3 aylar da yok Kandil de

loftking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Adama hakarete varan söylemlerde bulunacağınıza açın o çok sevdiğiniz diyanetin yazdığı bir Kur'an meali okuyun da sonra yorumda bulunun.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hamilelikte aslında 1 ay da 9 ay diye diye şartlandırdık kadınları o yüzden 9 ayda doğuruyolar.)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Herkes hemen inkar etmiş, ya doğruysa? biraz da araştırmak, sorgulamak lazım.. Tabi ki mübarek ayda böyle söylemler doğru değil, elinde kanıt varsa sunsun, tartışılsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dini kullanarak popüler kazanmakta popüler oldu. merak eden arkadaşlar açın Kuranı bakın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah aşkına bir gidip Kur'an okuyun. Anlamını düşünerek, adam gibi, Allah'ın verdiği beyni kullanarak okuyun. Sonra da bırakın bu hacı hoca işlerini. İnandığınızla devam edin.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Adama sorarlar aga! Bunları neye dayanarak söylüyorsun? Hani, bir ayet koymuş mu önümüze? Hayır!

Bol keseden atmış.Belki doğrudur? Ama kanıt yok!

Onun için,

Ben orucu mu tutar, namazımı kılarım.

Zararı var mıdır? Yok!

Sevabı, günahı var mıdır? Orasını Bizleri Yaradan bilir.Böyle çıkıp da bir kanıt göstermeden sallayanlar değil.

Bu yorumum bu konuya ilk ve sondur.

Şehzade~

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Adama sorarlar aga! Bunları neye dayanarak söylüyorsun? Hani, bir ayet koymuş mu önümüze? Hayır!

Onun için,

Zararı var mıdır? Yok!

Sevabı, günahı var mıdır? Orasını Bizleri Yaradan bilir.Böyle çıkıp da bir kanıt göstermeden sallayanlar değil.

Sen de ağa sözcüğünü çok kullanmaya başladın hocam:D

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hoca yok diyosa yoktur :P hocaya karsi gelmeyin carpilirsiniz alimallah :P

ahmet1400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siz bildiğinizi yapın.. İşinize geleni değil bildiğinize :) çünkü kendini hoca sananlar sürekli aklınızı karıştırmaya çalışacak

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ameller niyetlere göredir.

Ben Allah rızası için sevabını Allah'tan bekleyerek kandil gecesinde dua edip, ibadet ediyorsam bunun mükafatını verecek olan Allah'tır.

Milyonlarca insan Kandil Gecelerini vesile yaparak dünyanın hengamesinden kurtulup bir gece dahi olsa kendi iç manevi dünyasına dönüyor bunun nesi kötü?

Neymiş 70 dakika fazla oruç tutuyormuşuz.

Be hey adam Allah resulü ne diyor: "Bir yudum su içmek için olsa bile sahura kalkınız" işte bu emir üzerine çoğu insan sahura kalkıyor.

Yoksa gece yatmadan yerim yemeğimi, içerim suyumu yine tutarım orucumu, sonuçta sahura kalkamadan oruç tutmadık mı hepimiz her ramazan bir kaç kez ama Peygamber efendimiz sahura kalkınız demiş bunun için kalkıyoruz sahura, daha rahat oruç tutmak için değil yani...

Bir de çıkmış KANIT falan diyenler olmuş...
Ne kanıtı Allah aşkına?

Şu saatten sonra gökten vahiy mi inecek?

1500 yıl bu din farklı şekillerde de olsa günümüze kadar gelmiş.
Farklı mezheplerde, farklı toplumlarda değişik uygulamalar var, bunlar da gayet normal, hiç birine Kur'an ve Sünnet ile çelişmedikten sonra kafadan yanlış diyemeyiz.

Bu tür Ramazan ayında çıkıp insanların inançları konusunda şüphe yaratan adamları zerre kadar ciddiye almayın, onlardan da KANIT falan beklemeyin... 1500 yıldır olmayan kanıtı bu adamlar nereden bulup getirecek!

Bırakın kendileri bildikleri gibi yaşasınlar.

