3 katlı bina böyle çöktü - Video

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
3 katlı bina böyle çöktü - Video


İzmir'in Konak ilçesi Halil Rıfatpaşa Caddesi'nde iş makinasıyla yapılan temel kazısı sırasında, arsanın bitişiğindeki üç katlı binanın bir kısmı çöktü


A-.png
A.png
A+.png

28.12.2010,01:12:42


165968_cokme-ani.jpg



http://www.addthis.com/bookmark.php...74NXC&pre=http://www.samanyoluhaber.com/&tt=0http://www.addthis.com/bookmark.php...74NXC&pre=http://www.samanyoluhaber.com/&tt=0http://www.addthis.com/bookmark.php...74NXC&pre=http://www.samanyoluhaber.com/&tt=0



İki aileden altı kişinin yaşadığı binadaki göçük, amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülenirken, olay sırasında içeride kimsenin bulunmaması olası can kaybını önledi.

Bugün, akşam saatlerinde, 266 sokakta bulunan boş arsada bina yapımı için iş makinasıyla sürdürülen temel kazısı sırasında, bitişikteki 3 katlı binanın yan kısmı arsaya doğru çöktü. Binanın bir bölümü yıkılırken, bir bölümü ise ayakta kaldı. Çevrede panik yaşanırken, gürültüye koşan çevre sakinleri, durumu polise ve 112 acilsağlıkekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler çevre güvenliğini alırken, binada yaşayan Dikbaş ile Kok ailelerinden evde bulunan olmadığı ve enkaz altında kimsenin kalmadığı belirlendi.



Binada yaşayan Gülşen Dikbaş, olay yerine geldiğinde manzana karşısında şok yaşadı. Gülşen Dikbaş, bitişik arsada devam eden temel kazısı sırasında evlerinde çatlaklar oluştuğunu ve konuyu çalışma yapan firma müteahhidine ilettiklerini, bugün öğle saatlerinde çatlakların daha genişlediğini fark edince tekrar konuştuklarını söyledi. Dikbaş, "Tüm uyarılarımıza rağmen gerekli önlemleri aldığını söyleyerek binamızın temeline doğru iş makinasıyla çalışmaya devam etti. Olay sırasında çocuğum okulda, eşim işte, ben de ziyaretteydim. Üst katta oturan kardeşim Fatih Kok, eşi ve çocuğu da evde değildi. Evde bulunan bir kişi olsaydı, bu beton yığınının altından sağ çıkmazdı, yaşamamız büyük şans. Müteahhitten tedbir almaması ve uyarılamızı dinlememesi nedeniyle şikayetçi olacağız" dedi. Firma görevlisi müteahhidin ise, temel çalışmaları sırasında, belediyenin yönetmeliği gereğince sokaktaki 1.80 metrelik kot farkını düzleştirmek amacıyla derine indiklerini, tedbirsizliğin bulunmadığını söylediği öğrenildi. Firma yetkilisi ve iş makinası operatörünün ifadelerine başvurulmak üzene polis merkezine götürüldükleri bildirildi.
http://www.samanyoluhaber.com/h_483408_3-katli-bina-boyle-coktu---video.html
 
Üst