlatırmısınız

"Şarz" değil şarj olacak.
"Asvalt" yerine asfalt olacak.
"Proğramını" yerine programını olacak.

bide bu soru var

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (1091).png
    Ekran Görüntüsü (1091).png
    72 KB · Görüntüleme: 112

merhaba, ilkinde b şıkkında 'şarz', c şıkkında 'asvalt' ve d şıkkında 'proğram' kelimeleri yanlış olduğundan a şıkkı doğru.

ikinci soruda ise doğru cevap yine a şıkkı. b şıkkında HEP O ŞARKI derken o küçük harf olmalıydı. c şıkkında gördüğümüz yazı ise özel bir isim (film, dizi, kitap ismi gibi) olmadığından, aksine bir söz olduğundan ikinci ya kelimesi yanlış yazılmıştır. doğrusu; "Ya Devlet Başa, ya Kuzgun Leşe" olmalıydı. d şıkkına gelirsek de AYAŞLI İLE KİRACILARI derken a şıkkındaki gibi ile küçük olmalıydı. bu tarz başlık ve isimlerde ile/ve gibi ara(?) kelimeler küçük yazılır.

ayrıca diğer soru için ise üstte doğru yanıt verilmiş.

iyi çalışmalar.