Siz niyetinizi ALLAH RIZASI çerçevesinde tuttuktan sonra, Kur'an ve sünnet çerçevesinden dışarı çıkmadıktan sonra hiç bir şey olmaz.

giresunlu_28

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çoğu doğru kadir gecesi hariç başka bir kandil yok diğerleri şamanistlerin kandilleri, teravi de yok onuda doğru söylüyor orucu da 70 dakika fazla tuttuğumuz doğru....

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Adam belki işkembeden sallıyor; fakat duymadan anlamadan bir hışımla itiraz eden herkes kesin işkembeden sallıyor.

Kur'anda Bakara suresi 111. ayette Allah "eğer sözünüzde sadık (doğru) iseniz, dellillerinizi getirin" buyuruyor. Bu ayet, videoda konuşan adamı da, ona karşı hücum edenleri de bağlar. Yani "oha yuh artık ya peygambere iftira atıyor" derken neye göre diyoruz? Hiçbir delil ileri sürmeden sadece babalarımızdan duyduğumuz geleneklerle mi? Ya da "dinde bu yoktur, bu vardır" derken neye göre diyoruz?

Bu ülkede ezanlar Türkçe okundu, namazlar Türkçe kıldırılmaya kalkışıldı; hem de Diyanet eliyle. Bugün ezan saatlerini kim belirliyor? Diyanet değil mi? Saatler doğru düzenleniyor bile olsa; buna körü körüne inanmak yerine delil ile inanmak doğru olan değil midir? Kaldı ki Ramazan'dan bir gün öncesiyle bir gün sonrası arasında sabah ezanı yarım saat farklı okunuyor. Keza aynı şekilde Ramazanın son günüyle bayram günü yine sabah ezanı arasında yarım saat var. Bir günde ezan vakti yarım saat değişir mi? Bazı arkadaşlar buna "şu sebeple" ya da "bu sebeple" diyebilirler; fakat kendi icat ettiğimiz hiçbir sebeple Allah'ın ahkamını değiştiremeyiz. Ve sonra da buna "sünnet" etiketi yapıştıramayız. Veyahut da "ne olmuş öyle yapıyorsak" diyemeyiz. Çünkü söylediğim ayette olduğu gibi, Allah bize mutlaka yaptığımızın delilini soracaktır; hiç kimse ahiret günü Allah'a karşı "ne var yani yaptıysak" diyebilir mi?

O yüzden sevgili arkadaşlar, en azından şu anda tutmakta olduğunuz orucu önemsiyorsanız, Allah'a ve resulune bir şey isnat etmeden önce doğruluğundan emin olun ve salt "geleneklere" göre yaşamayın; 1500 yıllık bile olsalar. Çünkü Resulullah İslam ile 1500 değil 3.000 yıllık gelenekleri bile yıkmıştır.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Demekki yokmuş !

Sevgili spybot

Mubarek ramazan ayında insanların aklını karıştıracak ve içlerine fitne düşürecek bu tip konuları açman sence doğru mu ? Bundan bir müddet önce de "Namaz ibadet değildir" isimli konu açmışsın. Burda size hesap sormuyorum. Fikrimi ifade ediyorum. Ama insanlar başlıklara ilgi duyarak girip bakıyor, okuyor, izliyor. Ve belki insanların içersine de kurt düşüyor, fitne beliriyor. Burda ben sizin kötü niyetli olmadığınızı düşünüyorum ama bu şekilde dini unsurlar içeren konularda biraz hassaz olmanız gerektiğinizi düşünüyorum.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Geçen senede Teravih Namazı yoktur diyenler çıkmıştı. Her sene böyle lüzumsuz adamlar çıkıp akıllarınca gündemi meşgul ediyorlar. Bırakın böyle boş işleri

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Fitne çıkarmak ne kadar günahsa, bundan evvel çıkmış fitnelere yapışmak da o kadar günahtır. Fitne, bir işin doğrusunu araştırıp bulmak değildir; fitne sırf geleneğe aykırı diye doğruyu reddetmektir.

