"3 çocuk yapana ödül verebiliriz"

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Erdoğan, her fırsatta dile getirdiği önerisini yineledi, "Böyle giderse 2038'de durumumuz kötü" dedi

513726_detay.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mevcut durumunu koruması için nüfus artış hızının en az yüzde 2.5 olması gerektiğini belirterek, ''Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038'de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım. Belki ödül de koyarız bu işe belli olmaz'' dedi.

Erdoğan, Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya'nın oğlu Yavuz Selim Kaya'nın, Pendik'teki Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan nikah törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahla Yavuz Selim Kaya, kuyumcu Remzi Kök'ün kızı Yüsra Kök ile hayatını birleştirirken Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi şahitlik yaptı.

Evlilik cüzdanını geline veren Başbakan Erdoğan, çifte mutluluklar dileyerek, Allah'tan her iki aileye de yavrularının acısını göstermemesini istedi.

Başbakan Erdoğan, ''Yavrularımız aynı yastıkta kocasınlar. En kötü günleri inşallah bugünkü gibi olsun. Vatana, millete hayırlı nesiller diliyorum. Biliyorsunuz, benim bu konudaki talebim, en az üç tane olmasıdır. Bazıları adresi şaşırıyorlar, 'Siz üç tane dediniz' diyorlar. Ben 'üç' demedim, 'en az üç' dedim. Çünkü bu ülke ve milletin gerçekten istikametini bilen nesillere ihtiyacı var'' şeklinde konuştu.

Böyle şuurlu kurulmuş ailelerin hayırlı nesiller yetiştireceklerine inandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin şu anda nüfus artış hızına baktığımız zaman bir rivayete göre 1.5, bir rivayete göre 1.8. Bu demektir ki bu milletin nüfusu yaşlanıyor. Biz ise şu anda genç nüfusla övünüyoruz. Onun için bunun 2.5'un üzerinde olması lazım. En azından 2.5 olmalı ki mevcut durum korunsun. Dünyada geçmişte 'doğum kontrolü' diyenler, 'nüfus planlaması' diyenler, şu anda 'yandık' diyorlar ve üste para veriyorlar. Ama nüfus artmıyor. Artık kötü alışkanlıklar başladı. Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038'de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım. Bir Başbakan olarak bunu söylüyorum. Belki ödül de koyarız bu işe belli olmaz. Çünkü bu işi başarmamız lazım.''

Başbakan Erdoğan, evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu vurgulayarak, ''İnanıyorum her iki aile de bu kurulan aileden çok mutlu. Millet, güçlü aileler ile oluşuyor. İnşallah bu uzun soluklu yolculukta birbirinize hep fedakarlıkla sevgi ve saygı içerisinde muamele edeceksiniz. Kötü günler olur, katlanacaksınız. Mutluluğu da hep birlikte paylaşacaksınız'' dedi.

Basın mensuplarının alınmadığı nikah töreni, merkezin bahçesine kurulan dev ekrandan canlı olarak yansıtıldı.

Özsite

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Doğru söylüyor.Şu an genç bir nüfusumuz var ama bi 20 yıl sonra yaşlı nüfusa doğru yol alcaz o yüzden her ailenin en az 3 çocuk yapması lazım yoksa halimiz harap.3 çocuk yapana hediye versin devlet:D.3 çocuk yapana 1 çocuk hediye:D

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Tamam Başbakanım Vatani Görevimi Yapacağım.. :D :D

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
3 çocuk yapılsın ama emo yapılmasın. Özenti olmasın. Konserve ayakkabısı giyecem diye kıyamet koparmasın.

Gençlerimiz ona buna özenmesin. Facebook denilen yerde milli benliğini kaybetmesin.

Umarım bu rezil halimiz kısa sürede yok olur.

Yeni çocuklar lazım. Şimdikilere yazıklar olsun. El saatlerce çalışıp icat yaparken bizimkiler saatlerde internetin başında boş işlerle uğraşıyor.

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
3 çocuk yapana 1 bedava kampanyası kaçırma ey vatandaş kapanın elinde kalıyorrr

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
en fazla enflasyon olan bir ülkede, bu gelir seviyesinde 3 cocukmu ? bana pek mantıklı gelmedi :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
halk yicek yemeği zor buluyo :D 3 çocuk yapın diyo :D
hazıra dağ dayanmaz sen o hediye yerine iş ver millete

çok çocuk yapanlarında bahanesi olur böylece başbakan istedi 3 çocuk ben verdim 6 diye övünürler

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
:D

Bu devirde askeri ücretle çalışıp 3 çocuk yapmak aptallıktan başka bir şey değildir. Başkan çocukların masrafını karşılayacaksa 3 değil 33 çocuk yapalım.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Çin gibi olalım istiyor herhalde RTE. Sayıca çokluk iyidir, haa?

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
3 Çocuk yapmayı düşünmeyen arkadaşlar kaç çocuğunuz var merak ediyorum.
Allah çocuğu rızkıyla gönderiyor. Ben canlı şahidim, etrafımda da bir sürü var.
Sadece O'na inanmak yeterli. 3 değil istersen 33 tane yap.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Çin gibi olalım istiyor herhalde RTE. Sayıca çokluk iyidir, haa?
Avrupa ülkelerinin nufüsu iyiden iyiye yaşlanmaya başladı. Bizim de geleceğimiz öyleymiş bu gidişle. Bunun altından art niyet olarak ne çıkarılabilir ki?!

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Önce gençlere iş bulsunlar. Ekonomik sebeplerden yuvalar dağılıyor. Evli gençler bırak 3 çocuk yapmak 1 çocuk yapamadan boşanıyorlar :cursing:

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
sen kaazandığın parayı 3 çocuk yapan lara ver onlar seve seve yapar. sanki bilmiyo bu ülkede ekonomi durumunu.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
erdogani bir gram sevmem ama bu konuda hakli sayilmaz yeni nesil bu cocuk olayinda tasaruflu olmamali fakat devletin böyle halkina zulum seviyesinde islemis oldugu yönetim degil 3 cocuk 1 cocugu dahi düsündürüyor

1 en pahali et dünyada türkiyede olup disaridan geliyor (isin icinde birseyler var )
2 ekin ürünleri sürekli pahalaniyor ve yine disaridan geliyor (isin icinde birseyler var)
3 en pahali mazot türkiyede (isin icinde birsey var saten herkes bunu biliyor )
4 egitim standardi cok kalitesiz ve sonu hüsran

su erdogan sunu bilsinki herkesin ondaki gibi basbakanlik magasi olmadigi gibi arka planda firmalari yok

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Eğer bir ülke dışarıya bağımlı hale geliyorsa, nüfusü fazladır.. Ki biz buğdayı, mısırı dışarıdan alıyorsak dışarıya bağımlıyızdır bunun üzerine çocuk yapın demek bizim batmamamız için sizi çalışın demekten farkı yok bence..

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
yunanistanın yaşadıgı krizin nedenini bilmeden yorum yapmamak lazım
sen devlet adamıysan 50 yıl sonrayı görüp 30 yıl sonraya tedbir almalısın
bu gün bu genç nufus 30 yıl sonra emekli olacak
bundan önceki hükümetler gibi dogum kontrol diye tutturursak 2 kişi 1 belki 2 çocuk sahibi olacak
buda 1 emekliyi 1 çalışanın beslemesi demekki işte bu iflas demek
yunanistanda emekli sayısı çalılşan sayısından daha fazla krizin asıl sebebide bu

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Zaten nüfus fazla, işsizlik çok fazla, millet aç. Bu devirde 3 çocuk yapmak çok saçma bence normal durumu olanlar için.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
geniş bir aile olmayı severim çoluk çocuk insana huzur verir, soyunuz devam eder, bir gün yaşlandığınızda hiç yanlız kalmazsınız adam olacak çocuklar ellerinizden öper 3 tane az 5 olsun :) evet varmı arttıran

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ya hala işsizlik diyor millet deli oluyorum şu lafı duydukça ayrıca konumuz çocuk yani genç nufus başbakanımız kalkmış demişki Türkiye deki doğurganlık oranının 1.8 e düştüğü ve 30 yıl içinde genç nufusun azalmaya başlayacağını belirtiyor. Tamam çocuk bakmak zor iş ama sorun annenize babanıza özellikle fazla kardeşi olanlar pişmanlarmı ? bu kadar hazırcı olmayın yakışmıyor bizlere :)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Oldu Başka Versin Her cocuk için aylık 300 tl yapalım lol ya uzaktan davulun sesi hoş gelir:)

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Verin verin alıştık otobüsde üst üste 200 kişi gitmeye Alıştık devlet bankalarında 300 kişi önümüzde sıra beklemeye alıştık. Bozulmuş çarkı düzeltin ilk önce milletin uçkuruna ondan sonra karışırsınız gelişmiş toplumların Doğurma oranına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
tayyip baba çocuklarıma kendi çocuklarının ki gibi yurt dışında yüksek eğitim garantisi versin
seri üretime geçmezsem şerefisizim :D

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Adam haklı ama. Şuan Avrpanın nüfus artma ortalaması 1.8'lerde bazı yerlerde dibe vurmuş durumda. Bizimkide gerilerse yeni nesilde pek soyumuz adına bişey kalmaz.