Bazen diyorlar ki "ümmetin bu konuda birleşmiş ayrılık çıkarmayın". Doğrusu, "ümmet" sadece Türkiye'de değil. :) Bununla birlikte, bu ümmet, birbirini öldürmek konusunda da birleşti çok defa; fakat şüphesiz bu doğru bir iş değildi.

Müslümanların işlerini "hep beraber" yapmaları Allah'ın Kur'andaki emridir, fakat Allah'ın "hep beraber yapın" diye emretmiş olması, müslümanların hep beraber yaptıkları her şeyin doğru olduğunu ispat etmez.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
eh oda gündeme gelme nin tadına varsın. 70dk fazla oruç tutuyoruz dedi. diyanet yaptığı açıklama ile lafı tıktı ağzına, hiçbir cevap veremedi, sadece başkan istifa etmeli dedi o kadar. gündemde kalmaya devam etmek için şimdide böyle bir şey uydurma gereği hissetti. bu zamana kadar 1400 yıldır bunca gelmiş geçmiş müslüman toplumlar, alimler, fakihler, hocalar aptaldı, bunu araştırıp soruşturmadılar. şimdi zeki bir vatandaş çıktı meseleyi şıp diye çözdü. böyle lerine sadece gülünür..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Diyanet bir açıklama yapmıyor ki? "Siz ona buna bakmayın yola devam" diyor. Hiçbir şekilde delil konuşan yok.

Bundan yüzlerce önceki hocalar araştırıp etmişlerdir doğrudur, fakat bu hiçbir müslümandan bireysel olarak araştırma yükümlülüğünü kaldırmıyor. Allah insanı hesaba çektiğinde "ya Allah'ım ne bileyim 850 yıl önce bazı kişiler araştırmıştır herhalde diyerek ben de öyle inandım" diyemeyeceğimiz apaçık ortada. :)

Müslüman delille inanır. Yoksa sırf "hocalar araştırmış ben de inandım" diyecekse, kilise de bunu söylüyor, Yahudiler de bunu söylüyor. Fakat şüphesiz hepsi birden hak olamaz.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Böyle adamlar tv ye internete çıktığında kapatın gitsin, gidin kitapçılara çok sağlam kaynaklar var öyle pahalı falan da değil alın okuyun yoksa bunlara kalırsa hersene işkembeden bir şeyler sallayıp duracaklar.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Yarın hesaba çekildiğinizde "Rabbim, bana filanca hoca böyle dedi, ben de böyle yaptım." diyerek yırtabileceğinizi mi sanıyoruz?

Peki Rabbim niye her sene bir peygamber göndermemiş de sadece Kur'an-ı Kerim'i indirmiş, içine de "Rabbiniz düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor." ifadesini koymuş?

Daha kitabın kapağını açmamış adam, "e bilmem ne hoca böyle dedi, böyle yapıyorum, benim ilmim ona yetmez, o ne diyorsa doğrudur, ilim sahibidir..." E mubarek, sana ilim sahibi olma diyen mi var? İlk emir "Oku!" Oku mubarek oku, al ilmini. O hocaya Rabbim akıl vermiş de sana vermemiş mi? Ne biliyorsun adam ilmini alttan alttan seni dinden koparmak için kullanıyor, ilmiyle belki şeytana hizmet ediyor.

Bırak hocayı mocayı, aç kitabını oku. Kafanı çalıştır, mantığını kullan, dinini yaşa. O zaman dersin hesap gününde "Rabbim, bana yazdığın mektubu okudum, dediklerini elimden geldiğince yapmaya çalıştım..."

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Diyanet açıklamayı yapınca iyice rengini belli etti.. Daha öncede Yaşar Nuri günde 5 vakit namaz yok 3 vakit diyecek kadar şımarmıştı.. İşte buda aynı onun gibi oluyor. Ama Allahü teala bu dini biz indirdik kıyamete kadarda koruyucusu biziz.. Buyuruyor.. O yüzden bu dini yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek 15 asırdır bunun gibiler niceleri geldi geçti kıyamete kadarda gelip geçecek..

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hz.Ömer'in güzel bir sözü geldi aklıma; "İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız". Maalesef bir gülü ele almak için dikenlerine katlanmak gerek, rahmete ulaşmak için zahmete katlanmak gerek. Dolayısıyla teravih namazı farz değil ancak çok kıymetli bir ibadet. Maalesef zor gelen ve yapılmayan ibadetler zamanla yaşanılanın inanılmasıyla beraber yokluğu da iddia edilebiliyor.

Ancak kıymetli Hocalardan veyahut Diyanet İşleri Başkanlığından istirhamımız böyle kafa karıştırıcı düşüncelere cevap vermeleridir.

poyrazl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adamın dediklerine isteyen inanır isteyen inanmaz... boş işlerle kendinizi yormayın.. doğruysa nolacak değilse nolacak..

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
adamın dediklerine isteyen inanır isteyen inanmaz... boş işlerle kendinizi yormayın.. doğruysa nolacak değilse nolacak..

Din konusu senin için BOŞ İŞLER olabilir, başkaları için BU DÜNYAYA GELME SEBEBİDİR...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Değerli arkadaşlarım
Konuyu bir toparlarsak
Abdülazaziz bayındır ve süleymaniye vakfı,Vahhabi inancını yaymakla görevli iki piyondur.Vahhabiliğin amacı arab ülkelerinde Peygamber[sav]Sahabe[ra]Düşmanlığı yapıp petrol içeren topraklarda sünneti kaldırmak sahabenin kokusunu silmek bu suretle boşalan yere ingiliz anglikan sistemini oturtmaktır.
Spybot kardeşimiz bu konuları iyi bildiği halde özellikle açmakta ve islam inancını tartışmayla çökertmeye çalışmaktadır.Çok uğraştı önceleri hala başaramadı ama böyle ucuz kimselerden medet umması bizleri hayal kırıklığına uğrattı bayındır bu konuda resmen cahil ve yenilmesi kolay bir kişidir bizler için gönül isterdiki daha çetin kişilerle bu mücadeleye başlasın ama yine başaramaz bunlar ayetlerle kanıtlı.
[video=youtube;VEDJitS6ll0]http://www.youtube.com/watch?v=VEDJitS6ll0[/video]
[video=youtube;sJAk60Intbs]http://www.youtube.com/watch?v=sJAk60Intbs&feature=plcp[/video]
bu konu bu minval üzrine giderse onlarca video ekleriz
ve sizin inançsızlığınız ve ateizm hakkındada konulara gireriz
Siz sdn gibi büyük bir sitenin yöneticisiniz bulunduğunuz yere bu tür girişimler yakışmaz

OzkNC

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0

Onun için,

Zararı var mıdır? Yok!

aynen katılıyorum fikrini kısa ve öz söylemişsin :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kanit falan yok diyorsunuz ya adam uydurmamis ki kendine gore yorumlamis olabilir.

Sunu diyor.

"KANDİLLER DE YOK"
-Üç aylar da kandiller de yok. Bunlar bizim kültürümüzde oluşmuş şeyler; geleneksel... Kuran'da da yok Peygamberimizin sünnetinde de yok.''

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
"-Üç aylar da kandiller de yok. Bunlar bizim kültürümüzde oluşmuş şeyler; geleneksel... Kuran'da da yok Peygamberimizin sünnetinde de yok."

Hoca saygı duyduğum ve bilgilerine itibar ettiğim bir insan. Bizim için en büyük kaynak Kuran ve Hadislerdir. Yok bunlar yalan diyenlerin Kurandan ve Hadislerden kaynak göstermesi gerekir.

Bir televizyon programında Prof. Saim Yeprem hoca bile Sahura erken kalkıldığı ve teravih namazının Peygamber Efendimizin Sünnetinde olmadığını kabul etmiştir.

Abdulaziz hoca 30 yıldır seher vakti konusunda araştırma yapıyormuş.

Gelenekleri, teamülleri Kuran ve hadislere dayandırmak işgüzarlıktır ve günahtır.

Adamlar bunlar Kuran da Sünnet de yok yapmayın demiyorlar. Zaten diyemezlerde. Sadece bunların zamanla oluşmuş bir kültür olduğunun altını çiziyorlar.